Ghid de motivație și implicare: Cum să ai succes în carieră

Guest Post de Liliana Păduraru, Coach, Trainer, Career Advisor, fondator Light Coaching. Liliana are background în Resurse Umane, lucrând ca IT Recruiter și Consultant HR în ultimii 10 ani, atât în agenții de recrutare, cât și în companii importante din România. O găsești pe BestJobs Grow.

Cu toții ne dorim să mergem cu plăcere la serviciu și să folosim cele 8 ore de muncă pentru a fi utili celorlalți, apreciați și recunoscuți pentru contribuția noastră.

În mediul profesional, motivația intrinsecă este cea care diferențiază omul obișnuit de performerul echipei. Află în acest articol ce strategie poți aplica și tu ca să te faci remarcat în echipa și în organizația în care lucrezi.

Iată câteva caracteristici ale unui profesionist cu rezultate peste medie în echipă:

1. Este curios și avid să afle cât mai multe informații despre proiectul la care lucrează. Se întreabă care este “de ce”-ul din spatele unui produs sau serviciu și dorește să știe care sunt implicațiile produsului și serviciului pe termen lung, chiar după livrarea la client.

2. Are atitudine de învingător. Growth mindset în termeni de coaching înseamnă că performerul nu se dă ușor bătut dacă se găsește într-o situație inconfortabilă la serviciu. Încearcă să nu se lamenteze prea multă vreme și este orientat spre găsirea de soluții creative și inovative în beneficiul tuturor.

3. Vine mereu cu inițiative de optimizarea a jobului, a mediului de lucru, a proceselor și procedurilor din companie din dorința de a îmbunătăți rolul și de a asigura o stare de bine pentru fiecare membru din echipă.

4. Consideră eșecul ca fiind un feedback continuu. Performerul este conștient că fiecare greșeală reprezintă o lecție și o nouă șansă de a se reinventa, a se optimiza și a se modela personal și profesional până la atingerea obiectivului și sucesului dorit.

Pe de altă parte, angajatorul poate cultiva motivația intrinsecă a membrilor unei organizații prin crearea unui loc de muncă care să să fie potrivit cu valorile și nevoile angajaților, prin stabilirea unor obiective de lucru clare, atrăgătoare și prin crearea unui climat social suportiv, care să susțină și încurajeze performanța.

Descoperim acum faptul că motivația interioară este legată de cultivarea vocației și a scopului în viață.

Este adevărat că motivația în viață și în profesie ia naștere atunci când reușești să îți aliniezi comportamentele cu identitatea și misiunea personală.

Iar procesul de coaching susține în mod natural și creativ descoperirea potențialului ascuns pentru a crea o viață echilibrată, aliniată cu talentele și abilitățile înnăscute.

Pe BestJobs Grow găsești coachi specializați în Life Coaching, Business & Executive Coaching, Relationship Coaching, Career Coaching, Performance Coaching.

Photo by cottonbro from Pexels