Întrebări capcană pe care le poți primi la interviu

Despre complexitatea unui proces de recrutare am mai discutat și în alte rânduri. Printre altele, știm deja că angajatorii își doresc să găsească cel mai potrivit candidat pentru locul de muncă vacant, iar experiența nu este singurul criteriu după care se ghidează. Din acest motiv, simpla analiză a CV-ului nu este, de cele mai multe ori, suficientă. Așadar, interviul de angajare are rolul de a oferi un context de cunoaștere și analiză reciprocă.

În timpul unui interviu, angajatorul nu este interesat doar de abilitățile tale practice, dobândite la locurile de muncă anterioare. Acesta dorește să înțeleagă dacă ești potrivit pentru companie, dacă te poți integra ușor în echipă, dacă ești dispus să înveți, dacă ai abilități de relaționare și, mai ales, cum faci față situațiilor stresante. Astfel, pentru a trece cu succes un interviu, este necesar să te pregătești foarte bine. Caută informații despre companie, despre angajatori și despre ce întrebări ai putea primi. Gândește-te la ce răspunsuri vei oferi, astfel încât să faci o impresie pozitivă.

Angajatorii sunt, de cele mai multe ori, persoane cu experiență în domeniul recrutării. Din acest motiv, ei vor crea diferite situații prin care să observe răspunsurile și reacțiile tale. Există, de asemenea, o serie de întrebări capcană pe care aceștia le folosesc.

Întrebări capcană clasice

• Ce ne poți spune despre tine? Aceasta este o întrebare care îi ajută pe angajatori să observe felul în care știi să te promovezi. Sunt interesați de informațiile pe care decizi să le împarți, dar și de felul în care îți organizezi discursul și procesul de prezentare a propriei persoane. Ești concis? Ai un discurs clar și direct? Ai tendința de a te abate de la subiect? Intri foarte mult în detalii personale? Acestea sunt doar o parte din aspectele pe care angajatorii le urmăresc adresând respectiva întrebare.

• De ce ai decis să pleci de la fostul loc de muncă? Angajatorul dorește să înțeleagă dacă ești tipul de persoană care își schimbă constant jobul, fără să aibă motive întemeiate. Trebuie să fii sincer, dar să eviți răspunsuri care te pot pune într-o lumină negativă. De exemplu, este indicat să nu decurgi la formulări precum „nu am reușit să mă integrez în echipă”. Astfel de răspunsuri semnalează faptul că ai probleme de adaptare care pot fi generale, neaplicându-se doar în cazul locului de muncă anterior. Atunci când primești această întrebare, este bine să oferi o notă pozitivă discuției, vorbind despre idealurile tale, despre faptul că dorești să evoluezi și că ai reușit să înveți tot ce era de învățat din experiențele trecute.

• Ai fost vreodată pus în situația de a rezolva un task fără a avea suficiente informații? Cum ai acționat? În acest context, angajatorul dorește să afle dacă ești o persoană care preferă instrucțiuni clare și stricte în ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor de lucru, sau dacă ești adeptul unui stil mai flexibil și relaxat de management. Pentru multe locuri de muncă e important să te poți documenta pe cont propriu și să rezolvi sarcini fără a primi îndrumare la fiecare pas. Așadar, ideal ar fi să nu dai de înțeles că îndeplinirea unei sarcini fără a avea suficiente informații a fost o misiune dificilă, ci mai degrabă că te-a bucurat libertatea de creativitate care ți-a fost acordată.

• Ai vreo experiență profesională de care ești mândru? Care este aceea? E bine să te gândești de acasă la răspunsul acestei întrebări. Vrei să fie ceva relevant, care să aibă o oarecare legătură cu jobul la care aplici și să nu îți iei foarte mult timp de gândire la interviu pentru a răspunde.

• Descrie o situație la locul de muncă care te-a pus în dificultate. Cum ai gestionat problema? Angajatorul dorește să știe cum faci față situațiilor stresante și dacă ai aptitudini de rezolvare a problemelor. Din nou, este indicat să alegi o situație care se poate aplica și în contextul locului de muncă la care ai aplicat. Dacă nu te poți gândi la o astfel de situație sau ești la primul tău job, poți da exemplu un proiect din facultate la care ai întâmpinat probleme și, mai ales, cum ai rezolvat-o.

• Preferi să lucrezi în echipă sau pe cont propriu? Majoritatea locurilor de muncă implică și lucru în echipă. Din acest motiv, este ideal să dai de înțeles că poți colabora ușor cu oamenii. Totuși, dacă este cazul, poți menționa și faptul că nu întâmpini probleme nici atunci când vine vorba de muncă individuală.

Cu ce salariu te-ai simți confortabil? Aceasta este una dintre întrebările capcană la care mulți angajatori apelează. Ar fi bine să eviți un răspuns clar, mai ales dacă este vorba de un prim interviu pentru locul de muncă respectiv. Poți întreba care este grila de salarizare pentru acel post, astfel încât să îți faci o idee despre zona salarială în care te-ai integra.

• Cu ce fel de persoane nu te-ai simți confortabil să lucrezi? Atunci când răspunzi la această întrebare, este foarte important să nu denigrezi sau să ataci pe nimeni. Nu te axa pe stereotipuri sau prejudecăți. Poți oferi un răspuns care să nu aibă o prea mare implicare afectivă, precum „nu pot lucra cu oameni agresivi”.

• De ce te-am alege pe tine pentru acest job? De ce crezi că te potrivești? Vorbește despre calitățile și experiențele tale și fă legătura între acestea și postul pentru care ai aplicat. Trebuie să fii informat cu privire la ce implică jobul și la cultura companiei, astfel încât să poți argumenta faptul că te-ai putea integra cu ușurință.

Întrebări capcană personale

• Care consideri că sunt cele mai importante calități ale tale? Încearcă să răspunzi clar și concis, fără a da impresia de aroganță. Ar fi bine să te gândești în prealabil, astfel încât să nu oferi un răspuns superficial sau care nu te descrie în totalitate. În plus, e indicat să vii și cu exemple care să susțină calitățile menționate. Ai putea vorbi despre puterea ta de a te adapta ușor, despre optimismul tău sau atenția la detalii. Angajatorul vrea să vadă că ai capacitatea de a te autoevalua corect.

• Care consideri că sunt principalele tale defecte? Și în cazul acestei întrebări, angajatorul dorește să observe capacitatea ta de autoevaluare. Mai mult, acesta urmărește și modul în care te adaptezi și reacționezi în situații incomode sau stresante. Încearcă să nu vorbești despre defecte care te-ar putea pune într-o lumină negativă, de exemplu despre faptul că nu poți lucra cu alte persoane. Este indicat să menționezi defecte ce se pot corecta prin training-uri sau experiență acumulată. Poți menționa faptul că ești timid sau că ești încăpățânat. În orice caz, evită clișeele de tipul „sunt perfecționist” sau „muncesc prea mult”.

• Care sunt hobby-urile tale? Vorbește despre cum îți place să îți petreci timpul liber. De obicei, hobby-urile reflecă o mare parte din personalitate. Așadar, angajatorul își poate da seama dacă ești o persoană sociabilă, dezinvoltă, care își asumă riscuri etc. De exemplu, dacă îți petreci majoritatea timpului liber citind, angajatorul poate deduce că ești o persoană introvertită, dornică de cunoaștere și de autodepășire.
• Ce te motivează? Poți menționa atingerea unui ideal, familia, mediul de lucru sau sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești. De obicei, atunci când îți place ceea ce faci, motivația este mai mare. Același principiu se aplică și în cazul mediului de lucru: cu cât acesta este mai plăcut, cu atât motivația și productivitatea devin mai mari.

4 întrebări capcană pe care le poți primi

• Cum te-ar descrie fostul tău șef? Încearcă să fii obiectiv. Există posibilitatea ca angajatorul să fi luat legătura cu fostul șef, așa că e foarte important să fii sincer. Gândește-te atât la realizările tale, cât și la problemele întâmpinate. Poți vorbi și despre echipă și felul în care membrii acesteia te-ar descrie.

• Cum l-ai descrie tu pe fostul șef? Ce ți-a plăcut sau ce ți-a displăcut la stilul său de conducere? Nu vorbi de rău fostul șef! O regulă de aur în ceea ce privește procesul de recrutare. Identifică o calitate sau două ale fostului șef și axează-te pe ele.

• Cum te descriu prietenii și familia? Angajatorul dorește să afle felul în care te percepi ca parte a unui grup. Mai mult, e important să te poți evalua corect, fără a face abuz de complimente și calități.

• Ai întrebări pentru noi? DA! Răspunsul trebuie să fie, întotdeauna, da. Chiar dacă intervievatorul a acoperit cam orice informație logistică sau organizatorică, acesta trebuie să vadă că ești interesat de locul de muncă pentru care ai aplicat. În plus, nu trebuie să uiți că interviul este și un prilej pentru tine de a cunoaște angajatorul, echipa și compania.

• Întrebări despre locul de muncă: „Această poziție este una nouă sau este o înlocuire?”, „De ce a plecat fostul angajat?”, „Cum s-ar desfășura o zi de lucru pentru mine?”, „Câtă libertate voi avea pentru îndeplinirea task-urilor?”
• Întrebări despre echipă: „Îmi puteți spune mai multe despre echipa din care voi face parte?”. „Care a fost cel mai dificil task pe care a trebuit să îl rezolve un membru al echipei?”
• Întrebări despre companie: „Care este cultura organizației?”, „Care este misiunea companiei și ce valori considerați că vă definesc?”
• Întrebări despre instruire și performanță: „Există programe de training?”, „Voi avea o perioadă de induction?”, „Cine mă va instrui?”, „Cum se va analiza performanța mea?”, „Cât de des se va efectua o analiză a performanței?”

De asemenea, este bine ca pe toată durata interviului să păstrezi o atitudine pozitivă și să îți demonstrezi interesul pentru locul de muncă dorit. Pregătește-te în prealabil, fii deschis și sincer. Totul o să decurgă bine, nu te îngrijora!