Cum să oferi feedback util colegilor, la muncă

Chiar dacă ai sau nu o poziție de management, dacă lucrezi într-o echipă de multe ori te întâlnești cu ocazia de a da feedback colegilor pentru munca lor. În multe companii, se practică feedback-ul periodic între membrii unei echipe mai mici sau ai unui departament. Însă nu e bine să aștepți până la acele momente organizate pentru feedback – de multe ori e de preferat să o faci „la cald”, atunci când apare momentul în care ar fi bine să-i spui unui coleg că a făcut ceva mai puțin bine sau foarte bine. 

Să dai feedback bun este o abilitate și, ca orice skill, se poate dezvolta și devii mai bun cu practica. Cum dai feedback util din care cel care îl primește chiar să învețe? Află din acest articol.

Cum să dai feedback util și eficient la muncă

Indiferent că ești manager și ai nevoie să dai feedback echipei sau lucrezi într-o echipă și vrei să dai feedback colegilor tăi, aceleași principii se aplică. Iată mai jos câteva sfaturi care să te ajute să dai feedback eficient și util.

Clarifică-ți de ce dai feedback, înainte să o faci

Înainte să mergi la un coleg și să-i dai feedback, amintește-ți care este motivul pentru care o faci. Scopul acestei acțiuni este să îmbunătățești o situație sau performanța persoanei respective. Vei obține mai mult dacă ai o abordare pozitivă și concentrată pe a îmbunătăți. Nu înseamnă că feedback este întotdeauna pozitiv, dar e bine să fie corect, sincer și echilibrat și să nu fii ofensiv sau foarte dur și critic.

Oferă feedback la timp

Cu cât mai rapid adresezi situația apărută, cu atât mai bine. A oferi feedback nu este despre a surprinde pe cineva, cu cât o faci mai curând, cu atât persoana respectivă se așteaptă la acest lucru. În plus, amintește-ți că este mult mai ușor să dai feedback despre un task de o oră care nu a fost realizat ok decât este să dai feedback despre șase luni sau un an de taskuri nereușite.

Dacă situația respectivă implică multe emoții sau furie, așteaptă până toate lumea s-a calmant înainte să dai feedback. Cel vizat va fi mai receptiv și vei evita să spui ceva la nervi pe care s-ar putea să-l regreți mai târziu.

Pregătește-ți cuvintele

Nu vrei să citești un script, dar este nevoie să fii clar cu ceea ce ai de spus. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe ceea ce ai de transmis. Îți poți nota câteva idei prin care să treci, dacă te ajută să nu uiți ceva, însă nu ajută să citești, ci vorbește natural și uman, lasă loc întrebărilor, răspunde la ele și menține o conversație constructivă.

Fii specific și spune ceea ce ai observat

Folosește exemple specifice și pornește de la situația despre care vrei să dai feedback. Nu judeca. Poți spune cum te-a făcut să te simți sau ce efecte a avut greșeala respectivă, dacă este vorba de ceva de genul acesta. Spune persoanei respective exact care sunt lucrurile pe care e nevoie să le îmbunătățească. Fii concret, concentrează-te pe fapte și nu lăsa loc ambiguității. Vorbește mai ales despre ce ai observat tu, ai putea intra într-o situație urâtă dacă îți bazezi feedback-ul pe observațiile altor colegi.

Alege unul sau două lucruri despre care să vorbiți atunci când dai feedback și concentrează-te pe ele. Nu veni cu o listă lungă adunată în timp, ci adresează provocările atunci când apar.

Explică impactul

Menționează impactul direct care a rezultat din comportamentul respectiv și fii cât de specific poți. De exemplu, să spui „Când ai încheiat ședința fără să lași loc pentru discuții și dezbatere, m-a făcut să mă simt ca și cum nu ai aprecia părerile echipei” este mai bine și eficient decât să spui „Când nu lași loc pentru discuții, pare că ești obsedat de control.” Sintagme precum „m-a făcut să mă simt …” sau „am observat” sunt mai greu de contestat și nu generează discuții aprinse.

Dă idei concrete pentru pașii următori 

Dă câteva sugestii acționabile (ideal doar una sau două) pe care persoana respectivă le poate aplica pe viitor pentru a-și schimba comportamentul. Va aprecia că îi spui un prim pas prin care poate îmbunătăți situația. Îi poți sugera să se gândească ce poate face mai bine, potrivit și cu personalitatea sa și stilul său, îi poți lăsa câteva întrebări care să îl/o provoace să se gândească.

Menționează și lucruri pozitive când oferi feedback

O regulă bună este să începi cu ceva pozitiv. Acest lucru îl ajută pe celălalt să se relaxeze. De asemenea, încearcă să închei într-o notă pozitivă. Altfel, interlocutorul s-ar putea să se simtă insuficient sau nevaloros. 

Însă nu exagera cu tehnica sandwich-ului – mulți oameni ajung să facă acest lucru și intercalează feedback-ul constructiv printre prea multe afirmații pozitive (în situații în care de fapt vor să transmită ceva de îmbunătățit). În acest caz, s-ar putea ca celălalt să înțeleagă că se descurcă foarte bine și să rateze partea pe care o are de îmbunătățit.

Nu critica în public

Dacă feedback-ul pozitiv și felicitările pentru o treabă bună sunt foarte apreciate când sunt făcute în public, critica are un efect exact opus. Când ai de spus ceva de îmbunătățit despre o situație în care un coleg poate a greșit sau nu a făcut ceva tocmai bine, găsește un spațiu închis în care să fiți doar voi, liniștiți, neîntrerupți.

Menține o conversație deschisă

Lasă loc celuilalt să asculte, să observe, să pună întrebări, oferă-i răspunsuri și explicații. Menține o conversație deschisă, nu un monolog. Arată că ești disponibil să ajuți și menționează-i că poate apela la tine oricând, dacă are nevoie. Arată-te, de asemenea, deschis la a primi feedback și poți încuraja acest lucru.

Poate că nu este ușor să dai feedback colegilor cu care lucrezi, însă merită să o faci și vă ajută pe toți pe termen lung. Încearcă să o faci mai des, cu discuții scurte și deschise, și vei observa progresul pe parcurs – atât în comportamentul colegilor, cât și în abilitatea ta de a da feedback și a avea conversații constructive.

Dacă vrei să te dezvolți mai mult, la nivel de comunicare interpersonală, sau în orice altă arie personală sau profesională, poți discuta cu un coach, mentor sau psihoterapeut. Oricând, online, prin conversații video unu-la-unu și accesibil, prin BestJobs Coaching.

Surse articol: 1, 2; Photo by mentatdgt from Pexels