Frica CV-ului gol. Sau lipsa ei.

Când vine vorba de trimiterea unui CV, mai ales în cazul candidaților tineri, observăm că există două situații întâlnite foarte des:

  • o oarecare teamă că CV-ul e gol și că, din cauza lipsei de experiență, îl trimiți degeaba așa;
  • o prea mare încredere că având deja ceva experiență ajunge să aplici și, eventual, să treci maximum niște nume de job-uri care să țină loc și de detalii.

Astăzi vom discuta despre ambele cazuri și vom încerca să te ajutăm să ieși din acest labirint, indiferent din care punct ai pleca.

Spuneam înainte că tinerii au tendința de a exagera handicapul lipsei de experiență, unul dintre motive reprezentându-l, probabil, clasicul mit cum că toți angajatorii cer din start una și iată-te ajuns în situația în care nu ai ce completa în CV și, deci, ”nici n-are rost să-l mai trimit”.

Adevărul e că, într-o variantă ideală, dacă ai ajuns să termini facultatea, sau te afli măcar la vârsta respectivă, eventualele voluntariate, practici, internship-uri te vor fi ajutat mult. O mare parte dintre cei despre care vorbim acum nu consideră necesar să treacă în CV practica făcută în facultate, ceea ce e greșit. Faptul că știi deja niște lucruri de bază dintr-un anumit domeniu, că ai petrecut un timp în cadrul unei companii, deci te-ai lovit de diferite procese, este un mare plus.

Pentru că ai trecut deja prima etapă din viața profesională, iar asta înseamnă că angajatorul câștigă timp sărind direct peste partea de ”dădăcit”. Sau, oricum, mult mai rapid. Ca o paralelă, gândește-te că trebuie să înveți pe cineva, să spunem pe doi finlandezi, limba română. Unul dintre ei habar nu are o boabă, celălalt știe câteva cuvinte și chiar unele reguli gramaticale. Pe care din cei doi l-ai prefera ca elev?

Pe scurt, știm că studenția și, în general, tinerețea e tentantă și că ”trăiește-ți viața!” e un îndemn suficient de bun cât să pui munca pe locul 357. Așa că nu suntem aici să-ți spunem că la vârsta asta trebuie să te dedici muncii în așa fel încât să nu mai auzi cum se ciocnesc paharele prin localuri. Dar oferă-i un pic de ajutor variantei tale de peste 3-4 ani și ”pune deoparte” din timp câte un internship, câte un voluntariat, câte un curs. O vei ajuta mult și-ți va fi recunoscătoare mai târziu.

via GIPHY

Ok, și dacă s-au scurs deja acei 3 ani și nu am moștenit nimic de la mai tânărul ”eu”? 

Chiar și în cazul în care nu ai nici măcar experiența unui voluntariat sau a unui program de practică, nu ar trebui să te stresezi peste măsură. Completează câmpul educație și folosește spațiul de la experiență în favoarea ta. Atâta timp cât aplici la job-uri entry-level sau la internship-uri, gândește-te că așteptările unui angajator nu sunt supra realiste. El știe din start că nu ai cine știe ce experiență, sau chiar că nu ai deloc.

Tot ce trebuie să faci e să nu fii ”mut”. Spune ceva despre tine, despre aptitudinile și aspirațiile tale și despre cum pot ajuta ele compania respectivă. Fă-o într-un stil propriu, prin care să atragi atenția. Dar orice ai face, nu lăsa spațiul gol. Imaginează-ți că ești la o întâlnire; dacă tot ce faci e să taci, care sunt șansele să mai existe o a doua?

Desigur, ca să există chiar și una, contează și ce spui. Așa e și în cazul recrutării. Privind peste CV-uri, putem observa că există mulți candidați care au ceva de spus, dar totuși nu o fac. Sunt oameni cu experiență în spate (mulți dintre ei nu puțină) și totuși consideră că e îndeajuns să treacă titlul job-urilor avute și cam atât.

Sau, în cel mai bun caz, să înșire niște responsabilități, mai degrabă decât niște realizări. Probabil au luat prea mot-a-mot conceptul cum că ”un angajat bun e greu de găsit”, altfel ne e greu să înțelegem de ce se ascund. Am vorbit mai multe despre cum să-ți creezi un CV care să atragă atenția recrutorilor, pornind de la o regulă de aur: am realizat X, măsurat în funcție de Y, făcând Z. Toate detaliile le poți vedea aici.

În concluzie, dacă ai posibilitatea de a face lucruri care să te ajute pe viitor (internship-uri, voluntariate, practică, cursuri), fă-le! Sacrifică acum puțin din timpul tău și îți va fi mai ușor în viitorul apropiat. Dacă deja e prea târziu, nu te panica: privește orice spațiu liber (câmpul experiență, interviu online, obiectiv profesional etc.) ca un loc unde poți spune în gura mare cât de minunat ești. Nu e momentul să fii modest. Și, în fine, dacă ai ajuns deja în etapa în care experiența nu e o problemă, scoate maximum din trecutul tău și schimbă o oră-două cu un job bun. Mai exact, dedică puțin timp pentru a strânge informații referitoare la cum să construiești un CV puternic și pune-le în valoare. Pune-te în valoare!

Dacă te putem ajuta în vreun fel, scrie-ne la contact@bestjobs.eu. Promitem să răspundem tuturor. Multă baftă!