Cum să recunoști imediat și cum să depășești o criză în carieră

Adriana Radu 150x150

Guest post de Adriana Radu, Career Strategist și Career & Personal Change Coach, cu peste 15 ani de experiență în managementul resurselor umane. Are misiunea de a-i sprijini pe cei aflați în explorarea lor profesională și personală, să își găsească drumul potrivit și să își construiască cu încredere planul pentru a ajunge acolo unde își doresc. Poți face coaching online cu Adriana pe BestJobs.

Descoperă cum să recunoști imediat și cum să depășești o criză în carieră

Vine un moment in viața fiecăruia când simțim că avem o criză în carieră.
Până atunci am fost satisfăcuți de ceea ce făceam la muncă, plecam acasă cu energie și bună dispoziție, ne opream poate la sală și seara ieșeam cu prietenii sau vedeam un film interesant. Cei din jur ne admirau pentru că am reușit să avem un angajator stabil, poate un post de conducere și un pachet de beneficii care ne oferea multe posibilități.

Și totuși într-o zi am simțit că mersul la serviciu nu mai înseamnă același lucru, că am intrat într-un blocaj indiferent de banii câștigați.

Acesta a fost primul semn că am întrat într-o criză în carieră.

La început semnele nu au fost clare și e adevărat că anul trecut pandemia a jucat un rol foarte important în a genera confuzie față de emoțiile resimțite. Schimbarea radicală prin care am trecut cu toții, munca de acasă, școala online a copiilor, stresul digital, separarea de colegi și-au spus cuvântul și încet, încet au apărut alte semne cum ar fi iritare, somn agitat, oboseală sau demotivare față de muncă, echipă sau angajator.

Criza profesională poate avea mai multe motive:

  • Munca ta nu mai corespunde valorilor personale. De exemplu postul tău îți solicit mai mult timp, timp pe care ai vrea acum să-l petreci cu familia.
  • Simți ca ceea ce faci nu mai are sens pentru tine, îți dorești să ai un impact mai important în rezultatele companiei.
  • Postul sau superiorul nu îți permit să fii creativă.
  • Nu ai unde să te dezvolți profesional, structura companiei nu o permite.
  • Nu ai un plan de dezvoltare profesională clar.
  • Superiorul nu te sprijină să te dezvolți.
  • Îți dorești mai mult timp liber, independență financiară și ți-ai dori propriul business bazat pe un hobby.

Dacă simți ceva asemănător poți accesa acest LINK pentru a face testul care îți va da o diagnoză rapidă a stării tale de satisfacție și a direcțiilor pe care le poți aborda. Este un instrument menit să te îndemne la reflecție asupra următoarei etape a vieții profesionale, stării financiare și a stilului de viață. Folosește rezultatele testului de mai sus pentru a-ți clarifica problema pe care o întâmpini acum.

Ce opțiuni ai pentru a rezolva această criză în carieră?

Deși demisia poate părea o variantă rapidă și atractivă uneori, orice despărțire de un angajator trebuie pregătită. Personal am căutat întotdeauna ca înainte de a părăsi un angajator să am o altă variantă.

  1. Inițiază mai întâi o discuție cu superiorul și discută ce opțiuni ai pentru a-ți atinge obiectivele profesionale. Este posibil ca el să nu fi fost la curent cu aspirațiile tale și te-ar putea sprijini să găsești ceea ce îți dorești în cadrul companiei actuale..
  2. Dacă punctul 1 nu funcționează începe să cauți o variantă în afara organizației. Definește ce fel de post îți dorești. Creează o listă cu atribuțiile unui astfel de post și competențele necesare. Alături listează atribuțiile tale actuale și competențele pe care le ai. Este important să descoperi astfel competențele tale transferabile. Examinează profilurile posturilor asemănătoare pe linkedin pentru a avea o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă postul dorit.

Începe să îți creezi un brand personal care să redea imaginea unei persoane care poate ocupa postul pe care ți-l dorești. Scrie articole pe linkedin care să reflecte autoritatea ta în domeniu.

Contactează companiile de recrutare și headhunting care te vor ajuta în găsirea următorului angajator. Caută printre pozițiile deschise pe BestJobs. Acest proces este de lungă durată și e nevoie de 3-6 luni pentru a găsi un nou post, în funcție de senioritatea postului.

Dacă ai ajuns la concluzia că dorești să devii antreprenor începe să te pregătești pentru acest rol. La început, dacă nu ești sigură sau nu ai un buget pentru a demara propria afacere, poți opta pentru a continua jobul actual în timp ce te pregătești pentru a devenii antreprenor. Sunt câteva elemente importante de care trebuie să ții cont: lipsa predictibilității veniturilor, asumarea riscurilor, lipsa siguranței. În contrapartidă îți vei organiza timpul așa cum îți dorești, câștigurile vor fi gestionate doar de tine și vei avea satisfacția de a face ceea ce îți place.

Apelează la ajutor specializat

Sunt persoane care întreabă dacă anul 2021 este momentul să faci astfel de schimbări. Cifrele din piață ne arată că 19,8% din salariații români își vor schimba jobul anul acesta.

Atunci când te simți blocat și demotivat contează doar să te pregătești pentru schimbare. Folosește sprijinul unui specialist în managementul carierei, în tranziția dintr-un rol în altul. În oricare din scenariile de mai sus în care te afli, vorbim de schimbare si aceasta presupune adoptarea unei alte mentalități, o altă paradigmă de muncă ceea ce va genera o rezistență la schimbare, reacție perfect normală în cazul unei schimbări dar cu impact în toate ariile vieții tale. Dincolo de managementul acestei tranziții poți solicita ajutor pe crearea propriului business cum ar fi identificarea clientului ideal, a nișei tale, a canalelor de comunicare, a brandului tău, crearea unui buget și alte aspecte care țin de antreprenoriat.

Poți discuta cu Adriana, autoarea articolului și Personal Change Coach, prin BestJobs, în sesiuni online de coaching. Sau poți alege un specialist în coaching, mentorat, psihoterapie cu care poți intra într-o sesiune demo gratuită de 30 de minute.

Foto: freepik