Idei de cadouri virtuale pentru colegi sau cei dragi

Luna cadourilor aduce cu ea prilejul de a-i bucura pe cei apropiați, fie ei colegi de muncă sau prieteni și rude de la distanță, cu cadouri alese. Perioada pandemiei ne-a făcut să folosim mai mult internetul și suntem norocoși că avem ocazia să trimitem cadouri folosind resursele online. În acest context, există și varianta în care poți trimite cadouri virtuale în loc de cadouri fizice. Vezi mai jos ce presupun și câteva idei care să te inspire.

Ce sunt cadourile virtuale

Cadourile virtuale sunt metode să arăți că te gândești la cineva, alegând un cadou diferit de cele clasice. Sunt cadouri sub formă virtuală. Pot fi carduri de cumpărături la magazinele preferate, mesaje de la celebritățile lor preferate, vouchere de membership sau abonamente, etc. 

În perioada pandemiei, un avantaj este că acestea nu implică nici un contact fizic.

Idei de cadouri virtuale pentru colegii de muncă

Poate ai câțiva colegi mai apropiați cărora vrei să le trimiți un cadou care să-i facă să zâmbească. Câteva idei de cadouri virtuale pe care le poți face pentru ei sunt:

  • Carduri-cadou la magazinele lor preferate, fie că sunt magazine de fashion, cosmetice, gourmet, bacănii specializate, magazine high-tech etc. Gândește-te care sunt pasiunile colegului tău și alege ceva potrivit.
  • Cărți online. Poți comanda un ebook pe care să-l trimiți pe email însoțit de o felicitare virtuală sau un mesaj frumos. De asemenea, ține cont de preferințele persoanei respective sau alege o carte pe care ai citit-o și ai recomanda-o și lui/ei.
  • Un curs online. Există numeroase platforme online precum cele mai cunoscute Coursera sau Udemy. Alege un curs din domeniul profesional de interes al colegului respectiv sau ceva distractiv, care să-i hrănească pasiunile.
  • Un card cadou la o aplicație de mâncare. Dacă colegul tău este un gurmand, poți să-i încânți simțurile cu un card cadou la Glovo sau Foodpanda. Te poți interesa pe site-urile acestor aplicații cum poți trimite astfel de vouchere.
  • Vouchere pentru aplicații mobile. Pe Amazon poți achiziționa carduri cadou la AppStore sau Google Play, pentru pasionații de tehnologie care vor să încerce cele mai noi aplicații.

Idei de cadouri virtuale pentru prieteni

Dacă vrei să trimiți un cadou virtual pentru prieten din străinătate sau din alt oraș, poți să-l surprinzi cu diverse variante care să-l facă să zâmbească:

  • Abonamente la platforme de streaming de filme. Poți alege un website cu documentare fascinante, un site cu filme nișate unui anumit subiect sau clasicul Netflix, dacă știi că cineva încă nu l-a încercat. Pe Amazon găsești carduri cadou pentru Netflix.
  • Voucher pentru următoarea vacanță. Dacă ai un prieten pasionat de călătorii, poți începe să-l duci cu gândul la următoarea vacanță, achiziționând un voucher pentru un bilet de avion sau pentru o cameră de hotel. Poate fi și într-un oraș cochet din România, mai ales în această perioadă când unele persoane evită călătoriile în străinătate.
  • Voucher la un curs care să-i cultive pasiunile. Pe platforma MasterClass, specialiști de top din lume împărtășesc diverse tehnici pe care oricine le poate învăța pentru a-și perfecționa anumite abilități pe care le pot folosi în viața lor personală sau profesională.
  • Membership la o platformă cu antrenamente fizice virtuale. Pentru pasionații de sport sau cei care vor să investească în forma lor fizică, poți achiziționa un abonament sau un curs virtual sportiv. Găsești online diverse platforme, una dintre ele fiind SportsEngine.
  • Un abonament relaxant la aplicații de mindfulness. Un somn bun și odihnitor este util pentru oricine, de aceea un voucher la o aplicație de mindfulness precum Calm sau Headspace poate fi un alt cadou inspirat.

Chiar dacă sunt cadouri mai neobișnuite pe care le poți alege, poți da o șansă acestor tipuri de cadouri virtuale pe care le poți face celor dragi sau colegilor de muncă. Iar dacă reprezinți o companie și vrei să le acorzi colegilor tăi momente în care să investească în dezvoltarea lor, poți alege și un abonament la BestJobs Coaching, serviciu prin care pot accesa online, unu-la-unu, un mentor, coach sau psihoterapeut. Poți cere mai multe detalii pe email la hire@bestjobs.eu sau consultă pagina de servicii (abonamentul Premium are acest serviciu inclus).


Surse: 1, 2; Photo by Anastasia Shuraeva from Pexel