Hobby-uri și interese CV: cum te poți evidenția la interviu?

Secțiunea hobby-uri și interese este o secțiune opțională în CV, pe care mulți candidați aleg să nu o mai includă. Cu toate acestea, despre aceste activități s-ar putea să vină vorba în cadrul unui interviu de angajare, motiv pentru care e bine să te pregătești din timp pentru a promova și vorbi despre hobby-uri, interesele și pasiunile tale, care te pot scoate în evidență și vor arăta potențialului angajator un pic din personalitatea ta.

Ca regulă de bază, concentrează-te să menționezi hobby-uri și alte interese care implică activități sociale și comunitare, de membru al societăților, cluburilor / echipelor sportive, etc. sau care evidențiază anumite abilități utile și la muncă, de exemplu abilități digitale sau lingvistice. Acestea vor oferi recrutorului o imagine mai completă a ta, dincolo de informațiile profesionale menționate în CV.

Ce spun hobby-urile tale despre tine

Mulți oameni nu își dau seama că hobby-urile și interesele pe care le au pot dezvălui multe informații despre ei și personalitățile lor. Fotbal, rezolvarea puzzle-urilor și repararea calculatoarelor nu sunt termeni generici fără niciun sens, mai degrabă; ele poartă un mesaj mai profund.
Hobby-urile spun angajatorului că sunteți o persoană care, pe lângă muncă, e implicată și interesată de dezvoltarea sa sau a comunității din care face parte. Ele constituie astfel o bază excelentă pentru discuții în etapa interviului. De exemplu, activitățile sportive indică faptul că ești apt, sănătos și deschis. Implicarea în comunitate sugerează bune abilități interpersonale.
Cheia este să dai exemple de pasiuni atractive, valoroase pentru companie. Ceva care demonstrează calități clare despre personalitatea ta și, în mod ideal, este relevant și pentru job. Pentru că, indiferent de lista ta de interese, recrutorul va căuta ceva specific în cadrul ei.

Faci parte dintr-o echipa sportivă? Atunci s-ar putea să excelezi la munca în echipă și la conducere/ leadership. Ești interesat de tehnologie și calcul informațional? S-ar putea să ai aptitudini analitice, dar s-ar putea să nu excelezi neapărat la un loc de muncă ce implică interacțiunea constantă cu alte persoane.
Desigur, aceastea sunt generalizări sumare.

A îți acorda timp, dincolo de cel petrecut la muncă pentru a te concentra pe interesele personale poate duce la creșterea personală. Îți hrănește creativitatea și te ajută să dezvolți un nou set de abilități de unul singur.
Dacă ești pasionat de călătorii și explorarea culturilor noi, diferite, de exemplu, acest lucru poate contribui la dezvoltarea creativității tale și te poate ajuta să vezi lucrurile într-o altă lumină. Angajatorii apreciază acest lucru pentru că persoanele open-minded contribuie la moralul echipei și la cultura generală a companiei.

Descrierea hobby-urilor și intereselor tale este un mod minunat de a încheia un interviu într-o notă înaltă și de a ajuta la formarea unei impresii de durată. Indiferent de hobby-ul pe care îl menționezi, mai întâi, asigură-te că este o reprezentare onestă a ta. Nu exagera, pentru că asta te poate afecta mai târziu. Doar pentru că îți place să mergi la plimbări uneori, nu înseamnă că ești „pasionat de drumeții”. Nu va fi la fel de amuzant dacă intervievatorul va începe să pună întrebări de detaliu mai târziu: trasee, echipamente, măsuri de siguranță etc. În aceeași notă, dacă există ceva care ar putea fi considerat „ciudat” sau controversat- este posibil să doriți să nu dați detalii, doar pentru a fi în siguranță. Asta pentru că sunt subiecte sensibile, de exemplu politica, care te-ar putea ajuta să ieși în evidență – dar nu într-un mod bun.

Ține minte, dorești să menționezi hobby-uri interesante, care să îi ajute pe ceilați să se poată raporta la acea situație și care să fie și potrivite.

Exemple de hobby-uri de menționat în CV/ la interviu

Căuți inspirație? Iată o serie de exemple de hobby-uri pe care le poți promova, pe categorii, în funcție de tipul tău de personalitate.

Hobby cv interviu

Hobby cv interviu

Hobby CV – Ce dezvăluie despre candidat

Computing – Are abilități tehnice și poate fi, de asemenea, introvertit

Înot – Se menține în formă și sănătos

Rezolvarea puzzle-urilor – Are abilități excelente de rezolvare a problemelor și de analiză și îi place să depășească provocările

Joacă fotbal – Are abilități de lucru în echipă; se bucură de compania altor oameni

Joacă șah – Este inteligent, un strateg și deliberează înainte de a lua măsuri

Mentoring – Este un jucător de echipă (mai degrabă decât individualist), are o bună comunicare și abilități interpersonale

Joacă squash –  Este extrem de competitiv și motivat

Cititul – Este inteligent, îi place să învețe lucruri noi, este deschis și analitic

Scrisul – Este creativ, artistic și pasionat

Fitness/Mersul la sală – Este conștient de sănătatea lui, este apt și motivat pentru a atinge obiective

Călătoritul – Este o persoană open-minded, socială și curioasă, poate descoperi fațete noi ale problemelor.

 

9 Exemple de interese bune pentru un CV sau un interviu

 1. Implicat în cluburi, clase și grupuri locale
 2. Organizarea evenimentelor în comunitate
 3. Să fii implicat cu organizații de caritate
 4. Voluntariat la companii, cluburi și organizații locale
 5. Participarea la evenimente, spectacole și expoziții
 6. Participarea la evenimente de strângere de fonduri
 7. Menținerea unui blog personal
 8. Membru al grupurilor de drepturi sociale, de mediu sau de protecție/creștere a animalelor
 9. Pregătirea mâncării pentru evenimente

Aceste interese îți îmbunătățesc CV-ul sau prestația la interviu, deoarece demonstrează angajatorul că deții abilități interpersonale, organizatorice și de comunicare excelente, care îți permit să întreprinzi aceste activități. De asemenea, confirmă faptul că ești motivat și hotărât cu privire la lucrurile care te pasionează.

pasiuni exemple

20 Exemple de hobby-uri excelente pentru un CV sau interviu

 1. Urmărirea știrililor/ trendurile/ noutățile comerciale și financiare (fii pregătit să dai exemple)
 2. Citirea revistelor de afaceri și financiare (fii pregătit să dai exemple)
 3. Membru al unui corp profesionist
 4. Jucător de șah și puzzle
 5. Joacă sporturi individuale (alergare, înot, ciclism etc.)
 6. Joacă sporturi de echipă (fotbal, baschet, tenis etc.)
 7. Mentoring sau coaching
 8. Repararea calculatoarelor
 9. Proiectare și dezvoltare site-uri web
 10. Configurarea rețelelor de calculatoare
 11. Urmărirea ultimelor evoluții tehnologice (fii pregătit să dai exemple)
 12. Desenarea, schițarea, pictura etc., de mână
 13. Utilizarea programelor de computer pentru proiectare
 14. Proiectelor de bricolaj
 15. Fotografie
 16. Gătit/ Crearea de feluri de mâncare noi
 17. Cititul (cărți de ficțiune și non-ficțiune, reviste etc.)
 18. Scrisul (postări pe blog, articole, poezii, cărți etc.)
 19. Pescuit
 20. Călătoriile

Exemplu de cum prezinți un hobby angajatorului

În timpul liber, îmi place să merg la sală și să particip regulat la maratoane caritabile, pentru a ajuta comunitatea și pentru a rămâne în formă și sănătoas. De asemenea, îmi place să fiu la curent cu tedințele, atât la nivel național, cât și modul în care evenimente internaționale ne impactează, ceea ce mă ajută să obțin inspirație pentru articolele pe care le produc atunci când lucrez.