Video: Formula ideală de redactare a CV-ului

În viața profesională, cât și în cea de zi cu zi, există lucruri pe care le putem schimba, dar și unele pe care nu le putem controla. Poate sună clișeic, dar cel mai important e cum ne raportăm noi la ele.

Haideți să luăm câteva dintre lucrurile pe care NU le putem controla: să zicem că jobul pe care îl vrei tu e luat de fratele verișorului cumnatului șefului tău. Ok, există încă nepotisme. (apropo, dacă e fratele verișorului cumnatului șefului tău, deci nu nepot, tot nepotism se cheamă?)

În fine. Cert e că nu poți controla nici dacă un recrutor nu are chef de muncă și fix când e la CV-ul tău decide să meargă la o cafea. Sau dacă are o repulsie față de hobbyurile tale, ori pur și simplu nu-i place poza ta.

Bun. Acum ai cel puțin două variante: să te lamentezi că există nedreptate și în acest proces, cum există în multe situații din viață, și să urli pe Facebook la fiecare anunț de angajare și atât, sau poți să preiei controlul gândurilor pentru a folosi timpul pe care îl ai într-un mod util: adică să te concentrezi pe lucrurile pe care le poți schimba.

Cum ar fi redactarea CV-ului. Care e mult prea subestimat de candidați, dovadă fiind faptul că mai toate arată cam la fel. Și n-ar trebui să fie așa, având în vedere că e chiar primul contact pe care îl ai cu angajatorul. Pentru că fără el nu ai cum să ajungi la interviu. Doar dacă ești tu fratele verișorului cumnatului șefului tău…

Când am spus că mai toate CV-urile arată cam la fel, mă refeream la format. Iar asta pentru că lumea adaugă acolo mai degrabă fișa postului, decât realizările. Adică pune o simplă înșiruire a responsabilităților: mărirea portofoliului de clienți, îndeplinirea targetului de vânzări, urmărirea desfășurării bla bla bla bla.

Și asta nu înseamnă că nu există oameni foarte buni în spatele cv-urilor, ci doar că nu se ”vând” îndeajuns de bine. Ceea ce poate fi un avantaj pentru tine, deoarece ai șansa de a ieși mult mai ușor în evidență.

Când vine vorba de formula ideală de redactare, Laszlo Bock, fost director operațional Google, un om care a văzut la viața lui zeci de mii de CV-uri (și nu orice CV-uri) o propune pe următoarea: Am realizat X, măsurat în funcție de Y, făcând Z.

Cu alte cuvinte, la câmpul ”experiență” orice frază trebuie începută cu un verb activ (cum e ”am realizat”), urmat de cifre pentru a oferi o bază de comparație, după care detaliile despre cum a fost realizat obiectivul X.

Ca să fie și mai clar, asta s-ar traduce cam așa: Ca membru al echipei de vânzări, am contribuit la mărirea cu 25% a bugetului de marketing, prin extinderea portofoliului de clienți cu 117% (60 de clienți noi pe lună), având impact în creșterea vânzărilor anuale cu 500.000 de euro față de perioada precedentă.

Astfel vei spune nu doar că ai îndeplinit targetul respectiv, ci și ce înseamnă acel target. Apoi, procentele oferă putere afirmației iar suma de 500 de mii de euro răspunde la întrebarea dacă acel 117% e ceva măreț sau nu.

Atât pentru astăzi. În articolul următor vom discuta pe baza unui studiu important: ce cuvinte din CV sar în ochiii angajatorilor. Până atunci, nu uita că poți lăsa în comentarii orice curiozitate ai referitoare la subiecte din domeniu.

Multă baftă!