7 motive să lucrezi cu un freelancer și când să apelezi la unul

La nivel mondial, freelancing-ul este în creștere de câțiva ani, accelerat și în România în ultimul an de pandemie, mai ales în domeniile care nu depind de deplasare. De ce merită, ca și companie, să lucrezi cu un freelancer în proiectele tale? 

Poate ți se pare complicat în anumite domenii sau n-ai mai făcut asta până acum. Fie că reprezinți o organizație mare sau ai o întreprindere locală cu mai puțini angajați, în acest articol îți prezentăm câteva motive care să te ajute să iei o decizie informată atunci când vine vorba de contractarea unui freelancer extern.

Freelancer-ul este un liber profesionist care contractează proiecte pentru companii. Un freelancer este responsabil de stabilirea programului său, de monitorizarea orelor de lucru pe diverse proiecte (dacă este cazul), de facturarea clienților, plătirea taxelor, de înțelegerea clară a necesităților de la proiect și de livrarea cu succes la termen a acestuia.

Când să lucrezi cu un freelancer

  • Când echipa ta are un volum prea mare de lucru. Poate ai o anumită perioadă a anului mai aglomerată (perioade de sărbători, proiecte speciale sau anuale), iar angajarea și trainingul unui om nou ar consuma prea mult timp și resurse.
  • Când ai proiecte sau procese specifice pe care le poți externaliza ușor, și nu ai expertiza necesară în cadrul firmei tale (exemple: crearea unui website sau a unei aplicații de mobil, servicii de marketing și promovare, redactarea unor contracte sau servicii juridice, contabilitate, traduceri, editare video etc.).
  • Când ai nevoie de idei noi. Mai ales în domeniile creative, de marketing și comunicare, poate ai în anumite momente nevoie de idei diferite pentru campanii, de grafică, texte și mesaje noi. Freelancerii care lucrează în domeniu pot conecta mai multe informații și vin cu abordări inovative.

7 motive să lucrezi cu un freelancer

1. Plătești doar pentru munca efectuată și proiectul dorit

Spre deosebire de un angajat full-time, lucrul cu un freelancer îți economisește bugetul alocat pe training, asigurări de sănătate, beneficii angajați, birou și echipamente, ore de lucru neproductive. Și freelancerii își iau pauze, pot lucra mai puțin eficient uneori, însă pentru că îi plătești pe proiectul contractat, chiar dacă uneori bugetul alocat este calculat pe oră, sunt motivați să-și termine treaba la timp și cu succes. Pe lângă faptul că le place flexibilitatea de a-și gestiona timpul, freelancerii vor să aibă un portofoliu de clienți mulțumiți care să-i recomande și atunci au responsabilitatea livrării proiectului la timp.

2. Stabilești clar de ce ai nevoie de la freelancer și bugetul alocat

Ca și client, tu știi cel mai bine care este nevoia ta de la un freelancer. De aceea, ai control asupra cerințelor de la proiect și asupra bugetului pe care îl poți aloca. Desigur, e nevoie să te adaptezi la prețurile din piață, mai ales când vrei pe cineva cu expertiză ridicată, însă și aici există foarte multă varietate în profesioniștii pe care îi poți găsi. De obicei, plătești la final, când proiectul este livrat (cu excepțiile cazurilor când e nevoie de un avans sau de plată periodică).

E important să scrii în descrierea proiectului cât mai clar: de ce ai nevoie, specificații de care să țină seama freelancerul, termenul de livrare. Dacă unele lucruri nu îți sunt încă clare (de exemplu, în proiecte mai creative), le poți stabili și cu freelancerul – un profesionist are întrebări bune care te vor ajuta să-ți clarifici mai bine ce vrei de la rezultatul dorit.

3. Flexibilitate: alegi cu cine să lucrezi și când, de oriunde

Poți apela la profesioniști din orice domeniu, din orice țară sau localitate. Ai multă varietate în selecția profesioniștilor după CV, portofoliu, competențe. Poți găsi specialiști în marketing, vânzări, IT care au expertiză și în industria companiei tale, dacă uneori de asta ai nevoie. Sau poți apela la specialiști cu experiență în mai multe arii.

De asemenea, găsirea și contractarea unui freelancer e un proces mai rapid decât recrutarea și angajarea unui om nou în echipa ta.

Un alt avantaj este că, dacă un colaborator în regim freelance nu livrează la calitatea dorită, poți oricând să renunți la colaborare și să găsești pe altcineva, în limitele legale și etice.

4. Un freelancer are abilități și competențe specifice

Freelancerii sunt profesioniști nișați în domeniul lor, care își folosesc experiența, abilitățile dobândite anterior și pasiunea. De multe ori, sunt și conectați la noutățile din domeniul lor. Au lucrat cu mai mulți clienți în trecut, își folosesc cunoștințele acumulate, sunt experți în nișa lor de activitate. 

Poate nu găsești mereu expertiza de care ai nevoie în echipa ta. De exemplu, ai de editat sau realizat un video, de tradus în finlandeză sau chineză, ai nevoie de un contabil sau de un programator care să-ți facă un site, de un specialist SEO etc. Iar munca unui freelancer se termină atunci când proiectul se termină.

5. Reduci din volumul de lucru al echipei tale

Desigur, e valoros ca angajații, mai ales dacă vor, să învețe lucruri noi. Însă pot ajunge de multe ori suprasolicitați de taskuri, frustrați că le ceri prea multe sau pur și simplu oricât de responsabili ar fi, timpul nu le permite să acopere toate necesitățile business-ului. Poți risca ca angajații buni să-ți plece dacă le ceri prea multe. 

Lucrul cu un freelancer extern, mai ales dacă îl repartizezi unui coleg, îl poate motiva și pe acesta să învețe lucruri noi de la un profesionist și să învețe cum să gestioneze relația cu un furnizor și ce să-i ceară. Iar proiectul are șanse mai mari să fie finalizat la timp și la calitatea de care ai nevoie.

6. Varietate și idei inovative

Freelancerii tind să fie mai inovativi și receptivi la tehnologii noi, la idei și sugestii inedite. Desigur, aceste lucruri pot veni și din echipa ta. Diferența este că un freelancer cu experiență în mai multe proiecte și arii poate veni cu conexiuni și idei noi, acumulate din lucrul practic la aceste proiecte și din faptul că se informează constant de noutățile din piață.

7. În România, găsești freelanceri bine pregătiți

Poți apela la freelancerii din mai multe țări, platforme internaționale de acest gen există de mult timp. Ce e deja cunoscut e că mulți români sunt deja foarte bine pregătiți ca specialiști în IT, marketing, SEO, traduceri etc. În România, găsești o varietate de profesioniști cu care te poți înțelege în limba natală, poți comunica mai ușor și rapid cerințele, poți da feedback mai eficient, pot livra la calitate înaltă proiectele de care ai nevoie.

În 2019, circa 14% din totalul angajaţilor din economia locală erau liber-profesionişti, România situându-se pe primele locuri printre ţările membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte numărul de liber-profesionişti din totalul angajaţilor din economia locală, conform datelor Eurostat, insti­tutul european de statistică.

BestJobs a lansat Proiecte Freelance sub deviza #FreetheWork. Acum poți găsi pe BestJobs freelanceri specializați pentru proiectele tale. Descrie proiectul pe scurt, stabilește bugetul și caută oamenii de care ai nevoie, gratuit, direct din platforma BestJobs.

Surse: 12, Photo by Los Muertos Crew from Pexels