#CasualTalks: Gestionarea creativității pentru o carieră cu sens și rezultate, cu Anca Ghinea

Discutăm cu Anca Ghinea, expert în creativitate și mentor BestJobs, despre:

  • ✅ Cum să ne construim cariera într-un mod creativ
  • ✅ Cum să fii creativ la un job mai puțin creativ
  • ✅ Creativitatea în viața personală

Anca Ghinea este Director Comunicare, Mentor Creativitate, Autoare. Cu o prezență puternică în mass-media – TV, radio, online – s-a axat pe comunicarea importanței creativității în afaceri, educație, lifestyle. Are peste 20 de ani de experiență, din care peste 10 ani în poziții de management, în comunicare, media, publicitate. În februarie, Anca a lansat cartea Creatori în acțiune.

#CasualTalks​​​ este o serie de interviuri video cu specialiștii de pe platforma BestJobs.

Vezi și prima parte a interviului cu Anca Ghinea, despre ce este creativitatea și ce presupune procesul creator.

Bine ați venit! Astăzi alături de noi o avem pe Anca Ghinea.

Bună, mulțumesc pentru invitație, BestJobs. Mulțumesc că avem șansa să discutăm despre creativitate și despre cum să ne facem viața și cariera mai creativă, mai interesantă, mai captivantă, mai plină de sens.

Cum ne putem construi cariera într-un fel creativ? Cum ne putem folosi de creativitate în general în viața profesională?

(Nu neapărat legat de ce fac la job în fiecare zi, ci de felul în care îmi construiesc cariera sau în care iau decizii de carieră.)

Da, minunată întrebarea. Pentru că îmi dau seama că e vorba nu doar de o construcție și o strategie creativă, dar în același timp de atitudine. Și aici cred că face foarte mult diferența atitudinea. Nici eu nu am o viață roz și cunosc foarte mulți oameni de succes care au clădit an de an și pentru ceilalți poate părea ușor. Dar nu este. În spate este o muncă de Sisif pentru fiecare rezultat și atunci constanța, consistența și cumva elanul acesta de a fi pe drumul tău, chiar dacă ai o perioadă mai proastă, chiar dacă unele proiecte nu te duc exact acolo unde vrei, este foarte important. În același timp, trebuie să planifici cumva lucrurile, atât cât ține de tine. Cuvântul acesta, planificare, este foarte important.

Aș vrea să aduc în discuție un studiu realizat de George Land acum foarte mulți ani, când a realizat acest studiu pe un eșantion de 1600 de copii. Erau copii, în prima fază, între 3 și 5 ani. 98% erau creativi, apoi au fost testați din nou și doar 30% manifestau creativitate. Peste câțiva ani, în zona adolescenței, doar 12%. Apoi același test a fost dat unui grup de 280.000 de adulți. Care crezi că a fost rezultatul? 2% mai manifestau creativitate. De ce spun acest lucru? De ce este important pentru întrebarea ta? Pentru că dacă e să facem un raport de tipul acesta: câtă efervescență ai la începutul carierei și cum se poate pierde sau, din contră, poate spori după faza intermediară, de exemplu.

Am întâlnit foarte mulți tineri care pornesc cu un zvâc foarte mare, cu entuziasm, cu o stare de a schimba lumea. De multe ori aud această expresie: „vreau să transform, să schimb, să aduc lucruri noi.” Apoi urmează partea de dezamăgire, când lucrurile nu vin chiar atât de repede sau transformarea lumii întârzie. În același timp, dacă e să fac din nou o ancoră către studiu, am o întrebare pentru cei de acasă: cum s-ar schimba lumea dacă cât mai mulți oameni de-a lungul carierei-vocație, carierei-profesie, și-ar păstra entuziasmul de la început?

Este foarte important să-ți păstrezi curiozitatea, să o crești chiar, să-ți dai seama ce ai mai putea învăța, de la cine, să te conectezi. Mie, de exemplu, îmi place foarte mult să mă corectez cu oameni din toată lumea pe domeniul meu și am așa un grup de suport, și moral, și pur și simplu de elemente de cunoaștere în domeniul comunicării sau al creativității. Și vorbim des, pe diferite teme: ce ai mai făcut nou? ce mai studiezi? ce mai scrii? cum se întâmplă la voi? Este foarte important să fim curioși și să nu ne pierdem această curiozitate care există de exemplu la debutul carierei și apoi se pierde. Curiozitatea este importantă.

În același timp, Clifton spunea, prin 1994, să facem așa o rocadă de la cât ești de creativ (pentru că mulți oameni pun această presiune pe ei și spun „eu nu sunt creativ ca X sau Y” sau mulți mă întreabă „de la o scară de la 1 la 10, cât ți se pare că sunt de creativ?” Și le spun: nu, hai să nu pornim așa. Hai să facem distincția următoare. Hai să plecăm de la cum ești tu creativ. Și parcă se poziționează așa, altfel. Și Clifton spunea acest lucru, care mie mi s-a părut extraordinar, de la a te plasa într-o competiție cu ceilalți, la a te poziționa tu ca centru al tuturor rezultatelor. Ca atitudine: „ce pot face eu ca să construiesc lucruri creative?” Și apoi, da, poți crea parteneriate cu ceilalți (și chiar este perioada parteneriatelor), poți construi lucruri extraordinare când te poziționezi corect. Pentru că starea de competiție acerbă, apropo de acel „cât ești tu de creativ față de X sau Y”, poate să-ți dea anxietate.

Dacă tu te poziționezi la „cum pot fi eu creativ în următoarele 6 luni sau în următorul an” sau „ce-mi aduce mie inspirație?”, „cum pot să-mi aduc eu aportul în ceea ce fac?”, „cum pot să ajut eu?” – atunci începi să construiești altfel. De multe ori, schimbând unghiul, schimbi soluția.

Ai putea spune că să fii creativ înseamnă să fii implicat? Văd foarte mult paralela asta: atunci când vorbești despre creativitate, vorbești despre a fi curios, de a merge către lucruri, nu a le lăsa să vină ele către tine.

Da, pentru că și aici este un mit. Să nu ne așteptăm să intrăm, așa, în starea de „Evrika!” sau în starea de „aha”. Starea de „aha” e tot rezultatul unui devotament pe ani de zile chiar. Uite, discut foarte mult cu cercetători și ei spun așa: noi când ajungem la un rezultat, de fapt acel rezultat este suma tuturor greșelilor, tuturor ridicărilor, suma tuturor încurajărilor pe care ni le dăm în anumite momente. De ce? Pentru că de foarte multe ori este eroare, rezultat, eroare, rezultat și așa mai departe. Așa e și cu creativitatea. Creativitatea înseamnă până la urmă să nu te dezamăgești și să nu rămâi acolo în starea aceea, ci pur și simplu să vezi: „oare cum aș putea face mai bine?”

Tehnica întrebărilor este importantă în creativitate. Să te întrebi mereu: „aș putea face și altfel? există și o altă soluție?” Pe de altă parte, creativitatea înseamnă și a te descurca, a găsi soluții. Deci creativitatea nu este doar în zona de artă, nu este doar în zona de industrii etichetate ca fiind creative, ci este mai mult decât atât. Este un proces creativ pe de-o parte, este o misiune, este un stil de viață. Este un stil de viață să fii creator și în același timp creativ. Și să fii implicat, pentru că dacă nu ești implicat înseamnă că lași lucrurile să meargă într-un ritm care nu depinde de tine. Da, sunt lucruri care vin către noi cumva, dar sunt și lucruri pe care noi le putem hotărî.

Și cartea aceasta, Creatori în acțiune, a fost cândva un vis absolut imposibil. Pentru că fiind și o temă nouă, despre creativitate, ani la rând mi-a fost foarte dificil să o înaintez spre tipar, să conving edituri, să duc mesajul acesta că este importantă creativitatea și că oamenii au nevoie de creativitate. Ei bine, în ultimii ani am găsit o mai mare deschidere de la oameni către acest domeniu. De ce? Pentru că, tocmai, este nevoie de ea și în carieră – pentru că este o abilitate pusă așa în top de către cei care fac studii despre future jobs. Și atunci iată că nu este doar ceva opțional să fii creativ.

Apropo de atitudine, cred că sunt mulți oameni care se găsesc într-un job, să zicem, în care simt că nu pot fi creativi sau că nu oferă foarte mult spațiu de creativitate. Ce le-ai recomanda lor? Ce pot să facă ei pentru a fi mai creativi sau pentru a și manifesta creativitatea?

Reîntoarcerea la esență este foarte utilă. Bineînțeles, putem vorbi și de personalitatea creatorului, a persoanei respective: avem persoane task-oriented, avem persoane care sunt, din contră, explorer-oriented, avem persoane care sunt person-oriented, deci suntem diferiți. Din fericire, suntem foarte diferiți. Și atunci aș întreba: cum pot ei face lucrurile mai interesante?

De exemplu, în call-center. Mi s-a întâmplat să port discuții cu diferiți reprezentanți de la call-center – și aici se vede diferența, în discurs. Bineînțeles, există un discurs aprobat sau făcut de altcineva. Dar, de multe ori, apropo de omul care sfințește locul: din voce, din atitudine, din felul în care transmite emoția respectivă sau pachetul pe care îl are de vândut / oferta, îți dai seama. Nu știu dacă vi s-a întâmplat să fiți sunat pe același lucru de două persoane. Poate ați văzut modul de abordare diferit. Contează. Contează să găsești acel unghi: „ce aș putea face diferit? ce aș putea face nou? ce-ar putea să mă reprezinte?” Fie că este o conversație mai umană, mai emoțională, fie că este pusă pur și simplu în zona de „cum pot să te ajut eu pe tine”.

Așadar, creativitatea implică un proces continuu de planificare, restructurare și motivare. Iată, un cuvânt important în zona de creativitate: cum te motivezi să faci un pic mai mult în ceea ce este dat. Fiecare avem o zonă de taskuri la servici, dar cum putem face mai mult? Cum putem obține un pic mai multe rezultate? Astăzi mai mult, mâine mai mult și tot așa. Și atunci începi să vezi lucrurile la un nivel mai înalt și să nu te plafonezi. Pentru că creativitatea cu adevărat este antonimul plafonării. Nu poți să fii creativ și în același timp să fii plafonat, nu ai cum pentru că te înscrii practic într-un proces continuu de creștere. Când ești creativ, ești viu în esență și atunci observi mai mult, vezi că talentul (dacă l-ai depistat) vezi că toată cunoașterea ta, toate cunoștințele tale, networking-ul tău, puse cap la cap formează un puzzle. E minunat.

Ai ceva niște sfaturi sau recomandări pentru viața personală, legat de cum am putea fi mai creativi?

Putem fi creativi în orice trăim. Nu trebuie, să spunem, să confecționăm un context total diferit. Ne uităm în viața noastră și ce facem: ne trezim, realizăm un mic dejun și putem să facem un set up frumos care să ne inspire, muzică. Să avem playlist creativ – asta se poate face foarte ușor și acesta, bineînțeles, e personalizat, diferă de la gust la gust, de la persoană la persoană. Eu cred că a fi creativ în viața personală înseamnă a te bucura de viață și a găsi motive de bucurie și de creativitate în tot. Poți să ai o pasiune, să ai un hobby și atunci să fii creativ în zona aceasta de daily creativity, zona de relaxare. Să te împlinească și acest lucru și să fie și un detox de la viața atât de stresantă, de la deadline-urile de la job. Da, creativitatea te ajută și să fii mai „zen”. Și spațiul este foarte important, pentru că spațiul inhibă sau dezvoltă creativitatea, deci atenție și la spațiu.

Pe de-o parte, avem spațiul creativ din noi și spațiul exterior. Eu chiar recurg la această metodă și acesta este, să zicem, un truc creativ – să-ți organizezi spațiul de lucru într-un mod care să te inspire. Și aici este iar diferit, poate fi în stilul high-tech sau poate romantic, foarte modern sau, din contră, vintage. Deci iarăși depinde de gust. Dar spațiul este extrem de important, pe lângă funcționalitățile lui (să ai lumina potrivită, să ai zona de desfășuare etc.) Dar ce mesaj îți dă spațiul, de exemplu? Fie că ai un mesaj pe perete, cum am eu, sau ai o floare sau ai un tablou al unui pictor îndrăgit.

Eu pot să adaug aici: sau să-ți vopsești un perete. Eu am aici un perete galben pe care mereu când îl văd îmi aduc aminte că pot să fac asta, pot să vopsesc un perete de la zero neavând skill în așa ceva.

Exact, pentru că asta înseamnă să fii creativ. Să accesezi acea stare interioară care să te ajute să mergi mai departe. Dacă ar fi să facem o definiție acum , în acest moment, aceasta ar fi (o definiție mai informală, bineînțeles): să accesezi acea stare interioară care să te ajute să faci un progres.

Vezi și prima parte din interviul cu Anca Ghinea, despre ce este creativitatea și ce implică procesul creator.

Pe Anca Ghinea o poți găsi în comunitatea de mentori BestJobs, alături de alți experți în Marketing, Comunicare, Business, Management, Finance, IT&Tech, HR, dar și în Coaching și Psihoterapie. Vezi cum îi poți accesa ușor, online, aici.