Dicționar profesional: Career Levels

Care sunt treptele către o carieră de succes?

În acest articol, îți vom prezenta care sunt „career levels” cum să-ți creezi scara profesională pentru propria educare, cu scopul de a-ți stimula resursele interioare și a progresa de la nivelul junior pâna la nivelul senior sau de management într-un domeniu de carieră.

Career Levels

Majoritatea companiilor sunt organizate ierarhic, iar fiecare nivel are propriile obiective și standarde, utile și folosite la dezvoltarea personalului, angajări noi sau pentru promovări. Această scară profesională este construită si bazată pe cunoștințe, experiență, competențe și abilități cerute pentru fiecare rol. Astfel avem:

Entry-level

La primul job sau la început de carieră în alt domeniu decât cel în care ai expertiză, cel mai probabil vei primi un rol într-o poziție de începător. Aici vei dobândi experiența necesară și abilitățile de bază pentru a îndeplini obiectivele companiei pe termen lung. De asemenea, comunicarea cu colegii este importantă, atitudinea potrivită va atrage mereu colaborări de valoare.

Vezi joburi Entry-level (0-2 ani experiență profesională) pe BestJobs.

Intermediar

După ce ai experiență într-un anumit domeniu, compania în care lucrezi poate să te considere calificat pentru mai multe responsabilități și mai puțină supraveghere. În acest nivel, îți poți dezvolta capacitatea de a lucra independent și a demonstra echipei că ai abilitățile necesare pentru a urca mai departe în carieră, venind cu idei și inițiative fără să aștepți indicațiile altora. De altfel, inițiativa este apreciată de superiori și presupune o caracteristică foarte căutată.

Middle-level

Când ajungi la acest nivel, vei avea acces la obiectivele de business a mai multor departamente din companie. Angajații mid-level au rol de leaderi, manageri și asigură legătura dintre echipă și performanță, urmăresc și comunică mai departe rezultatele obținute prin anumiți indicatori de succes. Imaginația este atelierul minții umane unde ideile vechi sunt încorporate în combinații și planuri noi. Folosește-te de ea și caută oportunități să atingi obiectivele companiei.

Răsfoiește joburi Intermediate și Middle-level (2-5 ani experiență) pe BestJobs.

Senior level

Ca senior într-un anumit domeniu, ai peste 5-7 ani de expertiză în domeniul tău, ești un profesionist bun în ceea ce faci, știi detaliile meseriei tale, îi poți învăța pe alții la început de carieră ce să facă, înțelegi cum funcționează business-ul și cum să atingi mai bine obiectivele companiei care țin de aria ta.

Poți să devii trainer, consultant sau freelancer în domeniul tău de expertiză. Ce contează este să te informezi și să înveți constant noutățile din domeniul tău. Dacă ai abilități de manager sau vrei să te dezvolți ca lider, poți coordona o echipă sau un departament mai mare și poți ajunge către Executive level.

Vezi joburi Senior level (5-10 ani).

Executive level

Pentru a primi un rol executiv, este necesar să ai mai mulți ani de experiență ca manager într-un anumit domeniu. Când ajungi să ai acest rol, vei seta tu obiective, proceduri și strategii legate de business. Asta înseamnă cel mai probabil că ajungând aici, te poți lăuda cu aceste abilități: comunicare eficientă, ești atent la succes dar și la starea de bine a angajaților, ești productiv și orientat spre rezultate și ai o viziune clară pentru dezvoltarea businessului cât și a echipei.

Vezi joburi disponibile pe BestJobs, pentru Executive level (peste 10 ani experiență).

Indiferent de nivelul tău de experiență, pe BestJobs găsești mii de locuri de muncă, inclusiv joburi remote sau proiecte de freelancing. Răsfoiește anunțurile de angajare disponibile.

Surse: 1, 2

Foto: Business photo created by yanalya – www.freepik.com