#CasualTalks​: Career Purpose – ce este și cum îl definești, cu Roxana Marin

Discutăm cu Roxana Marin, mentor marketing, creativitate și leadership în comunitatea BestJobs Grow, despre „career purpose” și importanța lui în viețile noastre:

  • 💚 „Career purpose” și „life purpose”
  • 🎯 Cum și de ce să-ți definești un scop profesional
  • 👣 Primii pași în drumul către scopul tău profesional

Roxana Marin este mentor, trainer de creativitate și leadership și un comunicator cu o experiență internațională de peste 16 ani. A colaborat cu multe branduri și a dezvoltat proiecte globale.

#CasualTalks​​​ este o serie de interviuri video cu specialiștii de pe platforma BestJobs Grow.

Mirela Boca (Community Manager BestJobs Grow): Salut, Roxana. Spune-ne câteva lucruri despre tine, hai să te cunoaștem.

Roxana Marin: Bună. Eu sunt specialist de comunicare, am experiență în advertising, PR, digital și cam orice alt domeniu legat de comunicare, de peste 16 ani. În ultimii ani mi-a plăcut foarte mult în zona asta de mentoring și de training de creativitate, așa că am încercat să mi-o dezvolt. Tot așa, de câțiva ani sunt antreprenor în aceste industrii creative și da, m-a prins și anul 2020 antreprenor. Sunt pasionată de arte, de creativitate, încerc să aduc lucruri importante din domeniile astea în programele mele de training și să-mi aduc o contribuție în dezvoltarea grupurilor sau dezvoltarea oamenilor, tocmai prin tool-uri din zona de creativitate și, ocazional, din zona de artă. Deci de soft skills – ceea ce până acum era definit ca soft skill, dar care cred eu că pe viitor o să fie main skill – zona asta de gândire laterală sau gândire creativă și adaptabilitate.

Ce înseamnă pentru tine să ai un scop profesional? Și cum anume se intersectează scopul profesional („career purpose”) cu „life purpose”, cu scopul pe care-l avem sau misiunea pe care o avem în viață?

Pentru mine, „life purpose” niciodată n-a fost doar o intersecție cu „career purpose”. Și am trecut prin foarte multe etape. Am trecut prin etapa în care am am dat un procent mult prea mare carierei în cuantumul total al vieții și am trecut și prin etapa asta mai echilibrată. Cumva, cred că acum sunt într-o zonă mai echilibrată. Cum ziceam, se intersectează dar cred că cel mai mult aș spune că se inspiră unul pe celălalt. Adică cu mine a rezonat sau s-au echilibrat lucrurile în momentul în care felul în care mă uitam eu la mine și la viața mea și la contextul meu și asta s-a tradus după aia ce fac și cum îmi aduc eu contribuția. O să mă tot auzi cu a-ți aduce contribuția, pentru că sub lentila asta de a contribui la ceva care este mai mare decât tine cred că poți să ajungi să înțelegi sau să-ți integrezi mult mai sănătos în zona asta de carieră. Și să nu fim un „disruption” total între „Luni până vineri – sâmbătă-duminică”.

Barierele între a lucra de luni până vineri vs. sâmbătă-duminică se vor estompa în timp. Va fi o integrare a carierei sau a muncii în viața pur și simplu și atunci și „career purpose” cumva o să fie atât de integrat în „life purpose”. Cine suntem, ca și context în viață, o să se traducă foarte-foarte repede în ce facem și în ce decidem să facem cu timpul nostru. Și o să fie oameni care merg foarte mult către zona de antreprenoriat, oameni care o să-și deschidă businessuri mai potrivite skill-urilor lor sau pasiunilor lor. Eu estimez că lumea o să se întoarcă către a-și pune de fapt două întrebări: „Ce-mi place să fac, ce mă împlinește pe mine?” și „Cum îmi pot aduce o contribuție prin ceea ce fac?”

Apropo de aceste întrebări, crezi că ele ar trebui să stea la bază atunci când vrem să ne definim scopul profesional? Acestea ar fi cele două întrebări pe care ar trebui să mi le pun?

Eu cred că ar fi foarte bine să facem asta. Doar că generațiile sunt diferite: cei care acum au 20 de ani nu se mai uită la ideea de carieră așa cum mă uitam eu la 20 de ani sau alte generații între noi. Doar că, la un moment dat, pe parcurs, aceste întrebări ți le vei pune inerent. Dacă lucrezi într-un domeniu care nu ți se potrivește – tu poți să performezi, poți să fii un „achiever” cu multe proiecte bune sau executate perfect, doar că la un moment dat o să vezi că nu e destul pentru tine. Suntem niște ființe care trebuie să fie vii tot timpul și cu pasiune pentru ce facem. Și dacă ai nimerit într-un domeniu – fie că suntem împinși de contextul nostru familial sau poate vrem să nimerim din prima într-un domeniu în care salariile sunt foarte mari și acesta este scopul nostru – la un moment dat tot ne vom ne vom întâlni cu aceste întrebări care țin de a trăi viața asta cu mai multă bucurie, pasiune și cu sens.

Care ar trebui să fie, din punctul tău de vedere, cel mai mic pas pe care ar trebui să îl fac astfel încât să mă îndrept spre scopul meu profesional?

Să începi acum, astăzi, cu orice acțiune, gând, conversație care te-ar ajuta să ajungi unde îți dorești. Eu cred că atunci când ne dorim ceva, trebuie să avem și flexibilitatea de a înțelege că s-ar putea ca pe drum ceea ce ne dorim să obținem, muntele ăla pe care vrem să-l urcăm s-ar putea să fie alt munte sau să fie un deal sau să arate altfel. Și atunci e important să fim puțin flexibili și să ne dăm timpul să descoperim, nu neapărat să mergem așa focusați. Așa că, apropo de primul pas, „Start now!” și încearcă să-ți evaluezi resursele. Și resursele nu înseamnă să vezi câți bani mai ai în cont ca dacă astăzi îți dai demisia și vrei să îți faci, nu știu, o cafenea pe timp de pandemie, să știi câți bani și cam câte luni poți supraviețui.

Înseamnă să evaluezi:

  • Ce skill-uri ai. Și asta merge dincolo de ce ai dobândit prin cariera ta. Adică poți să ai o gândire analitică pe care poate nu ai folosit o foarte mult în jobul pe care l-ai avut până acum, dar care te ajută poate să descoperi alte domenii în care poți să lucrezi.
  • Oamenii pe care-i cunoști. Oamenii pot să fie niște resurse extraordinare. Fie că-ți dau o viziune mai realistă asupra visului tău, fie că-ți dau niște scurtături, fie că te recomandă pentru un job. Adică „go out there” și vezi, testează puțin apele.

Având în vedere că scopul profesional poate implica schimbarea jobului sau a direcției profesionale, poate o soluție ar fi să nu renunți imediat la jobul actual? Astfel încât să încerci cumva în paralel să te îndrepți spre scopul tău, dar să dozezi presiunea.

Da, eu cred foarte mult în ideea de tranziție și nu neapărat în ideea de rupere totală de un domeniu. Sigur, dacă ai ajuns la un prag de insuportabilitate față de ceea ce faci, sper că înveți ca data viitoare să nu te mai lași până ajungi în pragul acela. Adică să schimbi sau să încerci să-ți dai seama de ce trebuie să schimbi din timp. Dar eu cred foarte mult în tranziții pentru că trăim într-o lume foarte incertă și așa o să fie cel puțin în următorii ani (incertă din multe puncte de vedere) și atunci tranzacțiile bine calculate ajută mai mult decât „de mâine, gata, plec”. Pentru că te vei confrunta cu foarte multă incertitudine și, mai ales dacă nu ești antrenat cu noul și cu incertitudinea, în momentul ăla vei decide să renunți. Și e foarte important să nu renunți, mai ales la început.

Ce este diferit în viața ta atunci când ai un „career purpose”?

Am o metaforă: e ca și când ești într-o cameră cu lumina aprinsă și vrei să ajungi dintr-o parte în cealaltă, pentru că vrei să-ți iei o carte din bibliotecă sau orice acțiune foarte simplă. Și pentru că ai lumina aprinsă, vezi și unde trebuie să ajungi și cum să ajungi mai repede și ce ai de ocolit. În momentul în care ai lumina stinsă, deci nu ai nici un pic de claritate asupra obiectivului respectiv, s-ar putea să te lovești de obstacole și să rămâi pe loc sau să te întorci. Cred că e foarte bună metafora asta. Un obiectiv foarte clar definit, considerând că aceste obiective se schimbă de-a lungul vieții și e important să știm asta, îți dă claritate. Adică cu cât știi mai bine unde trebuie să ajungi cu atât începi să vezi la cine trebuie să apelezi, în ce comunități trebuie să te duci ca să iei know-how-ul de care ai nevoie, ce traininguri poate trebuie să faci dacă domeniul este destul de diferit față de ce ai lucrat până acum. Deci claritate, în primul rând.

Care este scopul tău profesional și cum l-ai descoperit?

La un moment dat, mi-am dat seama – dar ăsta a fost un proces pe termen lung, nu mi-am dat seama din prima sau n-am avut curaj să recunosc asta față de mine – că din tot ceea ce făceam (campanii, proiecte, festivaluri, lucrat cu diverse naționalități, management), cel mai mult îmi plăcea să lucrez cu oamenii. Și îmi plăcea să dau din cunoștințele mele și din ce acumulasem eu, să dau mai departe. Și un moment foarte important pentru mine a fost acela în care am început să lucrez cu generația mult mai tânără care e foarte diferită, dar este foarte frumoasă și plină de resurse care pot fi utilizate foarte frumos ca să construim o societate mai bună decât am avut până acum. Și momentul în care am început să predau în facultate la programele de master a fost pentru mine decisiv în a-mi da seama că zona de teaching, training și a dezvolta oamenii este zona cu care rezonez cel mai bine, neînsemnând că nu fac și campanii, proiecte sau nu fac comunicare.

Eu am împărțit timpul între zona de training și mentoring și zona pur și simplu de business, în care din nou lucrez cu oamenii. Adică lucrul cu oamenii – la mine asta contează foarte mult și să știu că după ce mă văd cu oamenii respectivi în diverse contexte, îmi zâmbesc mai mult decât se încruntă. Asta pentru mine e important – e o expresie sau o exprimare poate mai metaforică a „life purpose”-ului meu care se traduce și în ceea ce fac.

Pe BestJobs Grow găsești peste 130 de specialiști, printre care și mentori cu expertiză vastă în Business & Management, Vânzări, Marketing, Resurse Umane.