Niveau de carrière

Débutant (0-2 ans), Intermédiaire (2-5 ans), Expérimenté (5-10 ans)

Langues parlées

anglais, français, roumain

Salaire brut / mois en euros

2000 €

Ce job est inactif, mais vous pouvez toujours envoyer votre CV à l'entreprise

Adelean este o firma franceza, startup in domeniul motoarelor de cautare si a solutiilor de analiza distribuita cu proiecte in domeniile "Enterprise Search", "NoSQL", "Big Data" si "Machine Learning".

Candidatul(a) ideal(a) est capabil sa intervina pe toate proiectele in curs, de la cele mai simple la cele mai complicate, in functie de competente si afinitati : 
- realizarea unor proiecte in mod autonom sau in echipa (Java, Elasticsearch, Beats, Logstash, Kibana, Spring Batch, Spring Boot, Dropwizard, APIs Rest, Angular JS, Javascript, CSS, PHP, MySQL, ...)
- realizarea unor platforme (framework-uri) utilizate de mai multe proiecte (Java, Elasticsearch, Spring Batch, Spring Boot, ...)
- realizarea unor training-uri sau prototipuri (Solr Cloud, Elasticsearch, Lucene, Nutch, Soap UI, JMeter, Gatling, ...)
- support pentru proiectele “live“ (deja dezvoltate si livrate)

Tehnologiile si limbajele pe care le putem folosi : Elasticsearch, Lucene, Solr, Java, PHP, JMS, SQL, Spring Batch, Manifold CF, Jackson JSON, Angular JS, JQuery, React, DropwizardLista nu este exhaustiva. Candidatul(a) ideal(a) ar fi interesat de toate aceste tehnologii si a realizat deja proiecte cu cel putin una dintre ele.

O experienta semnificativa cu limbajul Java sau un limbaj pentru masina virtuala (Groovy, Scala) este necesară. Serviciile Web (WebServices), API-urile REST JSON, parserele JSON, XML si parserele in general sunt foarte importante. Utilizarea framework-urilor de industrializare a dezvoltarii de cod (de exemplu Gradle, Maven, Git, Bugzilla, Jenkins, Ansible, Docker) sunt de asemea un avantaj. De asemenea, veti putea utiliza platforme avansate pe Linux, Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), Heroku sau OpenStack. Participarea la diferite concursuri de informatica, realizarea de proiecte personale in domeniu sunt un plus.

Experienta Elasticsearch nu este absolut necesara, training-ul putand fi asigurat in intern de experti ai firmei. Limba franceza nu este neaparat necesara, dar orice candidat(a) care are notiuni de baza sau e disponibil(a) sa invete este binevenit(a).

Firma nu are inca sediu in Romania, lucrarile vor fii realizate intr-o prima faza la distanta. Disponibilitatea pentru a se deplasa ocazional sau pe termen lung in Franta sunt un avantaj. Studentii in ultimii ani ai facultatilor de calculatoare sunt si ei bineveniti. Modul de lucru este unul agil, cu livrari frecvente si pertinente, candidatul beneficiind de tot training-ul, suportul si infrastructura necesare.

Ce oferim:

- remuneratie atractiva
- training
- deplasari in Franta
- deplasari la conferinte in Europa sau Statele Unite
- contact cu ultimele tehnologii si developeri talentati

Pentru a candida, trimiteti CV-ul, coordonatele si lista de referinte online (concursuri, proiecte, profil github, etc.).


  • Entretien en ligne
  • Care este IDE-ul tau preferat ?
  • Cati ani de experienta ai cu developmentul Java ?
  • Care este serviciul Rest pe care l-ai implementat (sau utilizat) ultima data ?
  • Care este encoding-ul by default pe Linux ? Dar pe Windows ?
  • Ce biblioteca folosesti pentru parsat fluxuri JSON ?
  • Ce crezi ca inseamna asciifolding ?
  • Ce versiuni de JDK ai folosit in ultima perioada ?