10 întrebări pe care să le pui la un interviu pentru un internship

Când mergi la un interviu pentru un internship sau pentru primul job, poate că ești pregătit să răspunzi la toate întrebările și să dai cât mai multe detalii despre tine. Însă după ceva timp, intervievatorul te va întreba: „Ce întrebări ai pentru mine?” sau „Ce întrebări ai despre rol, companie?”

Nu o considera doar o întrebare adresată din politețe. Poate fi una din cele mai importante întrebări la care răspunzi. Este ocazia să pui întrebări despre rolul respectiv, ca să afli cât mai multe în cazul în care ai mai multe opțiuni din care să alegi sau în perspectiva că un internship poate duce la un job pe termen lung în companie. În același timp, exprimarea unei curiozități sincere despre companie va crea o impresie bună angajatorului. Cu siguranță va fi atent la ce fel de întrebări pui și la interesul tău pentru jobul sau internshipul respectiv.

10 întrebări pe care să le pui la un interviu pentru un internship

Ți-am pregătit câteva întrebări din care poți alege ce să adresezi la un interviu de recrutare pentru o poziție de internship sau pentru primul job din cariera ta. Bineînțeles, unele dintre ele se aplică și în cazul oricărui interviu de angajare.

1. Care sunt principalele responsabilități zilnice sau cum arată o zi de lucru?

Dacă acest lucru nu ți-a fost explicat anterior, ai ocazia să ceri mai multe detalii despre ce vei avea de făcut efectiv. Un stereotip în cazul internship-urilor poate fi faptul că ai de făcut taskuri repetitive și mai puțin creative în fiecare zi. Nu fugi de ele, e normal să începi așa și fiecare job are o rutină, însă e bine să te asiguri că vei avea și taskuri care te ajută să-ți dezvolți abilitățile profesionale. Să știi mai detaliat ce ai de făcut te va ajuta să iei o decizie informată despre acceptarea unui internship cât mai apropiat de interesele tale. În plus, astfel poți afla și mai multe detalii dacă există eventuale așteptări de a sta peste program.

2. Cum se desfășoară procesul de onboarding?

Fiecare companie are un proces pentru a familiariza noii angajați cu mediul de lucru și organizația (onboarding). De multe ori, acestea cuprind traininguri, mentorat cu cineva mai experimentat din companie, materiale de citit sau de parcurs online, anumite taskuri pentru a te obișnui cu compania și domeniul. 

Pentru că multe internshipuri au o durată stabilită de la început, te ajută să știi de cât training a nevoie înainte de a începe responsabilitățile principale din internship. De exemplu, s-ar putea să ai nevoie să înveți să folosești un software de specialitate pentru a procesa clienții unei firme de vânzâri. O perioadă mai lungă de training te poate ajuta să te pregătești mai bine, însă o perioadă mai scurtă îți poate oferi mai mult timp pentru dezvoltare profesională practică. Asigură-te că întrebi și cine îți va fi mentor sau te va ajuta să te familiarizezi cu rolul și compania.

3. Cum arată cultura organizațională a companiei / departamentului?

Cultura unei companii se referă la valori, misiune, obiective, mediul de lucru – iar fiecare companie are specificul ei. Iar mediul în care lucrezi poate fi la fel de important precum jobul în sine. Pe lângă faptul că poți avea o experiență de internship mai bună, această întrebare arată și că ești interesat de companie din mai multe perspective. De asemenea, te ajută să îți dai seama dacă îți va plăcea mediul de lucru.

4. Cu cine voi lucra?

În unele companii, stagiarii sunt repartizați să lucreze pentru o persoană specifică sau un anumit departament, în timp ce în alte programe de internship sunt grupați mai mulți interni care, fie pot lucra separat, fie împreună în echipe mai mici. Ambele variante au avantajele lor: într-un mediu de lucru cu mai mulți interni poți lucra în proiecte mai mari și mai complexe, în schimb dacă lucrezi mai mult singur dar aproape de un manager sau ca ajutor într-un departament, ai de învățat mai mult de la oamenii cu experiență în companie. În orice caz, poți întreba și „Ce oportunități am de a interacționa cu oamenii din afara departamentului meu?”

5. Ce așteptări aveți de la mine? Ce v-ar plăcea să realizez într-o lună sau până la finalul verii?

Este important să înțelegi prioritățile-cheie și livrabilele pe care le ai de realizat în rolul respectiv, precum și cum îți va măsura succesul viitorul tău manager. Dacă e vorba de un internship pe termen lung, întreabă ce se așteaptă de la tine în termen de șase luni. De asemenea, discutând despre așteptările angajatorului, poți afla detalii despre skillurile și atitudinea care este apreciată de aceștia.

6. Ce provocări credeți că au cel mai des stagiarii în această poziție?

Descrierea jobului nu relevă mereu detalii despre dificultățile pe care rolul respectiv le poate avea. Întrebând despre posibilele provocări ale internshipului, te asiguri că ai o perspectivă mai completă asupra viitorului tău rol. Această întrebare arată de asemenea intervievatorului tău că ești conștient că pe perioada internshipului te vei întâlni cu o varietate de experiențe și că vrei să te pregătești pentru ele

7. Cum îmi veți evalua performanța? Cât de des voi primi feedback?

Când îți exprimi interesul în feedback de la superiorii tăi, arată că ești interesat să înveți, să te dezvolți profesional și deschis să primești informații și feedback de la manageri sau colegi. Întreabă care vor fi taskurile și abilitățile care stau la baza evaluării, precum și cine te va evalua. În multe companii, pe lângă evaluarea managerului, se practică auto-evaluarea precum și feedback din partea colegilor, ceea ce poate fi foarte util. 

8. Cât de des angajați stagiari mai departe în joburi full-time?

La un interviu pentru internship, este bine să mergi și cu perspectiva de a găsi un job pe termen lung, mai ales dacă ai mai multe opțiuni din care să alegi. Vrei să afli dacă respectivul angajator ia des în considerare internii pentru joburi – însă ar fi bine să întrebi cu tact. Formulând întrebarea în acest fel, îți exprimi interesul de a lucra full-time fără să sune că te aștepți la o ofertă de job. Și chiar dacă nu obții o ofertă de job pe termen lung, poți folosi experiența internshipului să înveți și să te ajute să găsești un job bun.

9. Ce îngrijorări aveți legat de mine, CV-ul meu, experiența mea? Aveți alte întrebări pentru mine?

Această întrebare este potrivită la final de interviu, pentru că practic ceri feedback direct, într-un mod încrezător și relaxat. Poți adresa astfel eventualele îngrijorări ale angajatorului, din timp. Fii pregătit să obții feedback, însă ai grijă să nu întrebi direct dacă ai făcut o impresie bună și dacă vei fi recrutat (e normal ca un angajator să se gândească și să revină după interviu). Însă un mod mai degajat de a cere feedback și a adresa îngrijorările arată că ești interesat să crești și te poate ajuta să clarifici anumite aspecte care altfel pot rămâne nediscutate.

10. Care sunt următorii pași din procesul de recrutare?

Este o formă bună de a încheia – arată că ești conștient că mai sunt pași din procesul de selecție și te ajută să știi în cât timp să te aștepți la un răspuns. Arată, de asemenea, că ești dornic să începi lucrul. De asemenea, știind ce urmează te poate ghida în anumite măsuri de follow up pe care le poți lua, precum și să iei o decizie în cazul în care ai mai multe opțiuni pe masă. De exemplu, dacă știi că internshipul sau jobul începe peste o lună, ar fi recomandat să aștepți o săptămână sau mai mult înainte de a trimite un email pentru a întreba despre poziție și dacă au vreun răspuns. Poți trimite totuși un email de mulțumire încă din ziua interviului.

Vara sunt multe poziții de internship deschise de companii, însă poți găsi astfel de oportunități și în alte momente din an. Anul acesta, pe BestJobs sunt peste 400 de poziții de internship deschise în ultima lună. Iar dacă ești în căutarea unui internship sau job și nu ai experiență de lucru, citește și articolul Cum cauți primul job când nu ai experiență.

Surse articol: 1, 2, 3; Foto: freepik.com