Farse pe care poți să le faci colegilor de 1 aprilie, online

Ți-ai păcălit vreodată colegii de la muncă de 1 aprilie? Un pic de umor poate aduce zâmbetul pe buze. Ți-am pregătit în articolul de mai jos câteva farse și glume pe care le poți face colegilor de la birou, în contextul în care lucrați de acasă și comunicați doar online. Vezi ce te inspiră și fii jucăuș!

Îmbracă-te amuzant la o ședință online. Fii colegul care participă la meet-ul online cu o pălărie, o perucă, ochelari de soare, un tricou amuzant, cravata colorată etc. Pentru mai mult umor, poți să lansezi o provocare de grup pentru toți de la ședință, anunțându-i dinainte.

Lasă-ți microfonul pornit în timp ce alții vorbesc și pune o melodie amuzantă. Poți alege ceva cunoscut care aduce zâmbetul pe buze, sunete ciudate (horror, țipete, râsete, sunete de animale), orice crezi că ar face colegii să râdă. 

Dă invitații la întâlniri amuzante în calendar. Câteva exemple: Pauză de somn cu CEO-ul, Fan Club Brad Pitt, Training de teleportare, Hai să ne prefacem că avem o întâlnire ca șeful să vadă că lucrăm. Poți să te inspiri din specificul companiei și cultura echipei tale.

Dă-te drept un coleg și scrie pe grup în numele lui/ei. Pe Slack/aplicația voastră de comunicare: schimbă-ți numele, poza și prefă-te că ești el, iar dacă reacționează poți insista cu „eu sunt adevăratul X”.

Creează emoji-uri cu colegii. Tot pe Slack, ai opțiunea de a crea emoji-uri – poți face unele pentru diverși colegi, care să-i reprezinte. Găsești aici un scurt tutorial.

Folosește un fundal amuzant în zoom. Exemple: o poză cu cineva întins pe jos în spatele tău, zombie apocalypse, un bar de streaptease, aripi de înger, vrăjitoare, scene din filme. Uite câteva idei aici.

Prezintă un nou coleg… fals. Creează un cont pe slack, o adresă de e-mail, introdu noul coleg în grupuri și prezintă-l. Scrie în locul lui lucruri amuzante, dacă vrei, și poți menține farsa până la finalul zilei.

Fă meme-uri cu colegii și dă-le share pe grup. Poți încuraja și genera chiar un concurs de meme-uri, însă ai grijă să păstrezi glumele despre colegi la limita bunului simț.

Comunică doar prin emoji-uri. Poți face asta fie cu un singur coleg, fie cu toți, poți crea un task doar din emoji-uri, însă ai grijă să fie cât mai explicit.

Dispari dintr-o ședință… de tot. Pe la jumătatea ședinței, pleacă de la calculator (având video pornit), apoi ignoră mesajele și nu mai răspunde, bucură-te de soare. Nu știm dacă e doar o metodă să scapi de muncă… 🙂

Organizează cu colegii de la marketing rebrandingul companiei. Dacă faceți asta online, pe canalele publice, e o glumă și pentru clienții și urmăritorii voștri.

Cere unui coleg un raport important (care aparent trebuia făcut de el) până la o anumită oră, apoi setează-ți statusul ca pauză sau busy și nu-i mai răspunde la mesaje și telefoane până la acea oră.

Spor la făcut farse și bucură-te de zâmbete!

Photo by Christina Morillo from Pexels