Cum descrii obiectivul tău profesional în CV?

Ce reprezinta obiectivul profesional?

Obiectivul tău profesional sau de carieră reprezintă elementul care atrage interesul angajatorului asupra conținutului CV-ului tău.

Acesta descrie scopul și obiectivul carierei tale. Chiar dacă includerea unui obiectiv profesional în CV nu reprezintă o cerință obligatorie, un obiectiv profesional bine scris te poate ajuta să captezi atenția angajatorilor.

În acest articol vei afla:

Diferența dintre un obiectiv profesional de carieră slab și unul eficient.

Cum să scrii un obiectiv profesional care să obțină rezultate.

Exemple generale de obiective pentru diferite scenarii/ funcții.

Cum arată un obiectiv de carieră perfect? Vezi mai jos.

 Obiectiv profesional exemplu
 , obiectiv profesional cv
, obiective profesionale exemple
, obiectiv profesional cv exemple

Alegerea obiectivului profesional potrivit pentru tine

Alege să adaugi un obiectiv CV-ului mai ales atunci când:

 • Ai puțină experiență de lucru (ești la primul loc de muncă)
 • Schimbi cariera (de la o industrie la alta)
 • Vizezi o poziție foarte specifică

Un CV fără obiectiv poate să pară fără direcție, mai ales atunci când de-a lungul carierei ai schimbat multe poziții. Iar lipsa direcției nu este prima impresie pe care dorești să o faci ca aplicant.

Când e scris corect, un obiectiv de carieră va arăta că știi ce job căuți.

În plus, acesta ajută specialiștii de resurse umane să scaneze și să ordoneze CV-ul corect, deoarece înțeleg imediat poziția pe care o soliciți.

Obiectivul CV-ului este o declarație scurtă, care îți definește obiectivele și modul în care dorești să le atingi ca angajat al unei companii. Este de obicei un paragraf în jur de 2-4 propoziții. Un obiectiv profesional poate fi defalcat în aceste segmente:

Prima propoziție: menționează numărul de ani de experiență profesională în industria aleasă și tipurile de sarcini pe care le-ai îndeplinit
A doua propoziție: menționează calitățile care te fac un candidat puternic pentru un rol specific, dar asigura-te că sunt relevante pentru postul pe care îl soliciți
A treia propoziție: Menționează ce nivel de studii/ specializare deții și orice licență sau certificat relevant pe care le-ai obținut.

Ex.: Reprezentant Serviciu clienți, cu o experiență de peste 4 ani în vânzări telefonice și față în față, rezervări la hoteluri și administrare de cont. Îmi doresc să folosesc experiența mea pentru a ajuta clienții, crește vânzările și îmbunătăți comunicarea cu aceștia, cu scopul de a îmi îndeplini eficient rolul în compania dumneavoastră. Dețin o diplomă în comunicare și cursuri de specializare.

Obiective profesionale bune vs. rele

Un obiectiv profesional ar trebui să menționeze toate aceste aspecte:

 • Cine ești acum (student, în căutare de schimbare de carieră etc.)
 • Poziția pe care o vizezi (acesta este obiectivul urmărit)
 • Aptitudini relevante pe care le vei aduce în echipa angajatorului
 • Experiența ta de muncă, realizarea cheie a vieții profesionale
 • O scurtă declarație a modului în care compania ar beneficia prin angajarea ta

Dar asta nu este tot. Un obiectiv cu adevărat eficace va exprima numeric aceste detalii: anii de experiență, realizările de target sau bugete etc.

Și mai ales: personalizează-ți obiectivul, nu folosi doar formate clicheu folosite și de restul candidaților.

Ce te poate ajuta în scrierea obiectivului profesional?

Studiază descrierile de job pentru poziția pe care o urmărești, angajatorii vor specifica la cerințe cele mai importante aspecte legate de studii, experiență, aptitudini, trăsături de personalitate și realizări. Folosește acele cuvnite cheie în obiectivul tău profesional și vei ieși în evidență.

Exemple de obiective profesionale

Atunci când scrii un obiectiv profesional asigură-te că nu doar adaugi informații despre calitățile jobului și ale angajatorului dorite, ci și despre calitățile tale profesionale, care vor aduce un plus companiei respective.

Ajută-te de aceste ciorne pentru a scrie un obiectiv profesional puternic, adaptându-le profilului tău, adăugând date din experiența și realizările tale:

 1. Un angajat extrem de organizat și orientat către rezultate, cu o experiență de peste … ani, în domeniul… caut o poziție de …, într-o companie care să mă motiveze și să îmi permită să câștig experiență practică. Am diplomă în…
 2. Vreau să îmi folosesc studiile, cunoștințele și aptitudinile de… într-o poziție care să reprezinte o provocare, să îmi permită utilizarea acestora și dezvoltarea lor.
 3. Îmi doresc o poziție care să îmi permită să îmi utilizez aptitudinile dobândite de-a lungul experienței în poziția de…, în scopul contribuției la succesul noului angajator. Am condus departamentul… și o echipă de peste … angajați.
 4. Sunt în căutarea unui job entry-level, pentru a da startul carierei mele și a utiliza cunoștințele dobândite în cadrul studiilor, într-un mediu profesionist și competitiv.

Atunci când adaugi CV-ul pe BestJobs, primești detalii despre completarea obiectivului profesional.

 Obiectiv profesional exemplu
 , obiectiv profesional cv
, obiective profesionale exemple
, obiectiv profesional cv exemple

Exemple de obiective profesionale pe departamente:

Marketing

O persoană plină de resurse, cu un istoric dovedit în implementarea strategiilor de marketing de succes, stimularea traficului organic și îmbunătățirea clasamentului de căutare caută o poziție de Marketing Associate pentru a maximiza vizibilitatea brandului și veniturile mărcii prin intermediul activităților de marketing integrate.

Finanțe

Sunt în căutarea unei poziții de Financial Analyst, într-un mediu rapid și provocator, în care 5 ani de experiență, abilități analitice solide, însoțite de o pasiune puternică pentru industria financiară pot fi folosite pentru a realiza o analiză financiară exactă.

Vânzări

Profesionist în vânzări cu experiență de peste 4 ani în generarea și calificarea de prospecți, serviciu clienți și cu abilități de comunicare,  urmăresc să îmi îndeplinesc eficient rolul de reprezentant de vânzări în compania dvs.

Exemplul 2:

Sunt în căutarea unei poziții de director de vânzări regional, în care să pot folosi  cei 5 ani de experiență în vânzări pentru a identifica oportunități de creștere a vânzărilor și veniturilor companiei, prin identificarea de acțiuni noi, managementul echipei de vânzări, dezvoltarea relațiilor și crearea de rețele pentru îmbunătățirea distribuției.

IT/ Software

Caut un rol provocator într-o organizație de renume pentru a-mi folosi abilitățile tehnice, cunoștințele de baze de date și management IT, precum și pentru a urmări și implementa tendințele noi și emergente în sectorul IT cu scopul dezvoltării organizației.

Exemplul 2:

Sunt în căutarea unui rol de Management al serviciilor IT,  într-un mediu de muncă provocator, care aprobă idei inovatoare și oferă oportunități de creștere și mediu pozitiv pentru realizarea proiectelor. Dețin diploma de … în informatică de la Universitatea XYZ.

Management

Sunt o persoană orientată spre rezultate, inteligentă, organizată și motivată, aflată în căutarea unei poziții de conducere, unde îmi doresc să folosesc anii de experiență pentru a îndeplini cerințele strategice ale companiei. Am condus echipe de peste .. membrii și administrat targeturi și bugete de peste … .

Recrutare/ HR

Profesionist în managementul resurselor umane, cu experiență de peste 5 ani, caut o oportunitate nouă în care experiența în management de personal, administrarea relației cu angajații în organizații de peste … de angajați, managementul de proiect și abilitățile superioare de comunicare vor îmbunătăți planul strategic general al companiei.

Exemplul 2:

Îmi doresc o poziție de coordonator de resurse umane pentru a-mi folosi experiența de peste 6 ani precum și cunoștințele de negociere, de creare a politicilor de resurse umane și de soluționare a conflictelor interne și de training și dezvoltare a personalului, cu scopul alinierii politicii de personal la obiectivele generale ale companiei.

Exemplul 3:

Sunt absolvent recent în Managementul Resurselor Umane și mă aflu în căutarea unei poziții de Administrator de Resurse Umane pentru a îmi utiliza abilitățile de comunicare la nivel înalt, cele de organizare de personal și muncă administrativă.

Bănci

8 ani de experiență în sectorul bancar. În căutarea unei poziții de Manager de relații cu o bancă de renume pentru a-mi demonstra excelentele abilități interpersonale și de comunicare pentru crearea de noi oportunități, menținerea relațiilor cu clienții existenți și creșterea veniturilor din afaceri.

Supply chain, logistică

Un analist de activități de aprovizionare, cu o experiență vastă de 8 ani în achiziționarea de materii prime de calitate și în managementul transportului în timp util. Realizări pe eficientizarea transportului, respectarea normelor și urmărirea reducerii costurilor. Sunt în căutarea unui rol similar într-o societate ca a dvs.

Exemplul 2:

Manager de depozit, cu 5 ani de experiență, în căutarea unui loc de muncă similar într-o companie logistică de renume. Realizări dovedite în administrarea inventarului și gestionarea bugetului și cheltuielilor.

Travel/ Turism / Management cazare

Consultant de turism extrem de energic, cu 4 ani de experiență profesională în industria călătoriilor, în căutarea unui rol în pregătirea itinerarilor de călătorie, realizarea de transferuri aeriene pentru grupuri și persoane. Experiență în soluționarea reclamațiilor clienților.

Exemplul 2:

Director general de hotel, cu o experiență de peste 15 ani în gestionarea serviciilor de menaj, recepție și servicii alimentare. Am condus echipe de peste 50 de angajați la un hotel de renume. Sunt motivat de furnizarea unor standarde de nivel internațional în servicii de ospitalitate.

Editare texte, copy writing

Copy editor auto-motivat, cu 8 ani de experiență în editarea materialelor de marketing, inclusiv site-uri web, broșuri, comunicate de presă, reviste etc. Aria de expertiză include scrierea și/ sau corectarea lucrărilor înainte de publicarea acestora.

Exemplul 2:

Absolvent de studii de Comunicare, cu 2 ani de experiență cu normă întreagă, lucrând ca jurnalist la un cotidian local și acoperind știri în presa tipărită și online. În căutarea unui rol provocator într-un mediu propice creșterii în care munca grea primește recompense și recunoaștere.

Training/ Dezvoltare personal/ Support clienți

Training Manager concentrat pe dezvoltarea și desfășurarea de sesiuni de instruire unice, pentru o mai bună înțelegere a produselor și proceselor companiei. M-am ocupat de o echipă formată din 25 de formatori și am realizat diverse materiale de management și de formare motivațională pentru organizarea de ateliere de training la nivelul întregii companii.

Exemplul 2

Un lider de echipă, cu 3 ani de experiență în proiectarea și gestionarea strategiilor de servicii pentru clienți și asigurarea rezolvării în timp util a reclamațiilor clienților. Am consiliat echipe de suport în realizarea de proceduri de păstrare a clienților existenți și de creșterea veniturilor cu X% cu un raport de satisfacție a clienților remarcabil.

Exemplul 3

Reprezentant servicii pentru clienți cu o experiență de peste 4 ani în vânzări telefonice și față în față, rezervări la hoteluri și administrare de cont. Îmi doresc să folosesc experiența mea pentru a ajuta clienții, crește vânzările și îmbunătății comunicarea cu scopul de a îmi îndeplini eficient rolul în compania dumneavoastră. Dețin o diplomă în comunicare.

Medical

În căutarea unui rol ca asistent medical în clinică, spital sau în instituții similare, pentru a oferi servicii de asistență medicală de calitate pacienților și a-i educa cu privire la diferite afecțiuni de sănătate. Un jucător dedicat echipei, cu experiență de peste … ani, dispus să lucreze atât în ture de noapte, cât și de zi.

Exemplul 2:

Un chirurg ortoped care deține expertiză de 10 ani în tratarea bolilor musculo-scheletice și accidente la pacienți, prin metode chirurgicale și non-chirurgicale. Experiență practică cu cele mai noi tehnologii, un istoric puternic de activite în spitale de renume și participare la studii clinice , în căutarea unei poziții similare în spital cu reputație.

Inginerie

Inginer civil orientat pe detalii, cu o experiență de peste 5 ani în gestionarea diferitelor faze ale operațiunilor de inginerie, în căutarea unei poziții manageriale. Capabil să gestioneze mai multe proiecte simultan, cu o supraveghere minimă. Motivat pentru a oferi cea mai înaltă calitate a serviciilor, cu o atenție completă asupra problemelor de securitate, mediu și sănătate.