7 joburi de vară pentru tine(ri), de la mare până la munte

Iată că am trecut cumva și de jumătatea anului 2021, asta în condițiile în care unii mai pesimiști se temeau că întreaga lume se va sfârși în 2020. Soarele arzător al verii ne întâmpină, radios, ducându-ne pe majoritatea dintre noi cu gândul la vacanță. Spunem majoritatea, deoarece există și tineri care își doresc să lase distracția pentru mai târziu, iar acum continuă să lucreze sau, de ce nu, își caută un nou loc de muncă pentru sezonul estival. În articolul de astăzi vă prezentăm o listă cu câteva joburi interesante, disponibile în vara lui 2021, care pot fi găsite în diferite destinații de-a lungul și de-a latul României.

7 joburi de vară pentru tineri, în diverse orașe din țară

Dacă ai chef să te plimbi, în timp ce și lucrezi, am ales câteva joburi unde nu îți petreci toată ziua la laptop și nu ai nevoie de experiență în domeniul respectiv, plus câteva variante mai creative. Poate te inspiră să îmbini vacanța cu ceva de lucru mai relaxant.

1. Recepționer – Eforie Nord

Bineînțeles, nu putem să ne referim la vară fără ca marea să fie unul dintre primele lucruri care ne vin în minte. Așa că de ce nu ai căuta un job care să te ducă mai aproape de ea, și anume cel de recepționer la un hotel aflat într-o bine cunoscută stațiune de pe litoralul românesc? Nu numai că această meserie se află la mare căutare, dar, în unele cazuri, ai posibilitatea de a fi angajat chiar dacă îți lipsește experiența în acest domeniu. În plus, pe lângă salariul primit, ai și beneficii adiționale, cum ar fi masa, transportul și cazarea asigurate. Și, desigur, marea. Dacă ești sociabil, amabil și dornic să ajuți, nu mai ezita și aplică acum pentru acest post la malul mării.

2. Pictor pe sticlă – Brașov, Săcele

Acesta este un job perfect pentru persoanele care vor să-și etaleze aptitudinile, atât pe cele artistice, cât și pe cele practice, și să-și dedice timpul minuțiosului și complexului proces de creație, astfel obținând ceva frumos și unic. Pasiunea pentru domeniu, atenția la detaliu, atitudinea prietenoasă și educația superioară în domeniul artelor vizuale sunt indispensabile, iar cunoștințele de Corel Draw, Adobe Photoshop și Mockup design reprezintă un avantaj considerabil. Pentru înscriere, alături de CV, se solicită și atașarea unui portofoliu de lucrări reprezentative.

3. Florist decorator – Brașov

Tot un job în Brașov, cu tentă artistică, este cel de florist. Experiența minimă în domeniu este obligatorie, alături de creativitate, cunoștințe de bază despre plante și abilitatea de a menține o performanță constantă la un nivel ridicat. Mediul de lucru este modern și dinamic, situat într-un mall din centrul orașului, iar florile, cu farmecul lor caracteristic, oferit de culori vii și parfumuri îmbătătoare, echilibrează perfect balanța dintre o atmosferă citadină și una naturală.

4. Asistent vânzări, Noriel – Cluj-Napoca, Sibiu, Bistrița, Timișoara

În cazul în care nostalgia față de vremurile trecute, mai simple și mai inocente, te face să visezi cu ochii deschiși la a-ți revizita copilăria, aceasta este șansa ta. În mai multe orașe importante din România, magazinele Noriel caută o persoană optimistă, încrezătoare și spontană, care să se alăture echipei lor de angajați. Pentru a fi un bun asistent în vânzări, în special într-un magazin de jucării, trebuie să dai dovadă de creativitate, spirit de echipă și dinamism. Mediul de lucru este antrenant, însă destins, iar experiența nu este necesară, așa că acest job se potrivește de minune tinerilor care se află la începutul vieții lor profesionale.

5. Barista, MERON – Cluj-Napoca

Dacă ești pasionat de cafea, îți place să interacționezi cu oamenii și vrei să înveți cât mai multe despre prepararea cafelei de specialitate, acest job este pentru tine. Lanțul de cafenele MERON angajează mai multe persoane ca barista, în Cluj-Napoca – deci vei avea ocazia și să te plimbi printre clădiri cu cărămidă, într-un oraș din mijlocul Ardealului. Plus că n-ai nevoie de experiență, ci doar de entuziasm. Iar echipa este primitoare și dornică să te învețe. Îi fain, nu?

6. Ospătar, The Artist – București

Una dintre cele mai uzuale opțiuni atunci când vine vorba de meserii la îndemână este cea de ospătar, iar capitala (și nu numai) abundă de astfel de posturi disponibile. Printre restaurantele care caută ospătar, se află și The Artist, un restaurant fine dining fondat de un bucătar olandez, care se axează pe o experiență memorabilă pentru clienți, creativitate în meniu și produse de calitate. Așa cum spune și misiunea lor: „Inspirată de bucătăria mondială, influențată de sezon, condusă de inovație, călătoria noastră culinară este calea creativitații”. Candidații pot fi considerați eligibili chiar și cu un nivel minim de experiență, singurele cerințe fiind o atitudine generală agreabilă, capacitatea de organizare, o diplomă de calificare și fluență în limba engleză.

7. Librar-gestionar, Humanitas – Alba Iulia

Ai o dragoste pentru citit? Ți-ar plăcea să lucrezi într-un loc doldora de cărți, unde să te simți ca într-un labirint locuit de personajele tale preferate? Atunci, probabil că te-ar tenta acest post disponibil la librăria Humanitas, Alba Iulia. Principalele responsabilități implică vânzarea cărților, gestionarea stocurilor și ținerea evidenței documentelor, iar candidatul ideal pentru acest job este pasionat, disciplinat și comunicativ, cu cunoștințe primare de contabilitate, engleză și PC – MS Office. Mediul de lucru este plăcut, primitor și oferă posibilități de avansare în carieră. Mai mult decât atât, acest job este part-time, așa că, dacă îl alegi, vei mai avea suficient timp și pentru alte activități. Poate încă un job part-time. Sau poate că nu.

Dacă oricare dintre joburile menționate aici ți-a atras atenția, te invităm să candidezi utilizând site-ul nostru sau aplicația BestJobs. Folosește filtrele de căutare și ajută-te de cuvinte cheie pentru a găsi exact ceea ce îți trebuie. În cazul în care locurile de muncă din această listă nu te satisfac sau nu ți se potrivesc, nu te impacienta. La urma urmei, acestea sunt doar șapte joburi dintre mii, deci ai de unde alege.

Îți dorim o vară frumoasă, productivă și relaxantă (da, există și așa ceva)!

Photos by Adi Coco, James Cousins, Aliis Sinisalu, Maria Teneva on Unsplash