Rezistența la schimbare

Ce părere ai despre schimbare? Ești tipul de persoană care o caută efectiv în viața sa? Sau, la fel ca mulți dintre noi, te găsești deseori rezistând schimbărilor?

Guest post de Roxana Borcsa, Coach pe Avocado by BestJobs, certificat profesional și acreditat ACC de către ICF. ”Cred în căutarea de noi oportunități de dezvoltare personală și ofer sprijin și îndrumare în acest sens prin ghidarea clienților în descoperirea unor noi perspective care să-i ajute în depășirea obstacolelor și atingerea țelurilor.” (Roxana Borcsa)

Este mai ușor să te schimbi când nu ai nimic de pierdut?

Dorința de a te schimba în bine este mai puternică atunci când trăieși o viață dezechilibrată sau cu nemulțumiri sau cu lipsuri?

Am avut o conversație cu cineva în urmă cu câteva zile și, printre altele, mi-a spus că schimbarea nu este pentru ea, deoarece se simte atât de fericită cu viața ei așa cum este acum și nu este sigură că vrea să aibă parte de ceva nou. Deci: Nou = pericol! Deci pentru ea schimbarea nu este pentru îmbunătățirea vieții. A făcut, de asemenea, de curiozitate câteva exerciții de evaluare a dezvoltării personale, a punctelor forte și a decis că, pentru ea, schimbarea va fi rea și nedorită.

Am fost foarte surprinsă să aud această concluzie, pentru că știu că este o persoană echilibrată în general și nu mă așteptam să aud o asemenea rezistență în fața schimbării. Credeam că atunci când ești echilibrat și te simți bine și ai multe lucruri bune în viața ta, ești binecuvântat și, bineînțeles, ar trebui să fii recunoscător – dar în același timp, nu ai fi mai în măsură să atingi mai multe obiective noi? Nu ești la un nivel la care ai multe oportunități care se deschid în fața ta și chiar le poți vedea, cântări și alege? E nevoie să se întâmple ceva rău în viața ta pentru a începe transformarea din acel moment?

Frica de schimbare și de a fi rănit

Rezistența la schimbare se reduce de obicei la un singur lucru: frica. Mai exact, frica de necunoscut.

Nu ne temem doar de schimbările „negative”din viața noastră, ci se pare că ne e frică și de momentele de transformare, și de cele mai energizante momente, chiar de cele pe care le căutăm poate de mult, deoarece aduc un val incontrolabil de emoții de la fericire – culminând cu cele de frică sau anxietate.

Schimbarea este menită să aducă ceva diferit, dar de ce ne sperie de fapt? Suntem creați să fim sclavii obișnuinței. Avem nevoie de rutina noastră, ne place zona noastră de confort și nu vrem să ne schimbam obiceiurile.

Unii oameni se pot simți nesiguri în perioade de transformări. Alții pot fi pur și simplu speriați de ce pot aduce schimbările mai ales daca le inițiază chiar ei… iar când sunt inițiate de alții, apar situații de respingere:

Deciziile impuse oamenilor rapid, fără timp să se obișnuiască cu ideea sau să se pregătească mental pentru consecințe, sunt în general întampinate cu rezistență. Ne împotrivim la multe noutăți. Este întotdeauna mai ușor să spui nu mai întâi decât să spui da. De ce? pentru că ți-e frică să pierzi ceva ce ai deja și ai luptat pentru asta? Dar nu ne putem gândi în schimb că putem câștiga ceva?

Oamenii se tem să fie diferiți – mai ales atunci când nu există un precedent în acea situație

Suntem creaturi ale obiceiurilor bune sau rele și ne place rutina.

Mulți oameni preferă ca lucrurile să rămână așa cum sunt decât să se îndrepte într-o direcție necunoscută. Prin instinct, știm că un mod nou de a vedea lucrurile prezintă atât posibilități, cât și probleme. Dar majoritatea preferă să ignore posibilitățile dacă asta înseamnă și evitarea problemelor. Astfel nu se schimbă nimic.

Coachingul și schimbarea

Din experiența mea de a lucra cu oameni timp de 20 de ani și din interacțiunile mele personale, oamenii care se pot adapta la aproape orice schimbare sunt cei care știu să trăiască în acest moment prezent, dar care urmăresc viitorul, având o minte deschisă și căutând oportunități chiar și acolo unde se pare că nu există. Și alinierea transformărilor urmărite cu valorile lor face că prezentul să fie o rampă pentru viitor și nu o piedică pentru ce urmează.

Vă invit să vă îndreptați atenția acum, pentru o clipă, asupra evenimentelor mai recente care au avut loc abia anul trecut cu declanșarea pandemiei. Câți dintre noi în ceața situației pandemice de anul trecut am reușit să ne schimbăm imediat și să ascultăm de tot ce ni s-a impus, să ne adaptăm la noile cerințe? Majoritatea am îmbrățișat schimbarea ca o oportunitate de a privi în noi înșine, de a crește, de a citi o carte, de a îmbunătăți relația cu familia? Sau doar am așteptat să se termine pandemia și să ne întoarcem la vechea noastră viață?

Știu răspunsul la asta, am fost coach pentru mulți oameni anul trecut, iar diferența dintre cei care s-au orientat spre coaching și ceilalți a fost că primii au vrut să se schimbe, să se îmbunătățească și să nu piardă timpul, acel moment prețios, știind că atunci când pandemia se va încheia,ei nu vor mai fi la fel, vor fi mai buni!

Am observat în munca mea cu oamenii : cu cât este mai inteligentă persoana, cu atât este mai mare nevoia de a face coaching, deci de transformare, adaptare, creștere.

Oamenii inteligenți sunt cei mai buni justificatori. Ei își justifică gândirea, deciziile și acțiunile, mai ales dacă sunt contestate. A spune oamenilor deștepți că trebuie să se schimbe este de obicei o pierdere de timp. În schimb, reflectarea cuvintelor lor și a emoțiilor pe care le exprimă este singura modalitate de a determina oamenii deștepți să-și pună în ordine gândurile, să își schimbe perspectiva și să încerce noi acțiuni. Coachingul îi face să se oprească și să gândească situatia într-un mod în care ei nu o pot face singuri.

Motivația pentru a îmbrățișa transformarea variază de la o persoană la alta, de la o situație la alta și se face în timp. Unii dintre noi nu sunt atât de dispuși, alții nu sunt în măsură să se schimbe și mulți nu sunt încă pe deplin pregătiți.

Schimbarea ne asigură că viața rămâne interesantă. Cel puțin pe mine… tu ce crezi? Ce părere ai despre schimbare? Eșți pregătit de schimbare sau nu ți-o dorești? Ce tip de rezistență întâlnești atunci când nu ești pregătit pentru schimbare?

Schimbarea poate începe și cu un job nou, în care să te simți mai împlinit și în care să te dezvolți. Explorează anunțurile active pe BestJobs!