VIDEO: Cum să ceri o mărire de salariu?

Astăzi vom vorbi despre un subiect care ne provoacă fluturași în stomac. Fluturași de salariu în stomac: banii. Mai exact de cum să ceri o mărire salarială.

Înainte să începem, trebuie să stabilim din capul locului un lucru. Sau două. Sau poate chiar trei: indiferent de ce-ți va spune unul și altul sau de promisiunile pe care le vei găsi pe internet, nu există o formulă care îți garantează că vei primi mai mulți bani la salariu doar pentru că vei cere asta în nu știu ce fel.

Asta e una. Apoi, ce credem noi că e important să știi e că o cerere de mărire salarială nu e un lucru negativ. Trebuie doar să ai curajul de a face asta. Până la urmă cel mai rău lucru care se poate întâmpla e ca angajatorul să spună nu, nu?

Nu! Mai există și cazurile în care o cerere făcută foarte prost sau într-un moment total nepotrivit îți strică relația cu acesta. Dar, până la urmă, suntem aici pentru a-ți spune cum să eviți asta!

Așa cum am arătat și în episoadele anterioare, noi credem cu tărie că fiecare mișcare profesională trebuie să fie făcută doar în cadrul unei strategii. Pentru a evita eșecul garantat, primul lucru pe care ar trebui să îl cunoști e principalul motiv pentru care angajatii NU primesc o mărire de salariu: pentru că nu cer una!

Cel mai probabil din frica de refuz sau de a-și strica relația cu angajatorul, oamenii nu cer o mărire salarială, iar un patron nu poate să înțeleagă din asta decât că ești mulțumit cu ceea ce primești în prezent. Sau poate că nici nu încearcă să înțeleagă ceva, ci pur și simplu îi convine că nu e pus în situația de a scoate mai mulți bani din buzunar. Ceea ce nu e de condamnat.

Un alt aspect extrem de important când vine vorba despre acest tip de negociere e ca niciodată să nu invoci nevoia pe care o ai. Faptul că te-ai mutat într-o chirie unde vei plăti mai mult, că s-a scumpit euro și că ai credite la bancă sau că poate mai aștepți un copil pur și simplu nu e treaba angajatorului.

În schimb, înainte de a începe negocierile, fii realist și asigură-te că ai argumente solide la dispoziție. Iar pentru a avea argumente solide, trebuie întâi de toate să-ți cunoști valoarea. Totuși, dacă ai frustrări și trăiești mereu cu convingerea că lucrezi prea mult (sau prea bine) pentru prea puțini bani, te sfătuim să treci peste teama de refuz și să încerci să obții ceea ce ți se cuvine.

Dar, așa cum spuneam, fă-ți un plan! Scrie pe o foaie toate realizările pe care le-ai avut până în prezent, ca și cum ai crea un CV. Arată în primul rând plusurile de care a beneficiat compania: câți bani a câștigat în urma acțiunilor tale, cât a economisit, cât de mulțumiți sunt clienții de serviciile oferite și altele asemenea, în funcție de jobul pe care îl ai.

Gândește-te și cum a fost la început și ce s-a schimbat pe parcurs. Ai primit mai multe responsabilități? Taskuri mai dificile? Ai urmat de-a lungul timpului cursuri în urma cărora ai obținut diferite calificări sau ai dobândit aptitudini pe care nu oricine le are? Nu uita nimic și încearcă să identifici toate lucrurile care îți pot fi de folos.

Research! Un alt îndemn pe care l-am făcut în mai toate episoadele e să-ți aloci timp suficient pentru research. Pentru că, oricât de clișeic ar suna, informația e puterea. Aici, punctul de plecare e să afli cât câștigă cineva pe postul tău în general dar și cât se câștigă în firma din care faci parte. Dar unul care are experiența pe care ai acumulat-o până acum?

Apoi, alege momentul și persoana potrivite pentru asta. Ideal ar fi să o faci după încheierea unui proiect pe care l-ai dus la capăt cu succes. Sau, în funcție de domeniu, în perioada în care știi sigur că munca pe care o faci depinde mult de tine iar recrutarea unui alt om ar fi dificilă.

Cât despre persoană, din nou, diferă de la organizație la organizație. În cele mai multe cazuri, e vorba de șeful direct. Oricum ar fi, fiind vorba de un lucru important, te sfătuim să soliciți o discuție special pentru asta, nu doar să menționezi în treacăt într-un moment oarecare al zilei.

Așadar: trece pe o foaie toate realizările din companie, fă research asupra salariilor, nu invoca nevoia personală, adu argumente solide, treci peste teama de refuz, solicită o discuție cu șeful direct, fii deschis și diplomat deopotrivă și asumă-ți un eventual răspuns negativ.

În încheiere nu uita să intri pe BestJobs și să afli care e valoarea ta pe piață. Pe baza experienței tale profesionale, a studiilor și a altor certificări, noi îți dezvăluim ce salariu meriți. Încearcă acum aici.

Atât pentru astăzi. Până săptămâna viitoare, multă baftă!