Începe școala! Joburi în educație 2021

În luna august, numărul de joburi în educație a crescut cu 40% față de luna precedentă. Grădinițele și școlile private sunt în creștere de câțiva ani buni, iar pandemia nu mai are aceleași efecte ca anul trecut asupra mediului de învățare. Multe dintre școli au adoptat în procesul educațional tehnologia, iar acum o folosesc și la clasă. 

Dacă ești pasionat de lucrul cu copiii sau tinerii, dacă îți place să predai sau explici, să înveți continuu și să ai satisfacția că munca ta de zi cu zi are un impact pozitiv în creșterea următoarei generații, pe BestJobs găsești numeroase joburi în educație în această perioadă. Cu toate că cele mai multe oferte de muncă sunt în capitală, vei găsi oportunități și în alte orașe.

În plus, dacă vrei să lucrezi în domeniu și nu ai încă studiile necesare sau experiență, vei găsi și joburi suport care susțin procesul educațional, de unde îți poți începe cariera și poți învăța. Vezi mai jos cele mai atractive joburi în educație disponibile la începutul lunii septembrie pe BestJobs.

Joburi în educație 2021

Educator / educatoare

Domeniul educației preșcolare private este de câțiva ani în creștere în România. Există numeroase grădinițe care caută educatori, fiind și o cerere destul de mare din partea părinților. Dacă ai studii pedagogice și calificarea de profesor învățământ preșcolar, precum și pasiune pentru lucrul cu copiii, poți găsi numeroase oferte de job. Este o ocazie bună să capeți și experiență în domeniul educațional. Câteva posturi disponibile la grădinițe private sunt:

  • Atlanthea Holistic Center (București) este o grădiniță cu un sistem alternativ de învățare, bazată pe efortul de a cultiva dezvoltarea ființei umane ca întreg – trup, minte, suflet, spirit. Caută pentru postul de Educator specializat pe cineva cu iubire și respect pentru copii, preocupat de bunăstarea lor interioară și exterioară, o persoană preocupată de propria dezvoltare personală.
  • Grădinița TinkerBell (București, Pipera) caută educator/educatoare cu experiență anterioară într-o instituție școlară sau grădiniță, calificare de profesor învățâmânt preșcolar și  implicare, inventivitate, spontaneitate, abilități pedagogice reale.
  • Centrul educational KIDS Adventures (Popești Leordeni) angajează doi educatori care să aibă de preferat experiență de 2 ani în domeniu.
  • Grădinița KIPINA (Timișoara) angajează Educator și Ajutor educator. Programul de lucru este de 6-8 ore, iar unul din beneficiile oferite pentru postul de educator este instruirea la HAMK Häme University of Applied Sciences (Professional Development Courses); în urma cursurilor on line va fi eliberat un PD certificate in Leadership – Finnish Early Childhood Education & Care Pedagogy. Ca ajutor educator, nu ai nevoie de experiență pedagogică, te ocupi de sprijin pentru educator, de supravegherea copiilor și susținerea lor în activitățile de somn, masă, toaletă.

Învățător / profesor pentru învățământul primar

Școala Atlas (București) angajează o Învățător / profesor pentru învățământul primar și preșcolar, cu program full-time. Ei caută o persoană pasionată să lucreze cu copiii din ciclul primar și care își dorește un mediu de lucru cald, prietenos și profesionist. Ai nevoie de studii de profil finalizate (Liceul Pedagogic sau Facultatea de Științe ale Educației – specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar sau un program de reconversie profesională pe pedagogie), iar experiența anterioară este apreciată, dar nu un criteriu eliminatoriu. Oferă sprijin în formarea educațională continuă, precum și libertate și un cadru în care poți fi creativ.

O școală privată din comuna Corbeanca, lângă București, aflată în mijlocul naturii, cu dotări la standarde internaționale, angajează un Profesor pentru învățământul primar și un profesor pentru învățământul preșcolar. Beneficii: salariu atractiv (1000-1300 euro), program flexibil, asigurare medicală, plată transport sau locuință de serviciu în cazul relocării, bonusuri anuale de performanță. Cer studii de specialitate și experiență în domeniu.

Profesor limba engleză

Școala primară Micul Lord (București) angajează Profesor de limba engleză. Rolul presupune organizarea creativă a predării, învățării și evaluării în cadrul orelor de engleză. Se caută o persoană dedicată, răbdătoare, cu spirit de observație și abilități de comunicare pozitivă cu copiii și părinții, precum și cu abilități de utilizare a tehnologiei în procesul de învățare. Oferă mediu de lucru plăcut și dinamic și pachet salarial atractiv.

English Connection (Craiova) oferă cursuri de limba engleză pentru persoane de mai multe vârste. Ei acordă o grijă deosebită dezvoltării armonioase a copiilor, într-un climat ce protejează unicitatea și promovează dezvoltarea inteligenței emoționale. Caută Profesor de limba engleză care să susțină cursurile de limbă engleză pentru copii și adulți prin metodologia proprie a școlii. Dacă dorești să urmezi o carieră de profesor, ai un nivel de engleză bun și abilități de comunicare, ești în facultate, ai terminat de curând sau ești deja profesor, aplică la acest job.

Profesori diverse materii, gimnaziu și liceu

Genesis College (București) prima școală complet digitalizată din România, pune la dispoziția elevilor toate nivelurile de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Oficial școală autorizată a programului internațional IB (International Baccalaureate), Școala Genesis propune copiilor un program flexibil, ce pune accent pe învăţarea centrată pe elev, concentrându-se pe nevoile sociale, emoţionale și academice ale copiilor. 

În această perioadă, angajează profesori pentru diverse materii: geografie, religie, biologie, muzică, percuție și chitară, limbile română, latină, engleză, germană, precum și profesor pentru învățământul primar. Vezi aici toate joburile. Pentru a putea lucra aici, ai nevoie de studii superioare în domeniu finalizate, de experiență în educație de minim 3-5 ani, cunoștințe de utilizare a tehnologiei, precum și de pasiune pentru meseria de dascăl. Salariile oferite sunt între 600-1000 de euro.

Profesor grafică digitală (graphic design)

Academia de Arte Marina Căpățînă (București) este o școală privată de artă pentru copiii între 4-18 ani. Angajează Profesor grafică digitală care să predea grafică digitală copiilor, în colaborare cu oameni consacrați din domeniu. Dacă ai absolvit Universitatea de Arte, aic cunostinte în lucrul pe tableta grafică și cu programe de grafică (Photoshop, Procreate, etc), cunoștințe de animație 2D (Photoshop), precum și abilități de comunicare, răbdare și lucru cu copiii, aruncă o privire peste oferta lor.

Profesor design interior / arhitectură

Tot Academia de Arte Marina Căpățînă (București) angajează și Profesor de design interior, care să predea copiilor (8-18 ani) acest domeniu. Dacă ești absolvent al Universității de Arhitectură și ai răbdare în lucrul pedagogic și experiență de minim un an în predare, aplică la acest job și vei lucra în colaborare cu oameni consacrați în domeniu pentru a-i învăța pe tineri despre arhitectură și design interior, la un nivel de excelență.

Joburi în educație, pentru suport și alte activități educaționale

Supraveghetor teme / profesor afterschool

Un Afterschool din Timișoara angajează Supraveghetor teme afterschool (part-time). Programul este de 2 ore pe zi (13:00-15:00), iar rolul presupune lucrul cu un grup de 10 copii în supravegherea lor la efectuarea temelor, ajutându-i prin explicarea lucrurilor pe care nu le înțeleg. Se caută o persoană apropiată de copii, cu atitudine pozitivă, răbdătoare și calmă, punctuală, de preferat cu experiență în ajutarea copiilor la efectuarea temelor.

Ambasador educațional (cursuri programare)

Punctul IT (Buzău) este o organizație care oferă cursuri de programare și tehnologie pentru copii și tineri (8-16 ani). Ei caută Ambasadori educaționali (part-time) pentru locația lor din Buzău, care să susțină cursuri de programare pentru copii într-un regim part-time (2-6 ore/săptămână). Poți face acest lucru extra-job, dacă ești din sau aproape de Buzău, ai disponibilitate în weekend și seara, cunoști bine cel puțin un limbaj/sistem de programare și limba engleză. Salariul este format dintr-un pachet fix, plus bonusuri lunare de performanță.

Animator socio-educativ

Școala Română-Britanică Suceava angajează un Animator socio-educativ. Caută o persoană pasionată de educație, creativă, căreia îi plac jocurile și copiii, lucrul în echipă, cu studii pedagogice. Reprezintă un avantaj cunoștințele în zona copiilor cu dificultăți de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie etc). Beneficii oferite: pachet salarial atractiv, prânzul și gustările din ziua de lucru, training, mentorat, tabere cu costurile asigurate.

Trainer coordonator național pentru profesori (Cambridge)

Centrul Cambridge al Asociației Repere (Bacău) angajează un Trainer coordonator național pentru profesori. Atribuțiile presupun coordonarea profesorilor (testare, training, verificare, evaluare), organizarea grupelor, introducerea datelor în platforma online, comunicare și suport online sau telefonic. Beneficii: este un job care poate fi făcut de acasă / remote, experiență în managementul educațional. Ai nevoie cunoștințe aprofundate de engleză, experiență în predare de minim 5 ani și cunoștințe în utilizarea tehnologiei (Word, Excel, Skype, Zoom, Whatsapp).

Students Enrollment Advisor

QS Eastern Europe angajează Students Enrollment Advisors, din toată țara, care pot lucra remote. QS (Quacquarelli Symonds) este liderul mondial în furnizarea de servicii, analize și informașii despre piața globală a învățământului superior. Printre serviciile lor, pe lângă clasamentele pe care le fac anual despre universități, oferă și consultanță în alegerea studiilor superioare. 

Jobul de Students Enrollment Advisor presupune asigurarea unei experiențe pozitive studenților care aplică pentru diverse universități partenere, oferirea de customer service și suport acestora, prin email și telefonic, la un nivel excelent de calitate, precum și colectarea de feedback și îmbunătățirea proceselor. Nu ai nevoie de experiență în educație, ci de o cunoaștere excelentă a limbii engleze (verbal și scris), abilități de comunicare, inițiativă, abilități de relaționare cu clienții.

Indiferent ce job îți face cu ochiul, dacă ești printre cei dornici să lucreze în educație sau deja o faci, îți urăm mult succes în acest an școlar!

Photo by Max Fischer from Pexels