Telemunca: ce înseamnă și cum poți fi productiv de acasă

Ce înseamnă telemunca?

Dacă nu ești medic, farmacist, muncitor în industria alimentară sau încă puține alte meserii care sunt încă pe front în situația de urgență din țară la momentul de față, sau dacă nu ai mai lucrat până acum remote, s-ar putea să te fi lovit de curând, pentru prima dată, de termenul ”telemuncă”.

Termenul se referă la posibilitatea angajatului de a munci cu ajutorul tehnologiei într-un alt spațiu în afară de sediul muncii. Prin urmare, teoretic poți munci de aproape oriunde vrei: o cafenea, o bibliotecă, un parc sau chiar de acasă.

#StaiÎnCasă a devenit sloganul ultimelor zile, pentru că știm că a fi oameni care conviețuiesc într-o societate înseamnă a avea spirit civic și a ne păsa atât de sănătatea prietenilor, apropiaților și întregii comunități. În acest sens, mutarea serviciului direct în casa oamenilor a venit ca cea mai bună opțiune (chiar singură și impusă), iar într-un context ca acesta, telemunca a trebuit să fie echivalată cu munca la domiciliu. Adică din toată gama largă de variante pe care o aveai în alegerea spațiului în care să lucrezi, deocamdată a rămas doar varianta „de acasă”.

Totuși, între telemuncă și munca de la domiciliu există niște diferențe ale căror limite le trasează chiar legea.

Ce spune legea despre telemuncă?

Reglementările legale cu privire la telemuncă au apărut în 2018, când a intrat în vigoare Legea nr. 81/ 2018 privind reglementarea activității de telemuncă, chiar dacă forma de muncă „remote” se practică de mai mulți ani în piața muncii din România. Termenii de telemuncă și telesalariat sunt definiți în articolul cu numărul 2 din Legea 81/ 2018, după cum putem vedea mai jos:

a) telemuncă = formă de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat și voluntar, își îndeplinește atribuțiile specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puțin o zi pe lună, folosind tehnologia informației și comunicațiilor;
b) telesalariat = orice salariat care desfășoară activitatea în condițiile prevăzute la lit. a)

Telesalariații beneficiază de aceleași drepturi și oportunități ca ale salariaților care lucrează la sediul angajatorilor, pentru că Legea 81/2018 precizează în articolul cu numărul 3 că pentru desfășurarea activității de telemuncă este obligatorie încheierea contratului individual de muncă. Mai mult, articolul 5 menționează că încheierea acestui contract se realizează conform condițiilor prevăzute de Codul Muncii.

În schimb, munca la domiciliu apare în Codul Muncii încă de dinainte ca legea 81/ 2018 privind reglementarea activității de telemuncă să apară. Aceasta este definită în Legea 53/ 2003 astfel: „sunt considerati salariați cu munca la domiciliu acei salariați care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuțiile specifice funcției pe care o dețin.”

Am observat, deci, că ceea ce aseamănă telemunca cu munca la domiciliu este posibilitatea desfășurării activității în căminul personal. Totuși, spre deosebire de telemuncă, legea cu privire la munca la domiciliu nu precizează nimic legat de utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor, precum o face definiția telemuncii.

Telemunca sau munca la distanță folosind tehnologia poate fi preferată în favoarea lucrului la sediul firmei sau într-o altă locație deoarece te scutește de timpul pierdut pe drumul spre și dinspre serviciu. Astfel câștigi timp și ai totodată parte și de comoditatea propriului fotoliu.  În plus, reduci și cheltuielile de transport ori mesele în oraș.
Pe de altă parte, telemunca poate fi mai greu de gestionat și aduce odată cu ea și anumite responsabilități și provocări, precum concentrarea când vine vorba de a face anumite activități.

Cum poți fi productiv de acasă?

Cum să lucrezi de acasă eficient? Cum să îți gestionezi timpul și activitățile cât mai ușor? Găsești tot ce ai nevoie în următoarele rânduri:

• instrumentele tehnologice necesare. Asigură-te că ai la dipoziție toată tehnologia de care ai nevoie pentru telemuncă. Conexiunea la internet este în capul listei, așa că verific-o înainte de a începe. Dacă vei participa la conferințe video, vezi dacă funcționează camera și sistemul audio, dacă poți încărca fișiere și, nu în ultimul rând, cere toate aplicațiile de care ai avea nevoie pentru a-ți face treaba ca la birou.

• comportament ca la birou. Pregătește-te pentru lucru ca și cum s-ar defășura la birou. Dacă îți creezi atmosfera specifică biroului, vei intra în starea necesară pentru muncă. Altfel, s-ar putea ca atmosfera specifică de „acasă” să îți inducă o prea mare lejeritate. Te poate ajuta să îți schimbi ținuta. Treci de la pijamale sau tricoul și pantalonii comozi la hainele de birou. Cu siguranță nu îți va mai veni să te acoperi cu o pătură pe o canapea. Alege biroul, nu patul sau canapeaua.

• planificare. De acasă poți fi propriul tău manager; planifică-ți, deci, ziua exact ca la birou! Este important să deții control asupra fiecărei activități pe care îți propui să o faci în ziua respectivă, întrucât spațiul prea familial poate fi extrem de tentant în a te distrage. Poți începe prin a nota cu o seară înainte fiecare task pe care ți-l propui și eventual durata pe care o estimezi că îți va fi necesară. Alege să lucrezi în fiecare zi la temele cele mai dificile sau care îți plac cel mai puțin în intervalul orar în care știi că ești cel mai productiv, pentru a fi cât mai eficient și a duce la bun sfârșit toată munca propusă pentru respectiva zi.

• pauze. Da, și în telemuncă ai nevoie de pauze. Dacă ești singur acasă poți fi tentat, datorită lipsei interacțiunii cu alți colegi, să te afunzi în activitate fără să mai ții noțiunea timpului. Îți poți fixa pauze de 5 sau 10 minute la fiecare 25-40 de minute de muncă, pentru a-ți păstra productivitatea până la finalul zilei. Ai grijă să îți cronometrezi pauzele, altfel poți uita de tine (pentru că ești acasă, nu la muncă, nu e așa? 😉).

• gestionarea distragerilor. Știm că acasă este întotdeauna ceva de făcut (vase de spălat, haine de împăturat etc.), tocmai de aceea e recomandat să le rezolvi în alt moment, înainte sau după ce lucrezi. Încearcă să uiți de ele pentru câteva ore. O tentație și mai mare sunt rețelele de socializare sau televizorul, mai ales că acasă nu te supraveghează nimeni. Totuși, încearcă să fii autodisciplinat și alege măsuri „severe” (să le închizi, să lași telefonul în altă cameră etc). Altfel există riscul să nu îți termini treaba și să ajungi să faci până seara o muncă pe care se presupune că o puteai încheia la 17 fix.