Salariul net: ce este și cum se calculează

Fie că ești deja angajat sau urmează să îți începi cariera, e foarte important să înțelegi cum funcționează sistemul de salarizare. Care este diferența dintre salariul brut și cel net? Ce reprezintă taxele pe care orice angajat le plătește? Care e motivul pentru care există aceste taxe și în ce fel se resimt ele în viața de zi cu zi? Articolul de față are rolul de a răspunde acestor întrebări și de a clarifica situația cât de bine e cu putință.

Ce este salariul net?

Când vorbim despre salariul net, vorbim despre suma de bani care ne rămâne „în mână”. Mai exact, acesta reprezintă suma care ne rămâne după ce, din salariul brut, se scad contribuțiile sociale și impozitele.
În România, orice angajat care a semnat un contract de muncă va plăti o anumită sumă la stat, în funcție de salariul brut. Contribuțiile sociale sunt direcționate astfel:

• Contribuția la pensii (CAS), datorată de către angajat;
• Contribuția la sănătate (CASS), datorată de către angajat;
• Contribuția asiguratorie pentru muncă (CAM), datorată de către angajator.

Pe lângă acestea, angajaților li se mai oprește din salariu și impozitul pe venit, în valoare de 10% (calculat după achitarea contribuțiilor sociale).

Taxele pe care le achităm se pot vedea cel mai bine în sistemul de pensii, sistemul medical și de învățământ. După cum știm foarte bine, spitalizarea este gratuită în România, la fel și tratamentul și procedurile efectuate în spital. Totuși, gratuitatea se aplică doar în cazul persoanelor asigurate (persoane care achită contribuția la sănătate). În cazul elevilor sau al studenților, aceștia sunt asigurați fără a plăti aceste taxe.

Învățământul este, de asemenea, gratuit. Acest fapt scutește beneficiarii de sume imense pe care, în caz contrar, le-ar investi în educație. În ceea ce privește învățământul universitar, situația se schimbă puțin. Gratuitatea nu este totală, dar orice universitate de stat oferă un număr limitat de locuri bugetate. Cât despre taxe (pentru locurile nebugetate) acestea nu sunt foarte mari comparativ cu alte țări, începând de la 2000 de lei pe an. Bineînțeles, politica de taxare diferă de la facultate la facultate.

De asemenea, odată ieșit la vârsta de pensionare, orice individ care a lucrat pe baza unui contract de muncă va primi lunar o sumă de bani (pensie). Aceasta diferă în funcție de vechime și de contribuția pe care persoana a avut-o în economia țării.

Acești bani se pot simți și în șomaje sau ajutoare sociale:

• Alocația pentru susținea familiei (pentru familiile cu venituri reduse care au copii sub 18 ani)
• Ajutorul pentru încălzirea locuinței (acoperirea unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece. Se acordă persoanelor cu venituri mici)
• Indemnizația socială pentru pensionari
• Ajutor de deces

Așadar, taxele pe care le plătim au scopuri exacte și pot fi vizibile în multe aspecte ale societății.

Calcularea salariului net

Am discutat deja despre impozite și contribuțiile pe care trebuie să le achite orice angajat. Totuși, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine situația, vom lua un caz concret. Să spunem că ai semnat un contract individual de muncă și observi că suma de bani pe care o primești în fiecare lună nu este la fel cu cea stipulată în contract. Așadar, vom face analiza asupra unui salariu net de 3000 de lei. În acest caz, salariul brut va fi de 5128 lei, iar cel complet de 5243 lei. Acesta din urmă conține și Contribuția Asiguratorie pentru Muncă (CAM), care este achitată de către angajator și reprezintă 2,25% din salariu.
Având salariul brut de 5243 de lei, contribuțiile sociale și impozitul se împart astfel:

• Asigurări Social (CAS) -25%, adică 1282 lei
• Asigurări Sociale de Sănătate (CASS)- 10%, adică 513 lei
• Impozit pe venit- 10%, adică 333 lei (se calculează după achitarea contribuțiilor).

Astfel, scăzând din 5128 de lei toate taxele de mai sus, se poate observa că salariul rămas este de 3000 de lei.
Totuși, suma pe care angajatorul o plătește nu este de 5128 lei, ci de 5243. Aceasta reprezintă salariul complet, care include și Contribuția Asiguratorie pentru Muncă (2,25%), achitată de către angajator.

Salariul minim net pe economie

Începând cu anul 2020, salariu minim brut pe economie s-a majorat la 2230 de lei lunar, de la 2080 lei în 2019. Așadar, salariul minim net a crescut cu 89 de lei, de la 1263 lei, la 1349 de lei. Această grilă de salarizare se aplică în cazul unui loc de muncă cu normă întreagă (full time) și unui absolvent de studii medii. Atunci când vine vorba de un absolvent de studii superioare cu cel puțin un an vechime în domeniul studiilor absolvite, salariul minim brut este de 2350 de lei. Bineînțeles, această sumă nu include sporuri sau alte adaosuri.

Iată ce sporuri poți obține, în funcție de locul de muncă:

• Sporul pentru vechime în muncă
• Sporul pentru munca de noapte
• Sporul pentru munca suplimentară
• Sporuri pentru munca prestată în zilele libere legale
• Sporuri pentru condiții grele de muncă
• Sporuri pentru persoane cu handicap
• Sporuri pentru condiții deosebite și periculoase

Diferența dintre salariul net și salariul brut

Pentru a nu mai exista niciun fel de confuzie, vom stabili concret care sunt diferențele dintre cele două tipuri de salarii.
Salariul reprezintă suma de bani pe care un angajat o primește de la angajator în urma muncii depuse într-o anumită perioadă de timp, fiind stipulat într-un contract de muncă.
Salariul net este cel pe care un angajat îl ia „în mână”. Acesta se calculează după scăderea contribuțiilor sociale și impozitului pe venit (Contribuția la pensii- 20%, contribuția la sănătate- 10% și impozitul pe venit- 10% din suma rămasă după achitarea contribuțiilor). Angajatorul are obligația de a oferi acest salariu cel puțin o dată pe lună. Totuși, salariul poate fi împărțit și în două tranșe, numite avans și lichidare.
Salariul brut este suma de bani care apare în contractul de muncă, nefiind scăzute contribuțiile sociale sau impozitul pe venit.

În încheiere, sperăm că am clarificat situația și că nu mai există nelămuriri cu privire la tipurile de salarii.