Oferta de angajare: ce trebuie să știi înainte să semnezi contractul?

În articolele precedente am încercat să acoperim subiectele referitoare la procesul de recrutare, cu scopul de a te ajută să treci cu succes peste această etapă. Să presupunem că ai făcut-o, iar acum urmează să primești o ofertă de angajare. Dacă nu ai semnat niciodată un contract sau dacă de regulă nu ești atent la detalii, atunci rândurile de mai jos te vor ajuta mult.

În principiu, trebuie să ai în cap o regulă de aur, general valabilă în viață: e foarte important să știi ce semnezi. Când vine vorba despre contractul de angajare, iată câteva dintre lucrurile de care ar trebui să ții cont atunci când primești unul:

Ce este procesul de recrutare și cât durează până primești oferta de muncă?

Dar până să ajungem la ofertă, dacă tot am menționat de procesul de recrutare, haide să vedem pe scurt ce anume implică un astfel de proces.
Întâi de toate să definim ce este recrutarea. Foarte pe scurt, recrutarea este un proces de găsire și de atragere a resurselor umane pentru ocuparea posturilor vacante. Pe același fir logic, procesul de recrutare este, deci, un proces de identificare a posturilor, de analiză a cerințelor acestora, revizuire a cererilor, de selectare pentru interviu și, într-un final, de angajare a candidatului potrivit. Evident, procesul de recrutare și metodele acestuia variază de la o companie la alta, așadar nu vom intra în și mai multe detalii.

Cât durează procesul de recrutare? Din nou, sunt situații și scenarii diferite. Câțiva angajatori verifică CV-urile zilnic, alții săptămânal, alții așteaptă să expire job-ul postat. Fiecare în funcție de strategia lui sau de cât de urgent trebuie ocupată acea poziție. Mai sunt, desigur, și situațiile în care din diferite motive compania nu se uită deloc pe CV.  Sau poate că nevoia de a recruta era atât de mare încât angajarea s-a făcut pe repede-înainte iar tu ai aplicat prea târziu, caz în care poți avea surpriza să fii contactat peste câteva luni, mai ales dacă e vorba de un job unde se fac angajări încontinuu.

După cum vezi, lungimea unui astfel de proces e diferită de la caz la caz. Totuși, în medie, un proces de recrutare durează undeva la 20-25 de zile.

Care este următorul pas după ce primești oferta de muncă?

Ok, să revenim la subiectul nostru. Am decis, deci, că ai trecut de procesul de recrutare cu succes. Ce urmează acum? Păi, de cele mai multe ori, o conversație cu angajatorul prin care primești oferta de muncă.
Prin această conversație poți să negociezi (sau nu) salariul. De multe ori remunerația depinde de experiența angajatului și poziția pe care urmează să o ocupe. Cu această ocazie poți să stabilești venitul salarial, bonusurile (tichete de masă, abonament sală, bonus în funcție de performanță etc.).

Odată ce ați bătut palma, pentru a încheia contractul respectiv angajatorul poate solicita următoarele documente:

Buletinul sau cartea de identitate;
Actele privind studiile (diplomă de bacalaureat, de licență, de masterat, atestate, certificate);
Documente care să ateste starea civilă (certificatul de căsătorie);
Dacă este cazul certificatul de naștere a persoanelor ținute în întreținere;
Nota de lichidare de la fostul loc de muncă;
Fișa de medicina muncii;
Declarație pe propria răspundere dacă angajatul nu mai are încă un contract de muncă.

La ce trebuie să fii atent atunci când semnezi contractul de muncă?

Chiar dacă firma care te angajează pare de încredere, citirea contractului de muncă este un lucru care te poate feri de multe neplăceri viitoare. Înainte de a semna un contract de muncă, sfatul nostru e să te documentezi în primul rând din Codul Muncii. Până atunci, vei găsi câteva dintre informațiile esențiale și aici, mai jos:

 

 

Ce este un contract de muncă?

Tot într-o singură frază, contractul de muncă este un act semnat între angajator (companie) și angajat Cât despre tipurile de contracte, există mai multe tipuri de contracte de muncă:

Contract individual de muncă pe durată nedeterminată;
Contract individual de muncă pe durată determinată;
Contract de muncă temporară;
Contract de muncă cu normă întreagă;
Contract de muncă cu timp parțial;
Contractul individual de muncă la domiciliu;
Contract de ucenicie;
Contract colectiv de muncă.

Dintre acestea, cele mai răspândite contracte sunt contractul individual de muncă pe perioadă determinată și cel pe perioadă nedeterminată. Conform codului muncii, contractul individual de muncă este ”contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu”.

Pe lângă informațiile standard pe care le regăsești mai jos, trebuie să fii atent ca acest contract individual de muncă pe care urmează să-l semnezi să conțină aceleași informații pe care le-ai discutat și la interviu. Dincolo de asta, după cum spuneam, la semnarea contractului trebuie întotdeauna să verifici:

Datele tale personale: nume, prenume și CNP. Aceste date sunt foarte importante fiindcă o mică greșeală poate însemna chiar faptul că nu ai un contract de muncă valabil.

Datele angajatorului: în contract trebuie să fie scris numele angajatorului, sediul companiei etc.

Poziția ocupată: ai grijă să scrie aceeași poziție pe care te-ai angajat în cadrul firmei!

Funcția: trebuie să fie scrisă funcția pe care o vei avea și sarcinile care sunt stipulate în fișa postului.

Locul de desfășurare a activității: Iarăși, trebuie să fie clar dacă, conform contractului, poți lucra de acasă sau este necesară prezența ta la un sediu.

Durata perioadei de probă: acesta poate să fie la o poziție de execuție maxim de 3 luni (90 zile), iar la o funcție de conducere de 120 zile.

Durata contractului de muncă: Contractul poate fi încheiat pe perioadă determinată sau nedeterminată, în funcție de ce ai discutat cu angajatorul.

Timpul de lucru: Poți stabili cu angajatorul programul de lucru, dacă acesta este flexibil, care este durata pauzei de masă și alte informații conexe.
De regulă, timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, 8 ore pe zi. Totuși, există și excepții. Cum ar fi dacă nu ai împlinit 18 ani, caz în care poți lucra maximum 6 ore pe zi, 30 de ore pe săptămână. În codul muncii este precizată și repartizarea timpului, așadar trebuie trecut faptul că vei lucra, de exemplu, 5 zile pe săptămână cu 8 ore pe zi și 2 zile pauză.
De asemenea, există și companii unde programul de lucru este de 12 ore pe zi, caz în care sunt obligate să-ți ofere 24 de ore de pauză.

Durata concediului de odihnă: Durata concediului de odihnă se stabilește în funcție de statutul profesional. Legea prevede 20 de zile pe an pentru un contract cu normă întreagă, dar acesta poate să fie și mai mare în funcție de politica companiei la care te angajezi.

Salariul: asigură-te că în contract apare exact salariul pe care l-ai negociat în urma interviului. Aici trebuie să știi că salariul minim brut este diferențiat pe nivelul de studii și vechimea în muncă și că salariul minim pe economie stabilit de Guvern până la data acestui text este de 2230 lei.

Beneficiile negociate: bonuri de masă, mașină de serviciu, muncă de acasă, zile suplimentare la concediu, abonament de sală, abonament la piscină, toate acestea intră în categoria beneficii. Nu te baza pe vorbe și asigură-te că fiecare aspect discutat este stipulat în contractul de muncă pe care urmează să-l semnezi!

Așa cum spuneam anterior, fii foarte atent și la datele tale personale. Dacă aceste date nu sunt corecte, atunci contractul de muncă este invalid. Iarăși, acordă atenție și regulamentului intern, politicilor și procedurilor companiei.

Dacă ai întrebări legate de contract, te sfătuim să întrebi de fiecare dată managerul și/sau specialistul de resurse umane. Acestea sunt persoanele care au obligativitatea de a te lămuri în legătură cu toate aspectele contractului de muncă pe care îl ai în față.

Acum că știi totul despre contractul de muncă, înainte să pui pixul pe foaie îți oferim un ultim sfat: dincolo de partea juridică, ești convins că ai toate detaliile referitoare la job? Cunoști detalii despre mediul de lucru, despre program, despre seriozitate plăților salariilor?

Cum afli detalii despre mediul de lucru sau răspunsuri la întrebările “Salariul se plătește la timp?” și ”Se lucrează peste program?”

Trăim într-o lume online, așadar să profităm de asta. Poți afla mai multe informații despre compania la care urmează să te angajezi prin intermediul diferitelor site-uri și forumuri. Așa vei putea asculta și filtra părerile actualilor și foștilor angajați în legătură de oamenii de acolo, de șefi, de salarii etc.
Fă, deci, o căutare înainte de a lua o decizie de genul, nu te arunca cu capul înainte!

Într-un final, odată ce ai citit tot contractul cu atenție și ai decis că e în conformitate cu ceea ce ai discutat, deci poate fi semnat, asigură-te că primești și tu un exemplar.