Meserii de viitor: care vor fi cele mai căutate joburi în viitor?

De multe ori ne dăm seama că dedicăm atât de mult timp și așa multă energie locului de muncă, încât avem tendința de a neglija alte aspecte ale vieții. Bineînțeles că este ideal să găsim un echilibru între viața personală și cea profesională, așa că nu trebuie să lăsăm ca dedicarea și pasiunea să devină factori negativi. Pentru că, până la urmă, totul se rezumă la calitatea vieții.

Deși nu toată lumea are aceeași imagine asupra unei vieți calitative, factorul financiar pare a influența nivelul calității în viziunea multor persoane. Iar această viziune colectivă este cauzată de influența pe care factorul financiar o are asupra multiplelor aspecte ale vieții, fie că vorbim despre bunuri materiale, sănătate, studii sau frumusețe, fie că este vorba despre noi înșine, părinți, copii sau apropiați. Așadar, este de la sine înțeles faptul că oamenii își doresc meserii de viitor, stabile și bine plătite.

Viitorul joburilor

Este clar, viitorul locurilor de muncă se îndreaptă și mai mult către de automatizare și digitalizare. Mai mult, unele studii prezintă faptul că majoritatea meseriileor care vor exista în 2030 nu au existat până acum. Iar acesta este doar un aspect al unei lumi hipertehnologizate. De altfel, se estimează că, până la sfârșitul deceniului, cel puțin 10% dintre joburile actuale vor fi automatizate.

Robotica ia amploare în multe domenii și industrii. Odată cu evoluția tehnologiei, din ce în ce mai mulți producători mari au decis automatizarea completă a fabricilor. Totuși, producția nu este singurul mediu în care roboții sunt bine-veniți. În Dubai, de exemplu, a apărut primul ofițer de poliție robot. Mai mult, în 2017 a fost creat și un prototip funcțional de robot chirurg.

Meserii de viitor

Totuși, până la roboți și mașini zburătoare mai sunt câteva aspecte de discutat. Așadar, să revenim la întrebările care îi frământă pe mulți tineri și, totodată, pe mulți părinți: Care sunt meseriile de viitor? Care sunt joburile bine-plătite? Ce domenii ar trebui să evit?

1. Medicină și sănătate publică

Joburile din sistemul medical au avut mereu mare căutare, în special cele de asistenți medicali. Un studiu realizat de Inc. Magazine estimează faptul că, între anii 2016 și 2026, vor fi deschise 438 100 poziții noi pentru asistenți medicali. Mai mult, salariile au crescut considerabil în ultimii ani și sunt în continuă creștere. Situația este asemănătoare și în cazul chirurgilor, medicilor de familie și dentiștilor, precizează același studiu.

2. Domeniul digital și mediul online

Probabil răspunsul cel mai ușor de anticipat. Având în vedere progresul tehnologic, este clară nevoia continuă de specialiști în acest mediu. Mai mult, joburile sunt extrem de diversificate și necesită diferite abilități. Dintre acestea, World Economic Forum prezice că următoarele joburi vor cunoaște, până în 2022, o creștere considerabilă a pozițiilor deschise: specialist Big Data, analist de date, software developer, specialist digital transformations, specialist digital marketing.

3. IT și tehnologia informațiilor

Făcând o simplă analiză empirică se poate observa faptul că aceste domenii sunt foarte ofertante. Mai ales în ceea ce privește puterea de recrutare. De cele mai multe ori, aceste joburi se găsesc în cadrul unor companii mari, internaționale (deși aceasta nu este singura variantă). În orice caz, dacă dorești să faci parte dintr-o corporație, e important să știi că  volumul de muncă nu este neglijabil. Totuși, beneficiile sunt pe măsură, astfel încât majoritatea companiilor mari dezvoltă un sistem de employee branding, bazat pe satisfacerea angajaților. Așadar, în funcție de caz, ți se pot oferi următoarele: al 13-lea salariu, vacanțe plătite, bonusuri la o anumită perioadă de timp, asigurări medicale private, fonduri de pensii private și, bineînțeles, salarii atractive.
Joburile în acest domeniu sunt vaste, foarte căutați fiind programatorii, specialiștii în protecția datelor, front end și back end developers, administratorii de sistem și administratorii de rețea.

4. Branding și marketing

Deja am menționat jobul de digital marketing specialist ca fiind la mare căutare, însă nu este singur. Putem observa cu toții cât de importantă este publicitatea pentru firmele care doresc să se poziționeze în mintea consumatorilor și ce bugete extraordinare se investesc în acest sens.
Dacă alegi acest domeniu, poți lucra fie în cadrul unor agenții de marketing, publicitate sau branding, fie în departamentele de marketing sau comunicare din cadrul unor companii.
Și în acest caz joburile sunt diverse, căutate fiind cele de art director, graphic designer, logo designer, copywriter, director de creație, digital marketing specialist, social media specialist, email marketing specialist, SEO specialist, consultant de brand etc.

5. Arhitectură și inginerie

Această industrie se poate observa mai bine în orașele mari și, în special, în orașele universitare, datorită numărului mare de studenți care se stabilesc în aceste zone. Se construiesc foarte multe blocuri de apartamente, case sau clădiri de birouri, mai ales în zonele periferice.
Printre joburile căutate din aceste domenii se numără cel de arhitect, inginer constructor, inginer electric ș.a.m.d.

6. Domeniul juridic

Cu siguranță acest domeniu este unul cu o durată de viață foarte lungă și cu angajați care nu pot fi ușor înlocuiți cu mașinării. Domeniul este unul interesant, dinamic și satisfăcător din punct de vedere financiar. Totuși, trebuie să fii conștient de responsabilitatea pe care o ai dacă decizi să urmezi o astfel de meserie.
În ceea ce privește locurile de muncă, proaspeții absolvenți de Drept țintesc spre joburi de avocați, judecători, procurori sau notari.

7. Management și administrație

Indiferent de specificul acesteia, orice companie are nevoie de persoane specializate pe management. De multe ori, angajații sunt avansați treptat pe poziții de management, însă poți fi și angajați direct pe o astfel de poziție.
Domeniile sunt vaste, la fel și locurile de muncă. Totuși, un studiu realizat de Inc. Magazine prezintă următoarele joburi ca fiind foarte căutate: manageri operaționali și generali, manageri financiari, manageri de spitale, manageri pentru sistemele informaționale și manageri constructori.

Abilități care vor fi căutate în viitor

Datorită schimbărilor majore produse în mare parte de evoluția tehnologiei, au apărut mari modificări și în ceea ce privește mediul de lucru și prototipul angajatului ideal. Astfel, competențele forței de muncă trebuie să evolueaze odată cu mediul și cu piața. Un studiu realizat de organizația independentă Insitute for the Future arată care vor fi cele mai apreciate competențe în următorii ani:

1. Sense-making – Abilitatea de a determina înțelesul profund sau semnificația subiectului exprimat. Această semnificație nuanțată nu poate fi „codată” și nu poate fi înțeleasă de un computer.

2. Inteligență socială – Abilitatea de a te conecta cu alte persoane într-un mod complex și direct, de a simți și de a stimula reacții și interacțiuni dorite. Angajații cu inteligență socială pot simți emoțiilor celor din jur și să adapteze cuvintele, tonurile și gesturile în functție de acestea.

3. Gândire inovativă și inedită – Capacitatea de a crea soluții și de a găsi răspunsuri, dincolo de ceea ce este bazat pe o serie de reguli. Cercetătorii descriu cu această ocazie și capacitatea de adaptare la situație, adică abilitatea oamenilor de a răspude unor circumstanțe unice și neașteptate.

4. Competențe interculturale – Abilitatea de a lucra în medii culturale diverse. În contextul globalizării, este foarte posibil să fii pus în situația de a lucra în diferite medii. Așadar, pe lângă competențele lingvistice, sunt importante și abilitățile de a te adapta circumstanțelor și situațiilor la care ești expus.

5. Gândire computațională – Capacitatea de a traduce cantități vaste de informații în concepte abstracte și de a înțelege raționamente pe bază de date.

6. Alfabetizarea media (New-media literacy) – Abilitatea de a evalua și crea conținut pe baza formelor de new media, și de a-l folosi în comunicarea persuasivă. Noua generație va fi nevoită să devină fluentă în privința formelor de new media, precum videoclipurile, care vor înlocui formele clasice de prezentare (PowerPoint și documente scrise).

7. Interdisciplinaritate – Alfabetizarea și capacitatea de a înțelege concepte ce provin din discipline diferite. Este nevoie de această abilitate, astfel încât problemele globale sunt foarte complexe și nu pot fi soluționate pe baza unei singure specializări. Așadar, aceste probleme necesită soluții interdisciplinare.

8. Design Mindset – Abilitatea de a reprezenta sarcinile și de a dezvolta procesul de lucru, astfel încât să se atingă rezultatele dorite. Angajații vor fi nevoiți să își adapteze felul de gândire în funcție de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească și, totodată, să reorganizeze mediul de lucru pentru a le îndeplini.

9. Managementul încărcării cognitive (Cognitive load management) – Capacitatea de a filtra informațiile în funcție de importanța lor și abilitatea de maximiza funcțiile cognitive, folosind o serie de instrumente și tehnici. Această trăsătură este crucială într-o lume puternic digitalizată, unde volumul informațional este imens. Pentru a evita supraîncărcarea, e important să știi să selectezi informațiile utile și importante.

10. Colaborare virtuală – Abilitatea de a lucra într-un mod productiv, de a atrage atenția și de a-ți demonstra prezența în cadrul unei echipe virtuale.

Acestea sunt abilitățile necesare pentru un angajat al noului deceniu, identificate de cercetătorii din cadrul oragnizației Institute for the Future. Totuși, aptitudinile clasice, precum cele de comunicare și de organizare, nu au ieșit încă din ecuație. E important să poți crea un echilibru și să fii dedicat. Mai mult, pasiunea este foarte importantă atunci când îți alegi o carieră. Nu te axa doar pe latura financiară și analizează dacă direcția pe care vrei să o alegi este potrivită pentru tine. În rest, mult spor!