În căutarea liniștii: cât de stresați sunt angajații români

Încordarea, tensiunea, constrângerea, solicitarea. O întreagă gașcă care, sub numele de stres, urmărește mișcări și provoacă reacții, de cele mai multe ori nu foarte pozitive. Chiar dacă stresul e, în general, îndeajuns de politically correct încât să nu țină cont de naționalitate, putem intui că stresul românesc e ceva mai agasant decât în alte locuri.

Conform celui mai recent studiu BestJobs, 62% dintre angajații români consideră că nivelul de stres e mare sau nesustenabil de mare.

Mai mult decât atât, cu toate că trăim niște vremuri în care oamenii au o deschidere mai mare către a apela la un psiholog, de exemplu, fără să mai existe preconcepții în legătură cu asta, sunt mai preocupați să găsească echilibrul între viața personală și cea profesională sau au acces chiar și la consiliere pentru gestionarea stresului, situația este invers proporțională cu aparențele. Astfel, 8 din 10 angajați consideră că nivelul de stres a crescut în ultimii 3 ani, iar pentru mai mult de jumătate dintre aceștia chiar s-a dublat.

Reacții.

O altă problemă a stresului românesc e că nu are de gând să stea liniștit la birou până când revii tu a doua zi la muncă și decide să te urmărească chiar și când ești acasă sau oriunde altundeva.

Așa au reușit să își facă loc în top 3 ”am avut insomnii” și ”am refulat în familie sau cu prietenii”. Tot la capitolul reacții, pierderea cumpătului s-a întâmplat și la job sau, mai rău de atât, au apărut grave probleme de sănătate.

Cauze.

Cum se ajunge în situația aceasta? Care sunt principalii factori de stres? Ce îi doare pe angajații români?

Cei mai mulți dintre respondenți sunt de acord că mediul dezorganizat, haotic, e cel care invită stresul să ia un loc alături de ei. Apoi, supraîncărcarea, primirea responsabilităților din afara ariei jobului lor, preluarea responsabilităților colegilor sau comunicarea slabă spre deloc dinspre manageri pun și ele urmărul la alungarea liniștii din mediul profesional.

Cum reacționează companiile, conform celor din interiorul lor?

Păi… nu prea reacționează. Mai bine de 90% dintre angajați fie sunt convinși că organizația din care fac parte nu ia nicio măsură să micșoreze nivelul de stres, fie nu sunt siguri că face ceva în acest sens.

Dar cum ar putea companiile să reacționeze, într-o lume profesională ideală?

Pentru că vorba dulce mult aduce, majoritatea angajaților consideră că o comunicare mai eficientă din partea superiorilor ar aduce pacea după care tânjesc. Alte două soluții votate în masă au fost angajarea mai multor persoane care să îi elibereze din activitățile pe care le fac în plus și oferirea unui climat mai relaxat.

Totuși, chiar dacă nu există încă liniște de vânzare, o mare parte dintre respondenți consideră că ar reuși să ”mituiască” stresul dacă ar avea un venit ceva mai mare.

Dar dincolo de toate acestea, paradoxal, un nivel de stres poate chiar să fie ceva bun, atâta timp cât reacțiile pe care le ai sunt controlate, conștiente. Te poate duce în punctul în care îți pui întrebări-cheie referitoare la situația ta și te face să acționezi. Exact precum frica. Dacă ar lipsi cu desăvârșire, probabil nu ne-am uita în stânga și-n dreapta când am trece strada.

Caută pe BestJobs un job care să te împlinească și scrie-ne la contact@bestjobs.eu ori de câte ori ceva te oprește din acest drum.