Cele mai noi abordări în orientarea profesională

Probabil cunoașteți celebrul citat al lui Einstein ”toți suntem genii, dar dacă judeci un pește după abilitatea sa de a se urca în copac, va trăi toată viața cu impresia că nu e deștept”.

#discoveryourbest

Dacă vă întrebați ce legătură au un pește și un copac cu orientarea profesională, atunci trebuie neapărat să rămâneți un pic atenți. În cei aproape 20 de ani de existență, pe BestJobs s-au înregistrat milioane de candidați, fiecare cu plusurile și minusurile lor. Cu unii am discutat direct, cu alții indirect, prin companii. 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am observat în tot acest timp a fost că talentele și pasiunile omenești sunt incredibil de diverse. Acestea pot lua multe forme și e logic să fie așa, deoarece noi ca indivizi suntem motivați de visuri diferite, avem obiective și moduri de lucru diferite și vom arde sau ne vom stinge în moduri diferite. 

Plecând de la această observație ne-am dat seama că tocmai de aceea recunoașterea aptitudinilor tale și a ceea ce te motivează este esențială pentru a putea să devii cel mai bun tu care poți să fii. Ca să #discoveryourbest și să fii împlinit. 

După cum spuneam, suntem într-adevăr diferiți, așa că nu există o rețetă general valabilă pe care să o urmăm și care astfel să ne garanteze împlinirea de care aminteam. Cu toate acestea, dincolo de visurile și motivațiile foarte personalizate, sunt unele elemente comune regăsite în spatele fiecărui om. Unii suntem introvertiți, alții extrovertiți, unii avem o fire analitică, alții suntem creativi și așa mai departe. 

Primul pas în orientarea profesională: află cine ești!

Pentru majoritatea oamenilor introspecția nu e un lucru ușor. E greu să știe la ce sunt buni sau cum să afle asta. Desigur, există și unii norocoși pentru care ceea ce fac e atât de natural încât nici măcar nu își mai pun astfel de întrebări. Pentru că aptitudinile lor s-au întâlnit deja cu pasiunile pe care și le-au dezvoltat.

În cartea sa, ”Descoperă-ți Elementul”, Sir Ken Robinson aduce aminte de o poveste care sună cam așa: Doi pești tineri înoată în adâncime, în timp ce unul mai bătrân, care vine din sensul opus, spune ”Salut, băieți! Cum e apa?”. Tinerii pești zâmbesc și trec mai departe. La un moment dat, unul din ei se întoarce către celălalt și îl întreabă: „Ce e apa?”. Ei bine, acel pește era atât de în elementul lui, încât nici măcar nu știa că se află în el. Cât de diferită ar fi fost situația dacă s-ar fi aflat în fața unui copac?

Revenind la descoperirea punctelor forte, cel mai important în acest traseu e să vedem de un plecăm. Să aflăm cine suntem, ce trăsături comportamentale ne definesc, ce interese și aptitudini cognitive avem.

Și pentru că, probabil, cea mai ușoară cale pentru a afla toate acestea o reprezintă testele de aptitudini, ne-am gândit să-ți oferim posibilitatea de a te cunoaște profesional direct în profilul BestJobs.

Ce e testarea aptitudinilor?

Testarea de aptitudini reprezintă o analiză complexă în urma căreia îți vei descoperi potențialul profesional și punctele la care excelezi. Acesta a fost de la început obiectivul BestJobs Skills Test, un test psihometric în cadrul căruia rezultatele sunt bazate pe răspunsurile tale la întrebări personalizate, create de experți în psihometrie, statisticieni și analiști din România și Statele Unite ale Americii.

Indiferent dacă aspiri să fii sculptor, profesor, IT-ist, specialist în marketing, doctor, pictor, arhitect sau orice altă meserie, cu ajutorul BestJobs Skills Test îți vei putea face o idee despre cât de aproape e intersecția dintre pasiunile pe care le ai și abilitățile tale.

Cât de importantă e testarea în recrutare?

E clar că testarea psihometrică e extrem de importantă pentru ca tu, în calitate de candidat, să afli la ce anume ești bun, ce job-uri ți se potrivesc, ce calități ai și ce aptitudini poți dezvolta. Dar recrutarea mai are o față: angajatorul. 

În niște vremuri digitalizate, unde spațiul de inovare e tot mai mare și, astfel, pretențiile și modul de lucru sunt diferite față de începuturile din HR, recrutorii sunt din ce în ce mai familiarizați cu tehnologia. Se investește mult în inteligența artificială care poate indica, de exemplu, CV-urile care par cele mai potrivite în funcție de un job specific, ceea ce salvează din timpul de a căuta printre fiecare. 

Pe aceeași logică, testele psihometrice ale candidaților le pot salva recrutorilor și timpul de cunoaștere a celui din spatele lor. Cum? Angajatorii vor primi rapoarte pe baza testelor efectuate, iar asta înseamnă că tu vei avea acum un argument în plus pentru calitățile tale. De data aceasta unul științific.

Așadar, pe lângă că vei avea un punct de plecare în căutarea celui mai bun tu profesional, odată cu efectuarea testului vei beneficia și de alte avantaje mari care țin strict de platforma BestJobs:

  • afli mai multe despre abilitățile tale și, în funcție de asta, ce job-uri ți potrivesc;
  • candidații cu testul completat obțin o insignă prin care se diferențiază în listele de aplicanți ale companiilor;
  • ai un argument științific pentru aptitudinile tale, pe care îl poți folosi și pe viitor;
  • companiile primesc rapoarte complexe cu skill-urile tale, ceea ce te face un candidat atractiv.

În încheiere, îți dorim multă baftă în descoperirea fericirii profesionale și nu uita că ne poți contacta oricând observi că ceva te oprește din drumul spre job-ul dorit. Ne găsești la contact@bestjobs.eu sau în chat-ul de pe site.