Cum redactezi scrisoarea de mulțumire după interviu?

Până acum am discutat, în mai multe rânduri, despre etapele de dinaintea unui interviu: crearea unui cont pe bestjobs, tehnicile de redactare a unui CV bun, pregătirea unui interviu și interviul propriu zis. Ok, să presupunem că ai trecut de toate aceste etape și ai ajuns acasă. Ce e de făcut acum? A rămas doar așteptarea unui răspuns?

Ei bine, după părerea noastră încă mai ai un as în mânecă și ar cam fi timpul să îl folosești: scrisoarea de mulțumire. În cazul în care ai contactul angajatorului, redactarea unei scrisori de mulțumire după interviu este întotdeauna o idee bună.

Trimiterea unui astfel de mesaj, pentru a mulțumi intervievatorului, poate face o diferență între a fi angajat și a fi respins. Sigur, acesta nu te salvează dacă interviul a decurs prost încă de la început, dar poate influența decizia angajatorilor dacă ești, de pildă, la egalitate cu un alt candidat. Așadar este, fără îndoială, o modalitatea de a-i lăsa o impresie grozavă intervievatorului.

 

Ce este o scrisoare de mulțumire și care este rolul ei?

După cum îi spune chiar numele, scrisoarea de mulțumire este o formă oficială prin care îți exprimi mulțumirea față de angajator, chiar după un interviu. Pe lângă faptul că vei arăta bunele maniere, prin scrisoarea de mulțumire ai posibilitatea de a te distinge, adică de a ieși din rândul celorlalți candidați și de a rămâne în memoria recrutorilor. Iată câteva lucruri importante pe baza cărora poți realiza o astfel de scrisoare:

Amintește-i intervievatorului conversația ta.

Ca parte a procesului de recrutare, intervievatorii vorbesc cu o mulțime de oameni, astfel că aceștia uită de particularitățile fiecărui candidat. Ei bine, o scrisoarea de mulțumire bine scrisă, atentă, îi reamintește intervievatorului candidatura ta și conversația pe care a avut-o cu tine.

Remediază greșelile făcute.

N-ai răspuns la o întrebare? Ai uitat să menționezi un lucru semnificativ? Profită de această ocazie pentru a corecta greșelile făcute în conversație și pentru a reformula ideile sau pentru a adăuga informații importante.

Întărește-ți candidatura

Pe lângă relaționarea cu intervievatorul, este important ca acesta să știe că ești un candidat memorabil. De fapt, ce anume te face candidatul ideal pentru această poziție și cum poți demonstra asta prin scrisoarea de mulțumire?

Poate ai vorbit cu o persoană de la compania respectivă, poate ai adunat niște informații suplimentare, poate în urma research-ului făcut ești mai conștient de poziția la care ai aplicat. Acum e o modalitate bună de a folosi informațiile adunate pentru a menționa toate beneficiile pe care compania le va avea după angajarea ta.

Lasă loc de comunicare

Menționează și despre interesul acordat pentru poziția deschisă, mai ales după interviu. Dacă într-adevăr așa e, scrie că acesta este job-ul tău de vis. Arată entuziasm pentru poziție și companie. Creează o ocazie de a pune întrebări de follow -up, de a solicita referințe, de a menține legătura cu respectiva companie.

Cui îi adresezi o scrisoare de mulțumire?

Scrisoarea de mulțumire pentru angajare trebuie adresată persoanei care te-a intervievat sau persoanei de decizie. Ideal ar fi ca în timpul interviului să ceri o carte de vizită de la fiecare intervievator, pentru a avea datele de contact ale acestora.


Când se trimite scrisoarea de mulțumire?

Ca interval de timp, scrisoarea se trimite după un interviu, în termen de 24 de ore. Dacă e să fim și mai specifici de atât, probabil că idealul se regăsește între orele 12:00- 13:00. Dacă interviul a avut loc vineri, atunci poți trimite vineri seara această scrisoare. În cazul în care nu ai cum să respecți acest termen, trimite-o când poți. Până la urmă, vorba aceea: mai bine mai târziu decât niciodată!

În situația în care ai obținut jobul dorit. Ei bine, dacă vrei să pornești cu dreptul la noul loc de muncă, prezintă-ți mulțumirile și gândurile (și) în scris. De fapt, până și în situația în care nu ai obținut job-ul, dacă interesul tău este să păstrezi o comunicare cu acel angajator, fă-ți timp pentru câteva cuvinte de mulțumire. Asta te va ajuta în momentul în care veți reface legătură.

E-mail vs. poștă: Poți trimite această scrisoare prin e-mail sau poștă. Trăind într-o lume a online-ului, recomandarea noastră este să o trimiți prin e-mail. Pe lângă o birocrație în plus, în cazul în care vrei să trimiți prin poștă va trebui să adaugi datele tale de contact, adresa ta și adresa destinatarului. Dacă totuși decizi să alegi poșta, asigură-te că scrisoarea trimisă ajunge în termen de 2 zile la angajator.

Cum redactezi o scrisoare de mulțumire?

Iată câteva idei despre cum trebuie să redactezi și ce trebuie să conțină scrisoarea de mulțumire:

Scurt și la obiect: Scrisoarea trebuie să conține doar câteva propoziții prin care menționezi aprecierea și motivul pentru care ești potrivit jobului. Recomandarea noastră este să scrii maximum o pagină.

Formula de adresare: Arată respectul tău față de angajator. În funcție de industrie, poți adopta fie un ton mai formal, fie unul mai relaxat. Așadar, poți începe fie cu un: ”Bună ziua”, ”Stimată doamnă/domnule….”, ”Către doamna/domnul…”, fie cu un simplu ”Bună X-ulescu,”. După cum spuneam, depinde mult de industrie sau de relația deja creată în cadrul interviului și în etapele premergătoare acestuia.

Scrie numele corect: Asigură-te că ai scris numele intervievatorilor corect. Spuneam mai sus că deal ar fi ca în timpul interviului să ceri o carte de vizită de la fiecare intervievator, pentru a avea datele de contact ale acestora. Dacă nu ai obținut aceste informații atunci, îți rămâne varianta de a verifica site-ul companiei sau de a solicita persoanei de la recepție aceste date.

Aprecierile: În introducere, mulțumește-i angajatorului că ai avut șansa de a participa la interviu și amintește-i care este jobul pentru care ai candidat. Nu ar trebui să ai niciun obiectiv secundar.

Exemple de introducere: “Vă mulțumesc pentru timpul și interesul acordat, dar și pentru șansa oferită de a participa la acest interviu.”, ”Vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru șansa de a vorbi despre poziția din cadrul companiei”, ”Vă mulțumesc că mi-ați acordat șansa de a participa la interviu. Mi-a făcut deosebită plăcere să aflu mai multe despre compania din care faceți parte, fapt care mi-a întărit interesul față de poziția disponibilă din cadrul companiei dvs.”, ”Vă mulțumesc pentru interviul care a avut loc marți”, ”Mii de mulțumiri pentru șansa acordată”.

Exprimă interesul: Este bine să manifești încă o dată entuziasmul, interesul acordat jobului. Menționează că ai învățat ceva la interviul de angajare și eventual comentează anumite aspecte discutate cu angajatorul respectiv.

Exemple: ”Sunt interesat de poziția….. despre care am discutat astăzi. Pe baza nevoilor descrise în job, sunt sigur că abilitățile mele …..,…..,….. pot aduce o contribuție companiei dvs.”, ”Consider că experiența mea ca ……, și ca ……, și aptitudinile mele mă vor ajuta să aduc o contribuție semnificativă a companiei. ”

Subliniază calitățile: Scrie motivul pentru care ești potrivit pentru jobul respectiv. De asemenea, nu fii modest! Chiar dacă ai făcut-o deja în cadrul interviului, adu încă o dată aminte de abilitățile pe care le ai.

Exemplu de abilități: ”Excelentele abilități interpersonale pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului mă fac un bun comunicator”, ”Am aptitudini de prezentare și negociere la telefon și în scris, dat fiind faptul că, în cea mai mare parte a timpului, activitatea mea de vânzare s-a derulat telefonic și online”.

Adaugă informații noi: S-ar putea ca timpul alocat interviului să fi fost prea scurt și astfel nu ai apucat să discuți un subiect anume, sau pur și simplu ai uitat să menționezi ceva. Acum ai posibilitatea de a acoperi aceste informații în scrisoare.

Exemplu 1: ”Am crescut baza de clienți cu 20%, reactivarea clienților pasivi cu 7% și vânzările pe întreg portofoliul cu 35% în interval de șase luni.”
Exemplu 2: ”Vineri nu am avut ocazia de a discuta de jobul meu de agent de contractări și achiziții. La compania XYZ, am responsabilitatea de a prospecta și identifica noi furnizori de materiale prime. Până în prezent, am ținut legătura cu 200 de furnizori. Lucrând la un program de calitate vom putea să reducem cu 8% cheltuielile pe care le avem.”
Exemplu 3: ”Productivitatea echipei pe care am condus-o a crescut cu mai mult de 35%, ca urmare a colaborării bune și a comunicării clare a obiectivelor echipei către membrii acesteia.”

Informații adiționale:

Ca ultim pas, nu uita să adaugi numărul tău de telefon, pentru ca angajatorii să te poate contacta în cazul în care vor avea nevoie de alte detalii sau informații. Ba chiar ai putea să scrii tu direct ceva de genul: ”Apreciez încă o dată timpul acordat și dacă mai aveți nevoie de alte informații, vă rog să mă contactați la numărul …….”, Sau mai simplu: ”Vă mulțumesc pentru timpul acordat. În cazul în care mai aveți nevoie de alte informații, vă rog să mă contactați la numărul….. ”.

Încheierea:

Încheierea constă într-o formulă simplă, de amabilitate.

Exemplu: ”Cu stimă!”, ”Toate cele bune!”, ”Cu respect!”.

Numele expeditorului:

Numele tău trebuie să apare la final. Acesta trebuie scris citeț și, desigur, trebuie să fie complet, adică format din prenume și nume.

Greșeli de redactare

Asigură-te că nu ai greșeli gramaticale, ortografice. Îți recomandăm să aliniezi textul, să lași spații între paragrafe. Evită să folosești culori aprinse, ciudate, sau inserări de imagini. Recomandarea noastră este să folosești fontul Arial, Times New Roman, sau Verdana, iar dimensiune de font 10, 12.

Iată câteva idei pe care NU ar trebui să le faci:

Nu lăsa să treacă prea mult timp până trimiți scrisoarea;
Nu trimite aceeași scrisoare la fiecare angajator, ci personalizeaz-o;
Nu alege doar un om care te-a intervievat, adaugă pe toată lumea;
Nu transmite scrisoarea prin poștă sau fax;
Nu folosi limbaj familiar;
Nu scrie fraze lungi.

Model scrisoare de mulțumire

Mai jos vei găsi trei modele de scrisoare de mulțumire. După cum vei vedea, formatul, mesajul, și tonul sunt diferite la fiecare din modele. Iarăși, unele scrisori sunt scurte, altele lungi. Aceste modele de scrisori te pot ajuta să-ți creezi o scrisoare de mulțumire personalizată.

Dar înainte de a trece la acestea, pentru a ști care ar fi cea mai potrivită scrisoare, te încurajăm să îți pui unele întrebări-cheie după fiecare interviu pe care îl vei fi susținut: ești mulțumită de performanța ta? Ți-a plăcut modul în care s-a desfășurat interviul? Ce ai învățat despre companie? Care este opinia ta despre angajator?

După cum spuneam anterior, răspunsurile la aceste întrebări te pot ajuta la redactarea unei scrisori de mulțumire după interviu. Să luăm situația în care ai fost la interviu și totul a decurs bine. Să zicem, de pildă, că ai candidat la un anunț de director vânzări.

Scrisoare de mulțumire 1. După un interviu de succes.

Stimată Doamnă/Domnule……..,

Vă mulțumesc că mi-ați acordat șansa de a participa la interviu. Mi-a făcut deosebită plăcere să cunosc compania din care faceți parte. Trebuie să vă mărturisesc că în urma discuției interesul pe care îl aveam față de poziția disponibilă din cadrul companiei dvs. a crescut și mai mult.

Concret, poziția pe care mi-ați prezentat-o este extrem de interesantă și reprezintă o provocare pentru mine.
Consider că experiențele mele ca agent vânzări și ca manager zonal mă vor ajuta să aduc o contribuție semnificativă companiei.
Apreciez încă o dată timpul acordat și dacă mai aveți nevoie de alte informații, vă rog să mă contactați la numărul 074111777.
Cu stimă,
………….

Bun. Haide să luăm un alt scenariu, diferit de acesta. Să spunem că ai participat la interviu și ai aflat că ai obținut jobul. Acum ești gata să începi cu entuziasm. Dar înainte de asta, este recomandat să-i trimiți o scrisoare noului tău șef și să-i mulțumești pentru faptul că ți-a oferit această oportunitate.
După cum vei vedea în modelul de mai jos, e vorba doar de câteva rânduri care arată gratitudinea pe care o aduci pentru faptul că ești noul Public Relations Representative.

Scrisoare de mulțumire 2. După angajare.

Bună ziua,
Vă scriu pentru a vă mulțumi că m-ați ales pentru poziția de Public Relations Representative. Mă simt onorat să știu că mi veți fi team- leader și mentor la începutul carierei mele.
Voi folosi energia și entuziasmul pe care le am și voi demonstra că ați luat o decizie bună atunci când m-ați angajat.
Mulțumesc încă o dată pentru oportunitate și rămâne să ne vedem luni la ora 8:00.

Cu stimă,
…………..
Ca ultim scenariu, ar fi cazurile când nu ai primit vești bune. Știm că poate fi greu să trimiți o scrisoare de mulțumire din moment ce tocmai ai fost respins, când încă rana e deschisă, așa că lasă-ți puțin timp pentru a te liniști și trimite apoi câteva rânduri persoanei care te-a respins. Înainte de a face asta, pune-ți aceste întrebări:

Am avut senzația că eram aproape să primesc jobul?
Există vreo șansă să obțin ulterior job-ul, dacă candidatul pe care l-au ales nu este cel mai potrivit?
Există alte poziții la compania la care am aplicat? Sunt interesat de acestea?
Oricum ar fi, o ușă lăsată deschisă și o atitudine pozitivă sunt întotdeauna bine venite. S-ar putea chiar ca managerul să aibă persoane de contact care vor să angajeze atât în organizație cât și în afara acesteia.
Având răspunsuri la aceste întrebări, ești gata să trimiți un răspuns atent, care te va ajuta la eventuale angajări. În modelul de mai jos vei vedea cum candidatul respins a mulțumit angajatorului pentru timpul acordat și a solicitat să afle dacă mai sunt și alte poziții deschise din cadrul companiei.

Scrisoare de mulțumire 3. Nu a luat jobul.

Stimată Doamnă/ Domnule……,
Mulțumesc că m-ați înștiințat în legătură cu selecția pe poziția de funcționar de resurse umane. Deși reiese că nu sunt candidatul ideal în acest moment, aș vrea să vă mulțumesc pentru timpul acordat.
Rețin că, în cadrul discuției, ați menționat faptul că soția dvs. recrutează pentru o poziție asemănătoare, pentru compania X. Aș aprecia dacă mi-ați putea oferi datele dumneai de contact.
Aștept cu nerăbdare răspunsul dvs.!
Cu stimă,
………………
Așadar, după cum observi, o scrisoare de mulțumire se pliază pe orice situație. Îți recomandăm, deci, să te folosești de această șansă. Chiar dacă, să spunem, nu îți va aduce angajarea, cu siguranță nu îți poate face mai mult rău decât bine.

În final, reține că job-ul ideal e undeva pe aici și că ne poți contacta oricând la (+40) 31 710 4230 pentru a te ajuta să-l găsești. Multă baftă!