7 bloguri de vânzări din care să înveți de la cei mai buni

Lucrezi în vânzări sau business development? Este un domeniu care evoluează constant, mai ales cu noile tehnologii, dar și o lume destul de competitivă. De unde te informezi și înveți pentru a avea succes și a deveni mai bun în meseria ta? Noi ți-am pregătit o listă cu 7 bloguri internaționale care acoperă destul de bine toți pașii procesului de vânzare, de la cei mai buni autori din lume. 

7 bloguri de vânzări din care să te inspiri pentru cele mai noi tehnici și trenduri

Hubspot Sales Blog

Hubspot este o soluție tehnică folosită de multe companii din întreaga lume – combină un CRM de vânzări, instrumente de marketing și customer service. Blogul lor este o sursă utilă de învățare și are 4 categorii: Marketing, Sales, Website. Ba chiar a devenit o autoritate în aceste domenii și unul din cele mai citite bloguri.

Găsești articole noi de citit zilnic, despre provocări de vânzări, definiții, strategii, tactici. Poți să descarci și diverse ghiduri utile. Poți începe cu: The Ultimate Guide to Sales Management.

John Barrows (Make it Happen)

John Barrows, trainer de vânzări pentru companiile cu cea mai rapidă creștere din lume, este o resursă valoroasă, mai ales pentru managerii de vânzări și liderii de business care doresc să accelereze creșterea veniturilor în organizațiile lor. 

Postările sale legate de vânzări sunt captivante și memorabile. Învață din experiențele sale personale în vânzări, inclusiv subiecte precum modul în care John a știut că va pierde o vânzare de 200.000 USD. Are articole în categorii precum: General Sales, Cold Calling, Meetings, Negotiating, Email, Prospecting – acoperind toți pașii procesului de vânzare. Poți asculta și podcastul lui săptămânal – Make it Happen Mondays. Poți începe, de exemplu, cu articolul: How I Prospect Every Day.

Sales Hacker

Sales Hacker împărtășește cele mai recente sfaturi și tactici de vânzări, inclusiv strategii de la experți de top din industrie, plus tehnici de generare de lead-uri, de vânzare și de negociere pe care le poți implementa de astăzi.

Publică des postări noi pe blog și oferă și  ale tipuri de conținut util: podcasturi, webinarii, cursuri online, training de sales, videoclipuri, cărți electronice și multe altele. Sales Hacker acoperă o gamă largă de subiecte și publică conținut într-o varietate de formate, așa că, indiferent de modul în care preferi să te informezi, vei găsi lucruri utile. Poți începe cu: What Is the Buyer’s Journey? (And Why It Matters).

Gong Blog 

You are a numbers person and like to rely on proven facts? Then this blog is surely the right one for you! In a series of articles in the „Gong Labs” category, you’ll get insights evaluated by means of artificial intelligence.

Ești o persoană care se bazează pe cifre și informații dovedite de date? Atunci acest blog este potrivit pentru tine. Gong – Revenue Intelligence Platform – ajută companiile să închidă mai multe vânzări, bazându-se pe inteligență artificială. Blogul lor acoperă mai multe teme, oferind în același timp și multe statistici și insights care reies din datele anonime din propriul lor proces de vânzări (în categoria Gong Labs). De exemplu: 7 Tips for writing the perfect follow-up sales email (according to science).

Jill Konrath

Expertă în vânzări B2B și autoare de cărți despre sales, Jill Konrath răspunde săptămânal la întrebări de vânzări, mai mari sau mai mici, precum: „Ce este în mintea audienței mele?” sau „Cum închid vânzarea?” Blogul ei este special pentru că are o abordare mai puțin tehnică, ci mai degrabă personală, bazată pe storytelling. 

Pornind de la propriile experiențe, Jill aduce multe tips & tricks pentru jobul oricărei persoane de vânzări. Articolele sales sunt în aceste categorii: Sales Prospecting, Success Mindset, Working Smarter, Wild Card, Winning Deals, Selling Tools, Buyer Insights.Unul din cele mai populare articole ale sale este How to Ask for an Appointment in an Email Cold Call.

The B2B Sales and Marketing Blog by Vainu

Un blog care are ca misiune să te ajute să găsești clienții ideali și să interacționezi cu ei în mod corect, folosind informații despre business, vânzări, sales intelligence. Săptămânal, experții finlandezi de la Vainu te informează pe blogul lor despre utilizarea corectă a sales intelligence (termen dat soluțiilor tehnice care oferă date despre vânzări sau care susțin acest proces). 

De exemplu, răspund la întrebări precum: Ce rol joacă CRM-ul? Ce rol are website-ul în vânzări? Cum poți folosi datele adunate în mod profitabil? Un articol popular pe blogul lor este: 10 Types of Sales Tools You Must Know in 2021.

The Sales Blog – Anthony Iannarino

Nu poți rata acest website dacă cauți pe Google „sales blog”. Anthony Iannarino este coach în vânzări B2B, autor și speaker și scrie constant pe blogul lui de sales de peste 10 ani. Acoperă fiecare pas din procesul de vânzări, de la research la închiderea vânzării. Are un stil motivațional, fresh și ușor de citit, care include multe sugestii practice. Fiecare articol are un scurt intro în care afli exact care sunt ideile prezentate. Iar dacă preferi să ascuți, Anthony are și un podcast. Poți începe cu acest articol: The 3 Levels of Sales Skills.

Sperăm ca lista să te inspire. Te sfătuim să testezi și să vezi ce abordare ți se potrivește și dă rezultate pentru tine. Iar dacă îți cauți un job în domeniul vânzărilor, aruncă un ochi pe BestJobs. Este domeniul cu cele mai multe posturi deschise, deci sigur dai de ceva pe placul tău.

Surse articol: 1, 2; Business photo created by yanalya