Organizarea eficientă a timpului de lucru când lucrezi de acasă

Posibilitatea de muncă la domiciliu s-a dovedit a fi extrem de benefică în contextul actual. Mulți angajați muncesc remote în momentul de față, fapt care ajută la lupta împotriva răspândirii infecției cu noul Coronavirus, dar și la continuarea activității firmelor.

Probabil te-ai mai gândit de-a lungul timpul cum ar fi să lucrezi de acasă, iar ideea ți se părea interesantă. Totuși, acum e posibil să îți dai seama că este puțin dificil să îți organizezi timpul. Perfect normal. Mediul este nou, rutina e diferită și ai nevoie de o perioadă de adaptare. În continuare vei putea citi câteva sfaturi utile despre cum îți poți organiza timpul mai bine.

Cum ne adaptăm la munca de acasă?

Deși pentru unele persoane este floare la ureche, pentru altele adaptarea la munca remote poate dura mai mult timp și poate părea puțin mai dificilă. Depinde foarte mult de obiceiurile anterioare și de personalitate, însă adaptarea la un nou stil de viață nu este deloc imposibilă.

O modalitate extrem de eficientă prin care te poți obișnui mai ușor cu noul stil de lucru este crearea unei rutine. Chiar dacă mulți dintre noi vrem să scăpăm de rutină, aceasta se dovedește a fi extrem de importantă pentru menținerea echilibrului în viață. De asemenea, specialiștii recomandă și păstrarea anumitor obiceiuri pe care le aveai atunci când mergeai la birou.

Așadar, încearcă să încorporezi în noua ta rutină zilnică și anumite obiceiuri anterioare, cum ar fi: ora de trezire, micul dejun, orele de muncă, timpul petrecut cu familia etc. În acest mod, îți va fi mai ușor să te adaptezi la noul stil de viață și să îți oraganizezi timpul de lucru.

Un alt aspect foarte important este să rămânem conectați. În condițiile în care fiecare angajat din cadrul companiei lucrează remote și, așadar, nu mai ai contact direct cu aceștia, comunicarea poate întâmpina anumite probleme. Trebuie, deci, să acorzi atenție acestui element și să contribui la crearea unui canal de comunicare eficient. Păstrează relațiile cu ceilalți colegi și inițiază discuții, chiar dacă acestea au loc doar în mediul virtual.

Putem fi eficienți lucrând de acasă?

Cu siguranță. Dacă există motivație și reușești să găsești beneficiile muncii tale, poți fi eficient lucrând aproape de oriunde. Bineînțeles, biroul este un mediu care poate crește productivitatea angajaților, mai ales că poate fi puțin dificil să amestecăm zona noastră de confort cu munca. Totuși, cert este că nu e imposibil. Iată câteva sfaturi pentru a lucra eficient de acasă:

Amenajează-ți biroul. Mediul exterior poate influența productivitatea oricărei persoane. Așadar, încearcă să îți creezi un spațiu de lucru pe placul tău, dar fără prea multe obiecte care să-ți distragă atenția.
• Păstrează rutina. Creează o rutină și ține-te de ea zilnic. Așa cum am spus și mai sus, rutina ajută la menținerea echilibrului în viață. Așadar, trezește-te zilnic aproximativ la aceeași oră, bea-ți cafeaua, ia-ți micul dejun și abia apoi apucă-te de treabă.
• Creează un mediu liniștit. Înlătură orice sursă de zgomot sau de distragere a atenției. Închide televizorul și ușa. Dacă este cazul, roagă-i pe cei din jurul tău să nu te deranjeze cât timp muncești.
• Fă pauze. Pauzele la birou sunt foarte importante pentru creșterea productivității, iar situația este identică și când muncești de acasă. Ai grijă de tine, ia-ți pauză de masă și pauze mai scurte când simți nevoia.

6 sfaturi prin care îți poți organiza timpul de lucru acasă

1. Ține evidența activităților. Timp de o săptămână, încearcă să îți notezi toate activitățile pe care le faci și cât timp durează fiecare. Așa vei putea înțelege dacă există sarcini care îți ocupă prea mult timp și te vei putea gândi la modalități de îmbunătățire a procesului de rezolvare.
2. Stabilește-ți deadline-uri. Gândește-te la termene limită pentru fiecare task pe care îl ai de rezolvat. Chiar dacă acestea nu îți sunt impuse, e bine să fii chiar tu persoana care stabilește deadline-urile. Notează în dreptul fiecărei activități ziua și ora la care ai dori să fie rezolvate și ține-te de programul creat.
3. Stabilește-ți prioritățile. Este clar că nu poți rezolva toate problemele în același timp. Gânește-te care sunt activitățile prioritare și investește mai mult timp în rezolvarea sau îndeplinirea lor.
4. Planifică timpul în care vei fi întrerupt. Chiar dacă nu va fi posibil chiar de fiecare dată, este bine să alegi o perioadă din zi în care să răspunzi la telefoane și să interacționezi cu ceilalți colegi referitor la subiecte care nu țin de rezolvarea task-urilor tale. În rest, încearcă să te concentrezi asupra a ceea ce ai de făcut și să eviți alte distrageri.
5. Planifică-ți ziua. Înainte să începi munca propriu-zisă, alocă 30 de minute planificării zilei. Gândește-te la ce sarcini ai de îndeplinit și alege-ți momente din zi pentru rezolvarea fiecăreia. Este foarte bine să știi cu ce trebuie să începi, astfel încât să poți rezolva totul cât se poate de eficient.
6. Gândește-te la rezultate. Înainte de a face orice acțiune, este bine să vizualizezi foarte clar ceea ce vrei să obții. Gândindu-te la rezultate! Astfel motivația ta va crește și, odată cu ea, și productivitatea. Încearcă să îți stabilești anumite țeluri și să te gândești la modalități prin care le poți atinge. Poți începe cu obiective pe termen scurt, iar în timp îți vei dezvolta abilitatea de a crea obiective pe termen lung și metode prin care să ajungi la ele.

Ce facem după ce se termină programul de lucru?

Este foarte important să delimităm bine viața personală de cea profesională. Atunci când lucrăm de acasă, acest lucru poate fi puțin mai dificil. Așadar, după ce se termină programul de lucru, încearcă să te detașezi cât se poate de mult. Petrece timp cu familia sau făcând activități care te relaxează. Poți încerca să gătești ceva, să te uiți la un film, să citești o carte sau să faci antrenamente fizice acasă, de exemplu.

Orice decizi să faci, este indicat să nu te mai gândești la muncă și să încerci să te relaxezi. Rămâi conectat cu cei apropiați, chiar dacă nu ai posibilitatea de a-i vedea momentan. Mult spor!