#CasualTalks: Coaching online – avantaje și provocări, cu Alina Marin

Discutăm cu Alina Marin, coach în comunitatea BestJobs Grow, despre coaching online:

  • ✅ Ce contează în coaching-ul online, la distanță?
  • ✅ Diferențe între coaching online și cel offline
  • ✅ Beneficiile în coaching online
  • ✅ Cum să te pregătești pentru o sesiune de coaching online

Alina Marin este coach acreditat de ICF la nivelul ACC, cu experiență de peste 300 ore de coaching cu persoane din industrii diverse, atât pentru obiective profesionale cât și pentru cele personale. Coach de echipă și individual, atât în cadrul companiei (coach intern), cât și în practică privată. Facilitează sesiuni de coaching online de peste 2 ani.

#CasualTalks​​​ este o serie de interviuri video cu specialiștii de pe platforma BestJobs Grow.

Alina, poți să ne povestești puțin ce presupune coaching-ul?

Sigur, aș putea să povestesc despre ce înseamnă coaching-ul pentru mine un interviu întreg. O să încerc să fiu foarte scurtă. Cum îmi place mie să definesc coaching-ul e ca spațiul acela pe care doi oameni îl creează (sau mai mulți dacă vorbim de coaching de grup) în care pot fi puse pe masă cu încredere și cu deschidere diversele nevoi, probleme, dorințe și ele pot fi lucrate împreună, spre beneficiul clientului. Deci e un spațiu sigur în primul rând, în care clientul are agenda și el conduce discuția. Rolul meu ca și coach e să fiu prezentă, să fiu deschisă, să fiu curioasă și asta e cumva primul pas. Niciodată să nu judec (dacă am intrat în zona de judecată am ieșit din zona de coaching) și să aștept, în ritmul clientului meu, evident punând întrebările uneori incomode, dar fără să mă duc și să fac push mai mult decât poate persoana respectivă în momentul prezent să intre și să ducă. Cam asta ar fi, pe scurt.

Apropo de posibile înțelegeri greșite, coaching-ul este un spațiu sigur în care oamenii aduc ceea ce vor ei să aducă – nu le dai sfaturi sau nu le spui tu ce să facă.

Sesiunea, dacă e să o luăm așa pe un standard de coaching, funcționează cam așa: Clientul vine cu un obiectiv. Pe obiectivul respectiv discuția e despre:

  • care e idealul
  • care e prezentul
  • care sunt de fapt pașii pe care clientul îi poate face să ajungă acolo
  • ce se poate întâmpla, ce probleme pot apărea
  • și niște acțiuni concrete de luat mai departe.

Nu este despre sfaturile mele pentru că regula în coaching e că clientul, dacă are o problemă el are și soluția. Nu există o soluție din altă parte, pentru că noi suntem creatorii propriilor noastre vieți și atunci noi avem cea mai bună soluție la problemele pe care le întâmpinăm, nu are altcineva soluția asta pentru noi.

Deci ajuți omul să descopere de fapt ce se află deja în interiorul lui și nu poate să vadă în acel moment?

Exact, și e fascinant. Oamenii sunt atât de plini de resurse și în momentul în care le vezi ochii sclipind știi că și-au dat seama că „pot să fac eu asta” este… E mai mult decât ar fi în orice alt context în care aș veni eu și aș zice „uite, aplică rețeta asta – 1, 2, 3 și o să-ți iasă”. Nu, în nici un caz.

Mi se pare foarte frumos și cred că e o interacțiune foarte umană care se întâmplă de fapt în coaching.

Da, e partea asta de a fi ascultat de la care mi se pare că noi ne-am cam depărtat așa ca oameni. Suntem tot timpul grăbiți, tot timpul vrem să rezolvăm lucruri și avem mai puțin timp să stăm pur simplu să-l ascultăm pe celălalt. Coaching-ul reglementează un spațiu în care e despre ascultare. Și atunci orice om se simte primit în acel spațiu, se simte bine prin simplul fapt că poate să vorbească despre niște lucruri și celălalt e acolo și atât, în prima fază.

Coaching online: Din experiența ta, cum creezi acest spațiu atunci când ești cu adevărat la distanță? Când ești într-o discuție pe Skype, Zoom sau pe o platformă online?

Marea partea a coaching-ului, până la nebunia asta, cel puțin marea parte a coaching-ului în România, s-a desfășurat offline. În State, cel puțin, ideea de coaching online era foarte naturală și sunt foarte multe platforme care oferă asta în zona Americii, în Europa mai puțin. Cum faci asta online să funcționeze e o întreagă discuție și aș încerca să structurez puțin povestea. Sunt trei lucruri la care trebuie să ne uităm.

E o dată zona de competență competența coach-ului de a face toate lucrurile de care vorbeam mai devreme: de a ține spațiul, de a fi acolo pentru celălalt, de a pune întrebările potrivite astfel încât să conducă procesul natural pentru client. Iar competența nu diferă – nici offline, nici online. Competența coach-ului e aceeași, e o chestie care se întâmplă și într-o parte și în alta, procesul nu diferă.

O a doua componentă este credibilitatea. Zona aia de: „am încredere că omul din fața mea, în primul rând, o să fie punctual”, „am încredere că omul din fața mea știe ce face și nu o să intre în alte zone, nu o să se ducă în terapie sau în mentorat sau în alte arii care nu țin de coaching”. Credibilitatea se construiește și, așa cum știm, se și pierde foarte ușor. Și atunci, dacă arăți asta în offline, cu siguranță o poți arată și în online, nu e absolut nicio diferență. Ce diferă în online e zona de contact uman, partea de empatie și construire a încrederii. Și acestea, în spațiul offline se întâmplă cumva natural. Noi suntem setați să-l urmărim pe celălalt, să încercăm să-i citim gesturile, mimica, postura și în funcție de asta să ne luăm niște informații cu care să lucrăm. Ce se întâmplă în coaching-ul online e că o parte din informațiile astea dispar. Nu mai avem, de exemplu, informații complete despre postură. Vedem nimica, dacă vorbim de un call video, dar ne lipsește poziționarea, așezarea în scaun, poate nu vedem toate mișcările și atunci genul ăsta de informații pot scăpa. Și ele sunt utile în procesul de coaching. Se poate lucra și fără ele, dar ele sunt utile.

Un alt lucru care diferențiază zona asta de offline de zona de online sunt potențialele probleme de tehnologie. Pot fi chestii de bază (mi-a picat netul sau mi s-a terminat bateria la laptop) care întrerup cumva flow-ul. De cele mai multe ori discuția se reia, lucrurile se rezolvă, doar că s-a pierdut ceva din starea în care sunt atât coach-ul, cât și clientul, și din legătura pe care au creat-o. Și atunci e un pic de muncă acolo, de reluat cumva procesul. Avantajul, ca să zic așa, e că genul ăsta de problemă poate reprezenta chiar un punct de discuție într-o ședință de coaching. „De ce mă frustrează când îmi pică netul? Că nu e despre mine, nu e în controlul meu. Și atunci de ce este atât de frustrant?”. De aici pot ieși niște lucruri interesante.

La fel, partea asta de distragere. Coaching-ul online se întâmplă acasă, de cele mai multe ori pentru client. Ori acasă e un spațiu care poate veni cu foarte multe întreruperi: fie că sunt copii, fie că sunt animale de companie, fie că e partenerul, fie că e vorba și în apartamentul de deasupra. Și atunci, din nou, astea pot fi probleme sau pot fi văzute ca „Ok, asta îmi cauzează frustrări” și frustrările alea de cele mai multe ori nu o să fie doar în ședința de coaching. O să fie niște lucruri care se întâmplă poate și dacă vreau să-mi iau timp pentru mine și nu reușesc din cauza întreruperilor. Poate la muncă nu reușesc să fiu productiv din cauza lor.

O chestie care mie îmi place foarte tare în coaching e că se poate lucra foarte mult pe acum și aici, și pe relația care se creează între coach și client și mediul din jur. Și atunci, lucrând cu asta, de multe ori e mai relevant decât să lucrăm pe niște situații ipotetice și pe „cum ar fi dacă…?”. Sunt niște informații pe care le putem folosi punctual.

Din ce spui tu, mediul online nu pierde din ce face un coach pentru cineva, competența și credibilitatea rămân și în video call. Chiar dacă există anumite oportunități care sunt pierdute, apar multe altele în loc: să vezi cum lucrezi cu distractorii care apar, cum folosești acest timp pentru tine. Coaching-ul online ajută clienții poate într-un fel un pic diferit de alternativa sa offline?

La mine lucrurile au stat un pic diferit ca și context. Eu fac coaching online deja de un an și un pic. N-a fost prin prisma pandemiei, a fost o decizie personală de a pleca din București și a mă retrage într-o zonă rurală unde să am eu liniștea de care am nevoie. Și atunci avantajul coaching-ului online, dacă e să o luăm în direcția asta, vine și cu eliberarea de orice bariere fizice. În momentul în care duc procesul în online, pot să fiu eu într-un sat în Apuseni și altcineva într-un birou în Iași și lucrurile funcționează perfect. Sau dacă preferi să lucrezi cu un coach din afara țării, poți face și asta foarte ușor. Dispar barierele fizice.

De asemenea, partea de timp: e foarte mult timp câștigat. Pentru că o sesiune de coaching de 40 de minute o să dureze, cu timpul de dinainte, de după, de reflecție, o oră – o oră și un pic. Dar nu o să fie două ore, care însemnau și drumul dus, și drumul întors. Mulți clienți foloseau drumul util: reflectau la ce urmează să se întâmple și la ce s-a întâmplat, dar nu era neapărat o regulă.

Din punctul meu de vedere, coaching-ul online vine cu foarte multe avantaje: așezare în timp și spațiu, găsire a oportunității potrivite pentru mine. Că poate eu sunt dintr-un oraș mic și în oraș cu mine sunt doar unul sau doi coachi și poate nu rezonez cu ei – pentru că e nevoie de o chimie între coach și client ca lucrurile să meargă. Și atunci eu pot să mă duc către altcineva din altă parte fără absolut nicio problemă și să încerc. Din nou, poate stilul ăsta nu funcționează pentru mine, poate eu am nevoie să fiu fizic acolo lângă cineva – e perfect în ordine. Dar sunt persoane pentru care coaching-ul online funcționează și pentru asta suntem și noi aici.

Și oferă șansa clienților să lucreze cu orice specialist, de oriunde, să se sincronizeze mai ușor. Sunt acele ore pe drum – cel puțin dacă ești din București, cred că știm cu toții cât timp salvezi cu adevărat când stai acasă.

Da, aici am experiența a 3-4 ani de coaching în București și știu că îmi luam câte 2-3 ore pentru o sesiune, pentru că niciodată nu știam cum o să ajung, ce o să se întâmple. Timpului îi dădeam o valoare și în contextul acela, adică nu era o problemă, doar că în momentul ăsta și în varianta asta e mai ușor de gestionat.

Ce poate un client efectiv să facă atunci când urmează o sesiune de coaching online? Cum se poate pregăti mai bine ca să profite la maxim de sesiunea respectivă?

O să încep din nou cu spațiul. Pe cât posibil spațiul ar trebui să fie unul închis, cu explicațiile în jur că aceea e o oră pentru dezvoltarea lui, în care are nevoie să nu fie întrerupt și e o dovadă de respect din partea celor din jur. Acum, din nou, dacă vorbim de copii foarte mici sau de animale e un pic mai greu, pentru că nu e o noțiune pe care să o poată înțelege. Dar cu puțin ajutor din partea adulților din jur cred că cred că pot fi gestionate.

În al doilea rând, ora aceea e important să fie dedicată doar acestei activități. Pentru că suntem cu toții obișnuiți cu ședințele alea în care intrăm și mai facem două chestii pe lângă, mai intrăm și mai dăm un scroll pe Facebook, eventual să mai vedem ce se mai întâmplă, mai răspundem la un mail în paralel. Nu prea are cum să funcționeze coaching-ul așa. Cum în varianta fizică oamenii sunt acolo 100% prezenți fizic și asta îi forțează să fie prezenți cu totul, și în online ar trebui să ne lăsăm acel timp curat de alte lucruri, să îl ținem doar pentru coaching. Iar dacă vedem că nu se leagă lucrurile, atunci sunt alte lucruri de gestionat acolo. În primă fază, asta ar trebui să fac eu ca și client – să-mi curăț timpul și spațiul.

Deci să stabilesc granițe, să previn pe cât posibil acei distractori la care mă pot aștepta – cum ar fi Facebook-ul din fața mea din browser sau altcineva care să intre peste mine în cameră în timpul discuției.

Avantajul spațiului offline e că el e cumva separat de spațiul meu de acasă, și atunci îi pot da valența că ăla e spațiul meu safe de dezvoltare, știu că acolo mă duc și e despre asta, asociez cumva spațiul cu activitatea. În online, nu prea mai am un spațiu dedicat, că n-am un colț în casă unde mă duc și fac coaching. Este de obicei, spațiul unde desfășor multe alte activități. Acum dacă sunt norocos, e un spațiu unde e doar birou și doar la asta îl folosesc, dacă sunt mai puțin norocos e posibil ca acolo să am eventual și patul în spate și atunci deja se depășesc foarte ușor granițele fizic. Și din cauza asta e important să-mi setez mental că sesiunea de coaching e un spațiu fizic și temporal în care doar asta fac.

În comunitatea BestJobs Grow poți găsi coachi acreditați în mai multe arii de expertiză, în funcție de provocările tale: Life Coaching, Relationship Coaching, Career Coaching, Executive Coaching, Performance Coaching etc. Îi poți accesa online, din confortul casei tale, cu abonamente lunare flexibile.