5 platforme online de dezvoltare profesională

Tehnologia evoluează constant iar procesul de învățare trebuie să țină pasul cu ritmul schimbărilor. Dezvoltarea profesională este mai mult decât un avantaj personal – este o cerință de muncă. Nu contează dacă deții un business online sau ai o carieră în marketing, vânzari, it sau management, cursurile de dezvoltare profesională online oferă o oportunitate de a-ți perfecționa abilitățile existente și de dobândi altele noi pe măsură ce evoluezi în carieră

Cum arată o platformă online de dezvoltare profesională bună?

Acum, cursurile sunt de toate formele și dimensiunile, cu diferite niveluri de interactivitate, implicare a instructorului și angajament necesar.

Am ales să recomandăm 5 platforme online care oferă cursuri gratuite și care acoperă o varietate de subiecte. Pe măsură ce am evaluat diferite platforme, am căutat mai multe lucruri. În primul rând, am vrut să fim siguri că platforma este acreditată – indiferent dacă asta înseamnă o afiliere cu o instituție de renume de învățământ superior sau instructori acreditați sau cu experiență recunoscută în domeniu.

Totodată am căutat platforme online care oferă o certificare pe care o poți folosi și în CV. Recomandările noastre mai jos.

Hubspot.com

Este o platformă de marketing software ce oferă certificări în Email, Inbound, Content și Design Marketing. 

Cursurile sunt structurate în așa fel încât acoperă dar și completează abilitățile esențiale ale unui marketer.

Coursera.com

Platforma Coursera oferă cursuri online, majoritatea gratuite, create de profesori cu experiență. Cursurile sunt pe specializări cum ar fi: business, computer science, information technology, engineering etc.
Dacă dorești să obții o diplomă recunoscută, trebuie să achiți o taxă.

Udemy.com

Cei de la Udemy oferă cursuri online gratuite dar și cu plată. Poți alege din multe domenii de dezvoltare precum: web, eCommerce, management, vânzari, web design, digital marketing etc.

Google Academy

Google acoperă în detaliu noțiuni importante din industria online prin următoarele cursuri:  bazele marketingului digital, analytics, ads și cursuri de youtube.
La finalul fiecărui curs, te așteaptă un examen pentru a obține certificarea în domeniu.

Edx.org

Platforma Edx adună cursuri de calitate de la peste 85 de universități și instituții din întreaga lume.
Au peste 2500 cursuri online, din domenii precum: Business & Management, Computer Science, Communication, Electronics & Econimics etc.
Marea majoritate a cursurilor sunt gratuite însa pentru a obține o certificare recunoscută va trebui să plătești o taxă fixă.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5