Stellen suchen
Stellenbezeichnung, Schlagwort oder Firmenname
Stadt / Kreis / Land

Ministerul Finanțelor Publice

5.00 von 6 Bewertungen

Bulevardul Libertății, 16, București,

Bewerben Follow

Pentru prima dată in istoria sa, România exercită Președinția Consiliului Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019 (PRES RO). Pentru o jumătate de an țara noastră se află în centrul procesului decizional european. Exercitarea acestui rol reprezintă o prioritate națională și o oportunitate pentru crearea unui profil european consolidat al României, iar o președinție eficientă presupune asumarea responsabilităților specifice, pregătirea temeinică și alocarea resurselor umane și financiare adecvate.

În perioada deținerii Președinției, România planifică și  conduce reuniunile Consiliului Uniunii Europene și ale comitetelor/grupurilor sale de lucru. De asemenea, reprezintă Consiliul în relațiile cu celelalte instituții ale UE.

 În acest context, este responsabilă și de organizarea reuniunilor informale în România (ministeriale, la nivel de ambasadori, înalți funcționari, secretari de stat, directori generali, experți etc.), precum și a unor conferințe dedicate priorităților specifice și a unor evenimente culturale de promovare a României (inclusiv la Bruxelles și în statele membre ale UE). 

Dieser Arbeitgeber hat zur Zeit keine aktiven Stellen.