9 obiceiuri care îți vor schimba viața

Gabi 150x150

Guest post de Gabriela Ilie, coach acreditat internațional (ICF) cu un background de peste 15 ani în management și antreprenoriat, trainer, psiholog în formare, podcaster și o susținătoare pentru obiceiuri și beneficiile acestora. Este coach și în comunitatea BestJobs și poți vedea interviul cu ea despre rutine de dimineață.

De obicei micile obiceiuri conduc către rezultate incredibile, dar noi ne fixăm pe idea că a face schimbări reale necesita eforturi uriașe și subestimăm valoarea micilor progrese zilnice.

Mai jos ai 9 micro-obiceiuri care te ajută să îți faci viața puțin mai bună:

1. Petrece o zi fără Social Media. În vremurile în care telefonul a devenit o extensie a mâinii noastre este foarte greu să renunți la el. Propuneți să stai o zi fără să intri pe Facebook sau Instagram (sau alte canale de Social Media pe care le folosești). Oprește-ți Wi-fi-ul sau pur și simplu renunță la telefon o zi. După ce îți dai seama că nu pierzi nimic, fiind offline o zi, vei alege în mod conștient să petreci mai puțin timp online, în fiecare zi.

2. Pregătește-ți ziua următoare cu o noapte înainte. Scrieți o listă de sarcini și verifică-ți calendarul pentru a vedea dacă ai programat întâlniri sau apeluri. Fă tot ce poți pentru a ușura ziua următoare. Dacă ai un plan, vei face lucrurile mai repede.

3. Setează-ți o perioadă de așteptare înainte să cheltuiești bani. Dacă după trei zile tot visezi la acel obiect merg mai departe și cumpără-l.

4. Trage de tine să finalizezi un task atunci când simți că nu mai ai chef. În fiecare zi alege un task pe care nu vrei să îl faci (fie că e vorba de spălatul vaselor sau făcutul patului) și continuă până reușești să îl finalizezi. În timp vei observa că nu task-ul în sine este problema, ci obiceiul tău de a amâna lucrurile.

5. Notează fiecare idee sau fiecare lucru pe care îți propui să îl realizezi

6. Așează-ți telefonul în partea opusă a camerei. Dacă ții telefonul lângă tine când dormi, vei continua să apeși butonul de amânare până când este aproape prea târziu să te ridici din pat

7. Învață să spui NU, ai grijă de timpul tău.

8. Fii atent atunci când mănânci. Când mănânci și lucrezi / citești / vizionezi un film în același timp, mănânci adesea mai mult decât ai nevoie. În plus, nu te bucuri de mâncare și nici nu ești productiv

9. Stabilește un deadline pentru sarcinile tale. Acest obicei te va ajuta să îți faci un program pe care să îl respecți.

Care ți se pare cel mai util?

Acest articol a fost redactat de Gabriela Ilie, Morning Routine Coach, podcaster și coach în comunitatea BestJobs. Pe ea și pe alți specialiști în coaching, mentorat și psihoterapie îi poți contacta online, în sesiuni unu la unu, pe BestJobs. Crești în carieră, dezvoltă-ți abilitățile și găsește-ți echilibrul!

Photo by Vlada Karpovich from Pexels