Tehnici și modalități de negociere a salariului

Ai aplicat pentru un loc de muncă, ai avut un interviu care a decurs foarte bine și ai fost acceptat. Minunat! Totuși, nu este momentul să te relaxezi complet pentru că mai există o etapă importantă: negocierea salariului.

Știm că pentru multe persoane această etapă poate fi incomodă și oarecum stresantă. Mai ales dacă este vorba de un prim loc de muncă. Oricum, trebuie să ai încredere în tine și să fii sigur. Până la urmă, interesul tău principal este identic cu cel al angajatorului: angajarea ta în companie. Bineînțeles, există și o serie de interese care pot fi la poli opuși. De pildă, există angajatori care își doresc să reducă, pe cât posibil, cheltuielile, în timp ce angajații își doresc să își crească veniturile. Este normal să existe astfel de divergențe, însă dacă stăpânești anumite tehnici de negociere a salariului situația poate fi în favoarea ta.

De multe ori salariul se negociază odată ce ai fost acceptat pentru locul de muncă dorit, la sfârșitul interviului sau în cadrul unui alt interviu. Totuși, salariul se poate renegocia și după o anumită perioadă de timp. Uneori, această perioadă este stabilită încă de la început, însă poți iniția și tu această discuție. Este indicat să negociezi mărirea salariului doar dacă ai rezultate vizibile și dacă a trecut suficient timp de la angajare.
În oricare dintre contexte, negocierea salariului este un subiect oarecum sensibil și trebuie abordat cu tact, atenție și încredere. În continuare vom prezenta o serie de modalități de negociere a salariului care te vor ajuta să obții rezultatul dorit.

Tehnici de negociere a salariului

Documentează-te foarte bine

Cu siguranță puțini bani în plus nu ți-ar prinde rău, însă trebuie să te asiguri că cererea ta este justificată. Există diferite site-uri care compară salariile din anumite domenii, astfel încât îți poți face o idee despre tendințele salariale în aria ta de expertiză. Bineînțeles, trebuie luate în calcul și alte aspecte, precum experiența și abilitățile tale.

Dacă domeniul în care activezi este unul care nu îți oferă o remunerație generoasă, atunci cererea ta de a primi un salariu cu mult peste media pieței nu este justificată. În acest context, dacă simți că veniturile nu sunt suficiente, te poți gândi la o reorientare în carieră. Pe de altă parte, în cazul în care media salariilor din domeniu este mai mare sau aproximativ egală cu salariul tău, negocierea măririi salariului poate fi justificată. Totuși, e foarte important să îți faci o autoanaliză în prealabil, gândindu-te la aportul tău în cadrul companiei și la aptitudinile tale.

Cunoaște-ți potențialul

Este necesar ca înainte de orice negociere să faci o autoanaliză cât se poate de obiectivă. Într-adevăr, este greu să te detașezi și să fii imparțial, însă trebuie să fii cât poți de sincer cu tine. Așadar, ia-ți puțin timp și pune-ți următoarele întrebări: Care sunt calitățile mele? Care sunt aptitudinile mele tehnice? Care este contribuția mea în companie? În ce fel influențează contribuția mea rezultatele companiei? Care sunt limitele mele? Îmi lipsesc anumite competențe? Ce aș putea face să îmi îmbunătățesc performanța?

După ce ai găsit răspunsul la toate aceste întrebări, e bine să le notezi și să îți construiești un discurs în jurul lor. Atât negocierea salariului la angajare, cât și renegocierea se fac pe baza unor argumente solide. Nu este indicat să ai astfel de cerințe fără a avea o justificare. Iar facuturile, faptul că s-a scumpit chiria sau că ai un nou membru în familie nu sunt niște justificări valide în astfel de situație. Fii sigur că ai argumentele puse la punct și că știi cum să le expui.

Găsește alternativă

Trebuie luată în calcul și posibilitatea ca negocierea salariului să nu decurgă așa cum ți-ai dorit. Așadar, trebuie să îți cunoști variantele. Aplică la mai multe locuri de muncă asemănătoare, care știi că ți s-ar potrivi și află care este suma pe care ceilalți angajatori sunt dispuși să o ofere. Este dreptul tău să alegi ce e mai bine pentru tine.

În cazul în care dorești să negociezi mărirea salariului, este, de asemenea, posibil să nu obții rezultatul dorit. Gândește-te în prealabil cum vei reacționa dacă răspunsul este negativ. Dacă ajungi la concluzia că dorești să închei colaborarea, este indicat să cauți alte joburi care te-ar putea satisface și din punct de vedere financiar.

Trebuie să știi ce vrei

Înainte de interviu, asigură-te că ai stabilit foarte clar ce sumă ai vrea să primești lunar. Este foarte important să nu existe nesiguranță și ezitări din partea ta atunci când negociezi salariul. Informează-te cu privire la salariul mediu în domeniul tău și stabilește cu ce sumă te-ai simți confortabil.

Când este recomandat să-ți negociezi salariul?

This image has an empty alt attribute; its file name is gabrielle-henderson-HJckKnwCXxQ-unsplash-1-1-1024x683.jpg

De multe ori salariul se negociează încă de la interviu, în funcție de experiența și competențele tale. Dacă angajatorul nu inițiază procesul de negociere și oferă o sumă fixă, îl poți iniția chiar tu, în următoarele condiții:

• Ești sigur că nu vei accepta jobul dacă oferta rămâne aceeași
• Poți prezice foarte clar ce avantaje implică angajarea ta

Totuși, poți iniția o renegociere a salariului și după o perioadă petrecută în companie. Este recomandat să nu încerci să îți negociezi salariulul încâ din primele luni. Așteaptă măcar un an și asigură-te că ai avut rezultate vizibile în această perioadă.

Cum abordezi această discuție

Atunci când dorești să îți negociezi salariul, atitudinea este foarte importantă. Dacă ai ajuns la concluzia că este nevoie să faci acest pas, înseamnă că ai argumente clare. Așadar, renunță la nesiguranță și fii hotărât!
Este foarte important să îți expui argumentele cât poți de clar și să orientezi discuția spre „noi”. Vorbește despre cum poți ajuta echipa și, în general, compania. Încearcă să expui interesele colective, nu doar interesele tale.

Mai mult, fii atent la formulări! Evită, pe cât posibil, verbul „a vrea”. Mai ales dacă este la persoana întâi, singular. Nu vorbi despre ce vrei, ci despre ce meriți: „Consider că merit această sumă, având în vedere experiența și rezultatele mele…”.

Dacă ești la negocierea salariului înainte de semnarea contractului, poți încerca să ceri o sumă mai mare decât cea pe care ți-o dorești. Astfel, angajatorul va putea scădea și, așadar, vei ajunge la suma dorită. Totuși, ai grijă să nu ceri o sumă exagerată.

Nu uita să menții o atitudine pozitivă! Chiar dacă negocierea nu a decurs așa cum ți-ai dorit, încearcă să nu îți schimbi atitudinea și fă următorii pași în aceeași manieră.