ADMINISTRATIA ROMANA A SERVICIILOR DE TRAFIC AERIAN ROMATSA RA

5.00 out of 12 ratings

Bucharest, Romania

Contact Follow

RomatsaAdministratia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA, este persoana juridica functionând pe baza de gestiune economica si autonomie financiara, si care realizeaza functiunile specifice legate de Managementul Traficului Aerian, se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

A fost infiintata prin Hotarâre de Guvern.

ROMATSA are statut de regie autonoma autofinantata de importanta nationala, detine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian si nu primeste de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectivului de activitate sau pentru realizarea programului de investitii si dezvoltare. Pentru serviciile de trafic aerian asigurate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al României, Regia Autonoma ROMATSA aplica prevederile reglementarilor EUROCONTROL (Organizatia Europeana pentru Siguranta Navigatiei Aeriene), la care România a aderat din anul 1996.

Serviciile de trafic aerian sunt asigurate atat aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian national cat si aeronavelor care aterizeaza sau decoleaza de pe aeroporturile din România.
Serviciile prestate se refera la activitatea de dirijare din zona aeroportului (de terminal) si de ruta (ACC).
Sarcina ROMATSA este sa creeze un mediu sigur de operare pentru traficul aerian in spatiul aerian al României, in contextul dezvoltarii dinamice a industriei aviatiei civile si schimbarilor permanente inregistrate in transportul international.