Joburi de acasă pentru mămici: Planificare eficientă și idei pentru activități remote

Primele 24 de luni de după naștere determină o schimbare radicală a stilului de viață pentru tinerele mămici, odată cu venirea pe lume a bebelușului. Programul de muncă este lăsat pe un plan secund, primând activitățile construite în jurul familiei și a grijii pentru siguranța și sănătatea celui mic. Însă de ani buni asistăm cu toții la o schimbare binevenită de paradigmă, ce trasează un statut “2.0” al proaspetelor mămici, din punct de vedere al statutului profesional. 

Joburile de acasă reprezintă o miză pe care din ce în ce mai multe femei care au născut și-o asumă, beneficiile unei astfel de alegeri fiind cât se poate de clare: obținerea unui venit suplimentar, menținerea unui nivel profesional benefic pentru revenirea la job, păstrarea unei legături cu un cerc social extins etc  Rămâi alături de noi, pentru că ți-am pregătit un articol cât se poate de interesant, în care vom discuta pe larg despre joburile de acasă dedicate mămicilor și programul eficient de lucru pe care acestea îl pot implementa atunci când lucrează în sistem remote: 

Joburi remote pentru mămici: Tranziția către “Work from Home”

O serie întreagă de aspecte trebuie luate în considerare, atunci când te hotărăști să îți găsești un job remote perfect pentru perioada în care stai acasă cu cel mic. Iată care sunt acestea: 

Joburi de acasă pentru mamici: Disponibilitatea 

Un job remote îți poate absorbi o bună parte a timpului de care dispui, venind totodată la pachet cu un anumit nivel de stres. Dacă cel mic nu merge încă la grădiniță și trebuie să îi acorzi atenția cuvenită pe întreaga durată a zilei, trebuie să te gândești serios dacă vei avea suficient timp pentru o odihnă corespunzătoare, astfel încât să poți livra calitativ și cantitativ. Îți recomandăm să identifici și alte intervale de timp în care ai putea lucra, în afara de orele pentru somn ale celui mic și clipele în care se joacă sau se uită la desene animate. 

Joburi de acasă pentru mamici: Oportunitățile 

După ce ți-ai putut face o idee clară privind disponibilitatea ta pentru următorul job, pasul firesc pe care trebuie să îl faci acum este să începi căutarea. Noi îți oferim o listă de locuri de munca remote, pentru a putea găsi cea mai bună soluție de integrat în programul full-time de mămică. Ai posibilitatea de a găsi pe bestjobs.eu un job pe măsura nevoilor tale, atunci când utilizezi filtrele de căutare pe care ți le punem la dispoziție. Selectează Orașul, Nivelul de experiență sau Domeniul de care ești interesată, apoi cu un singur click afli rapid cele mai relevante rezultate. 

Joburi de acasă pentru mămici: Organizarea 

Un loc de muncă pentru mamici poate presupune și o serie de transformări, pe care ești nevoită sa le faci în spațiul propriului cămin. De exemplu, transformarea unei camere din casă în birou este un prim pas de la care poți pleca, mai ales în cazul în care locul de muncă respectiv presupune și întâlniri virtuale cu cei din echipa ta, sau contactări frecvente ale clienților / furnizorilor. Organizarea unui spațiu adecvat pentru o activitate remote ia în calcul și asigurarea unor ore de liniște, așadar, ajutorul venit din partea celorlalte persoane mature din casă este binevenit, pentru ca cel mic să nu te deranjeze. 

Joburi de acasă pentru mămici: Cele mai bune idei de job

Iată care sunt recomandările echipei BestJobs în privința locurilor de muncă remote la care mămicile pot aplica acum pe platforma noastră online:

Joburi de acasă pentru mămici: Customer Service Associate 

Empatia are un rol de bază în cadrul unei astfel de activități, iar mămicile înțeleg cel mai bine acest sentiment. Obținerea unui astfel de job poate fi o alegere binevenită pentru perioada de după nașterea micuțului, în condițiile în care interacțiunea cu numeroși clienți poate inhiba sentimentul de izolare. Pentru a deveni Customer Service Associate, este important să cunoști o limbă străină, să demonstrezi o capacitate de organizare foarte bună și să poți lucra fără probleme pe anumite platforme online. Un astfel de job îți poate oferi șansa de a te dezvolta cu ajutorul unor traininguri de specialitate, garantând un mediu lucrativ plin de experiențe noi. Avantajul principal al acestui job este că te poți dedica celui mic, având de foarte multe ori posibilitatea de a te bucura de un program flexibil. 

Joburi de acasă pentru mămici: Editor 

Pentru a te angaja pe post de editor în această perioadă, trebuie să demonstrezi talent la scris, să cunoști cel puțin o limbă de circulație internațională și să demonstrezi că te poți documenta foarte bine, pentru fiecare material redactat. Flexibilitatea determinată de o poziție de editor este cea care trebuie să te intereseze încă de la citirea articolului de angajare. Este un job ce îți oferă independență, atât din punct de vedere al spațiului, cât și din punct de vedere al programului (de cele mai multe ori, task-urile specifice sunt condiționate de un deadline convenabil). Veniturile pot fi fixe, însă pot varia și în funcție de numărul de materiale pe care reușești să le termini, într-un anumit interval de timp. 

Joburi de acasă pentru mămici: Virtual Assistant 

Dacă organizarea este o caracteristică importantă a modului tău de lucru, îți recomandăm și un job remote de Virtual Assistant. Responsabilitățile principale pe care se construiește această poziție importantă sunt: monitorizarea inbox-ului managerului, planificarea ședințelor în calendarul săptămânal, coordonarea evenimentelor din cadrul companiei respective. De cele mai multe ori, angajații sunt în căutarea unor persoane energice, capabile să mobilizeze echipe întregi de oameni, cu abilități de comunicare (scrisă / verbală) excelente. 

Joburi de acasă pentru mămici: Graphic Designer

Dacă ai talent la desen și ești pasionată de programele pentru editarea imaginilor, poți lua în calcul și varianta unui job remote de graphic designer. Chiar dacă majoritatea anunțurilor de angajare specifică o anumită experiență, jobul de graphic designer permite libertatea de a fi creativ și șansa de a avea un program de lucru flexibil. Cerințe pentru ocuparea unui astfel de job remote: cunoștințe foarte bune de Photoshop, Illustrator și CorelDRAW, originalitate, meticulozitate, capacitatea de a lucra în funcție de un deadline, stăpânirea unor tehnici avansate de compoziție, cromatică și echilibru. Experiența în companii de Social Media și Digital Marketing reprezintă un avantaj pentru ocuparea unui astfel de job remote. 

Intră acum pe BestJobs și află care sunt cele mai noi locuri de muncă în sistem “Work from Home”, potrivite pentru o proaspătă mămică. Îți oferim șansa de a alege cea mai bună poziție remote, în funcție de experiența ta și disponibilitatea pe care o poți pune la dispoziția angajatorului. Selectează cu încredere filtrele de căutare rapidă și vezi ce soluții avem astăzi pentru tine.