7 sfaturi pentru a te deconecta de la muncă în timpul liber

Fie că îți iei concediu una sau mai multe săptămâni, fie că e vorba de timpul liber de după programul de lucru sau din weekend, e important să știi cum să te deconectezi de la taskurile și proiectele de la birou. 

De ce? E important să te bucuri cu totul de timpul tău personal, pentru starea ta de bine generală și pentru că apoi poți fi chiar mai productiv și inspirat. Lucrează inteligent și folosește-ți timpul inteligent – nu e nevoie neapărat să lucrezi multe ore, dacă o faci eficient și cu mintea liniștită și limpede. În plus, nu vrei să stai în fiecare seară stresat de taskul rămas neterminat sau să ai vise noapte legate de muncă (deși multora ni se întâmplă).

De exemplu, un studiu publicat în Jurnalul de Psihologie Aplicată (S.U.A.) arată că oamenii care se pot deconeta psihologic de la muncă experimentează:

  • Mai puțină oboseală din cauza muncii
  • Rate mult mai mici de procrastinare
  • Mai multă dedicare la muncă (și ajung mai repede în starea de „flow”)
  • Mai multă satisfacție și împlinire în relațiile lor acasă și la muncă
  • Sănătate mentală și fizică mai bună

7 lucruri care te ajută să te deconectezi de la muncă

1. Prioritizează proiectele importante ca să termini la timp

Nu ai o senzație plăcută când bifezi tot ce ai de făcut până pleci acasă? Încearcă să-ți prioritizezi munca astfel încât să obții acest lucru în fiecare zi. Fă-ți la începutul zilei o listă de obiective / taskuri pentru ziua respectivă și taie taskurile pe măsură ce le realizezi, în timp ce previzionezi și niște timp pentru lucruri neprevăzute. Dacă termini ce ai de făcut înainte să mergi acasă, nu vei mai sta cu griji seara. 

Dacă acest lucru nu este posibil mereu, atunci încearcă să faci în prima parte a zilei taskurile cu cea mai mare importanță sau care sunt mai dificile. Nu te vei aglomera cu ele la final de zi și nu vei ajunge să fii stresat că nu reușești să le termini sau să stai peste program. De asemenea, e important să ai și așteptări realiste de la tine, de la timpul și energia ta și să le comunici colegilor/managerilor.

2. Descarcă-ți mintea și scrie pe to-do list

Dacă totuși se termină ziua de lucru și încă ai taskuri neterminate, descarcă pe o listă de to do pentru a doua zi tot ce ți-a mai rămas în minte, chiar și lucrurile mărunte (un email, un reminder etc.). Apoi setează-ți mental să nu te mai gândești la ele decât a doua zi când începi programul. Rămân tot acolo. Astfel vei pleca mai liniștit acasă și te poți bucura de timpul liber și reîncărca.

3. Deconectează-te de la ecrane

Da, știm, auzi asta peste tot în timp ce știi că folosești telefonul și laptopul zilnic pentru o grămadă de lucruri în afara muncii: cumpărături, social media, comunici cu cei dragi și cu prietenii, te relaxezi la un film sau pui muzică etc. Folosește tehnologia în ajutorul tău, însă chiar e important să petreci și câteva ore fără ochii într-un ecran. Până la urmă, mulți dintre noi petrecem 8-10 ore pe zi cu ochii într-un laptop și / sau telefon. Un studiu a arătat că utilizatorii de smartphone își verifică telefoanele mai mult de 85 de ori pe zi dar, întrebați, cred că o fac de cel puțin jumătate mai puține ori.

Cum să te deconectezi de la ecrane dacă ți-a intrat în obicei să le utilizezi des? Oprește notificările aplicațiilor pe care le folosești la muncă, nu verifica emailurile, nu mai intra pe Instagram (sau șterge-ți contul), lasă telefonul acasă și ieși la o plimbare (până la urmă, acum 30 ani nu avea nimeni smartphone, nu?). Și, mai ales înainte de culcare, nu încheia ziua cu scrolling în aplicațiile preferate. Citește o carte bună mai bine.

4. Fă-ți planuri după muncă

E bine să ai timp liber neplanificat, în care să fii spontan și să faci ceea ce simți. Dar din când în când ajută să-ți planifici dinaine o ieșire cu prietenii, un film la cinematograf sau o piesă de teatru, o ieșire în natură, o baie relaxantă, un masaj sau 2 ore în care să practici hobby-ul preferat. Vei fi mai motivat să termini munca la timp și vei aștepta cu entuziasm orele de relaxare sau distracție de după.

5. Mergi la o plimbare sau fă mișcare

Corpul uman, pentru bunăstare, are nevoie de mișcare în fiecare zi. Iar mulți dintre noi ne-am obișnuit să stam jos multe ore la calculator și poate tindem să ni se pară mai odihnitor și comod să continnuăm în același stil și după lucru: un film și o pizza pe canapea pot să pară o seară perfectă, dar nu e de repetat în fiecare zi. Nu e nevoie să mergi la sală, poți ieși seara la un jogging lejer sau doar la o plimbare relaxantă, poți face 15 minute de yoga acasă și câteva întinderi după birou. Te vei simți imediat mai energizat și vei dormi mai bine. Vezi și interviul cu psihoterapeutul Paula Flutur despre cum să ai o relație mai bună cu corpul tău.

6. Încetinește ritmul și fă ceva relaxant

Ritmul cotidian de la muncă poate fi alert, mai ales în perioadele stresante. Pentru mulți, devine chiar un obicei: totul pare că trebuie făcut repede și lumea se mișcă cu viteză. De aici și apariția unor curente precum ”slow living” sau ”slow cooking”. E important să-ți dai timp să te bucuri, să savurezi cina, să respiri, să gătești, să faci lucruri și într-un ritm natural. Poți să citești despre lucrurile care te pasionează, să meditezi câteva minute (îmbunătățește și concentrarea pe termen lung), să faci o rețetă nouă, să te gândești la planurile tale, să îți imaginezi vacanța viitoare, să descoperi muzică nouă etc. Gândește-te ce te relaxează, ce lucruri noi vrei să încerci și fă-ți o listă din care să te inspiri pentru lucruri noi de făcut în timpul liber.

7. Practică un hobby și investește în tine și în pasiunile tale

Poate părea că implică mai mult efort să investești timp în alte activități, însă de fapt te ajută să te deconectezi mental de la muncă. Oricât de mult ți-ar plăcea ce faci la lucru, un hobby sau cultivarea unei pasiuni te face mai creativ, inspirat, motivat. Și te poate pregăti să faci ceva nou – poate chiar un business din pasiunea ta. Cercetătorii numesc hobby-urile chiar „mastery experiences” (lucruri care provoacă să învățăm ceva nou, ne par interesante, ne plac și le facem bine pentru că ne plac, ne fac să ne simțim bine când progresăm și ne dezvoltăm). Dacă nu ai un hobby încă, găsește ceva care îți place și planifică-ți timp să dedici acestei activități. Experimentează și vezi ce ți se potrivește.

Indiferent cum alegi să-ți petreci timpul liber, încearcă să îl valorifici și să faci lucruri care te încântă și te fac să te simți bine. Iar dacă vrei să-ți găsești echilibrul și ai nevoie de sprijin specializat, poți apela oricând la un coach, mentor sau psihoterapeut, online, prin BestJobs.

Surse: 1, 2; Photo by Jessica Jochheim from Pexels