FreshStart: 10 idei să-ți împrospătezi biroul de acasă primăvara asta

Primăvara te-a prins lucrând de acasă (sau mai mult de acasă)? E un moment bun să faci mici schimbări în mediul de lucru care să-ți aducă buna dispoziție și senzația de bucurie a începutului.

Mai jos găsești 10 idei despre ce poți face pentru a aduce atmosfera de primăvară în biroul tău de acasă. O parte din ele se pot aplica foarte bine și dacă lucrezi de la sediul companiei tale.

1. Cu o floare se face primăvară

E o alegere evidentă, dar binevenită. Florile de primăvară aduc un aer proaspăt și sunt disponibile o perioadă limitată din an, deci e momentul să te bucuri de ele. Lalele, zambile, narcise, ghiocei… alege florile și culorile tale preferate. Iar pentru a te bucura de ea mai mult timp, alege o floare în ghiveci.

2. Un mesaj sau o fotografie pe perete

Alege un mesaj care te inspiră, printează-l sau scrie-l de mână și pune-l pe perete. Nu e nevoie să cheltui bani pe un tablou. Găsești pe internet mii de fotografii gratuite și mesaje care să te facă să zâmbești. În plus, dacă ai multe call-uri video – poți aduce un zâmbet și pe chipurile colegilor. (sugestie: explorează Pinterest sau site-uri de fotografii gratuite precum unsplash.com și pexels.com).

3. Mută biroul

Indiferent dacă lucrezi din bucătărie, sufragerie, dormitor sau de pe hol, poate ar fi momentul să încerci un nou colț al casei. Sau pur și simplu mută-ți scaunul pe altă latură a mesei sau întoarce biroul în lateral și testează cum te simți.

4. Profită de lumina naturală

Primăvara vine cu zile mai lungi, mai luminoase și care-ți dau poftă de viață și de lucru. Alege un loc unde ai lumină naturală, de preferat din lateral-stânga (spun experții). Acordă-ți scurte pauze în care să privești pe fereastră și să-ți relaxezi privirea.

5. Refolosește ce ai prin casă

O dată cu curățenia de primăvară poți descoperi că ai prin casă multe lucruri pe care nu le folosești sau pe care vrei să le arunci. Vezi dacă poți refolosi pentru decor diverse coșuri, borcane, cutii, rame vechi, haine pe care nu le mai porți etc. Creativitatea e nelimitată. Te poți inspira din clipuri online cu obiecte handmade – vei vedea cât de simplu e!

6. Aromaterapie

Încântă-ți toate simțurile! Mirosul plăcut și proaspăt îți dă o stare bună. Folosește un difuzor de ulei esențial (cele mai ieftine sunt cele clasice cu lumânare) și alege aromele care îți plac. Printre uleiurile esențiale pe care le poți folosi pentru a purifica și reîmprospăta aerul sunt: salvie, eucalipt, lemongrass, rozmarin, mentă, tămâie, lămâie, portocal, lavandă, scortișoară, cuișoare, ienupăr.

7. Pune-ți muzică sau înregistrări cu sunete naturale

Alege muzica ta preferată sau, în funcție de momentul zilei, de ce ai de făcut și de dispoziție, un mix mai relaxat, ambiental sau clasic, pentru concentrare. Îți recomandăm să încerci și sunete ale naturii (pădure, păsări, ploaie) – măcar cât să guști mai bine primăvara.

8. Joacă-te cu luminile

Mai ales pe înserat sau dacă nu lucrezi dintr-un loc plin de lumină naturală, ai grijă să ai o lumină ambientală plăcută – o lampă, 2-3 lumânări, chiar o instalație de beculețe așezată inspirat. 

9. Fă-ți un vision board

Alege fotografii cu lucrurile pe care ți le dorești, citate care să-ți dea motivație și inspirație sau întrebări la care vrei să te gândești. Un vision board este foarte util și atunci când îți cauți un job nou sau te gândești ce drum profesional vrei să urmezi mai departe

10. Vopsește un perete

Pentru o schimbare mai vizibilă, alege o zi din weekend să vopsești colorat un perete din camera ta. Pare un pic mai complicat, dar schimbă cu totul atmosfera. Alege o culoare care să te facă să te simți bine – fie culoare preferată, fie caută mai multe despre semnificațiile culorilor și ce stări de spirit îți creează.

Poate te gândești și să ai un fundal nou pentru ședințe și întâlniri (foarte bine!), însă cel mai important e să te simți tu bine, să-ți dea energie și să te bucuri de atmosferă. Fii creativ!

Să ai o primăvară minunată, indiferent de unde lucrezi!

Pentru a profita la maxim de diminețile de primăvară, vezi și interviul despre Rutine de dimineață cu Gabriela Ilie, coach Avocado by BestJobs.