Topul joburilor unde experiența nu e obligatorie

Știi imaginea aceea cu textul ”pentru că nu am experiență nu am job”, așezat așa încât să formeze un cerc și care astfel se tot învârte precum câinele în jurul cozii, putând la fel de bine să fie citit și ”nu am job pentru că nu am experiență”, depinde din care parte a cercului începi fraza?

Ironia se referă, desigur, la faptul că există multe companii care cer tinerilor experiență în muncă, experiență pe care nu au cum să o acumuleze tocmai din cauza acestei cerințe. Acumularea primei experiențe profesionale este, deci, probabil cea mai mare provocare de care tinerii se lovesc atunci când hotărăsc să intre în piața muncii. Un fel de examen de Bacalaureat, tradus în lumea profesională.

Așa că, dacă vrei să treci ”bacul”, adică podul acesta mișcător care duce către locuri unde există joburi din ce în ce mai bune pe măsură ce înaintezi în explorarea acestor locuri, atunci rămâi puțin atent.

BestJobs ți-a pregătit o listă de joburi din diferite domenii și orașe ale țării unde experiența nu e obligatorie. Să-ți fie mai ușor. Pentru că primii pași sunt cei mai grei doar dacă îi faci singur.

București

*în funcție de ziua în care ai dat de acest top, s-ar putea ca unele joburi să fi expirat între timp. Găsești oricând joburi active entry-level în București aici.

Reporter @ Mediafax – Mediafax caută un absolvent de facultate gata-gata de acțiune, care să fie acolo unde se petrec lucurile: pe teren.

Marketing Trainee @ British American Tobacco – Dacă de regulă companiile cer o minimă experiență, pentru programul lor, ”Global Graduate Programme in Marketing”, BAT cere un maximum de experiență. 3 ani.

Junior Online Marketing Specialist @ Continental Hotels – Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube – Golește sacul de cuvinte interesante și joacă-te pe tărâmul Social Media; este loc suficient.

Junior Account Manager @ Bookster – Cei de la Bookster caută un coleg dornic să interacționeze cu oamenii, organizat și disciplinat, care să vină cu drag dimineața într-un birou cu muzică, povești haioase și probleme de logică.

Junior Marketing Specialist with French @ Pub Story – Dacă parlez-vous français și ce parlez place lumii, atunci fii pregătit de Timpuri Noi. De zona Timpuri Noi, unde ar putea fi sediul tău.

Junior Business Analyst @ Allianz – Înclinațiile tehnice și studiile în domeniu pot conduce către o carieră la Allianz. Nici aici experiența nu e obligatorie, dar dacă știi cu ce se mănâncă SQL ai un mare avantaj.

Economist junior @ SC Win Expert Consulting SRL – Dacă ai adunat aptitudinile cu dorințele pe care le ai și rezultatul a ieșit ”Contabilitate”, atunci trebuie neapărat să știi că WinExpert Consulting caută un absolvent 2019 pentru un post în domeniul cifrelor.

Asistent manager @ SCA LEAUA & ASOCIATII – În cursa pentru căutarea de tineri fără experiență se înscrie și o asociație de avocați. Aici importanța nu stă în diplome, studiile medii fiind suficiente, însă e necesar să fii o persoană organizată, atentă la detalii și sociabilă.

Social media moderator @ MAIER Consultants – Programul cu adevărat flexibil (full time sau part-time, de zi, seara sau weeekend) nu poate să fie decât un mare avantaj pentru un student. Asta, plus o libertate creativă sunt ideale pentru un job în această etapă a vieții.

Casier @ dm – Și jobul de casier este unul unde programul de lucru, cerințele și competențele specifice permit persoanelor fără experiență să facă pasul în câmpul muncii, indiferent dacă au urmat / urmează sau nu o facultate.

Cluj-Napoca 

*în funcție de ziua în care ai dat de acest top, s-ar putea ca unele joburi să fi expirat între timp. Găsești oricând joburi active entry-level în Cluj aici.

Partener Servicii Clienti @ BCR – Fie că vrei sau că e musai, tinere clujean, poți intra în lumea profesională trecându-ți în CV un nume important din rândul angajatorilor. BCR pune la bătaie un rol în cadrul căreia va trebui să promovezi și să vinzi produsele și serviciile non-credit ale băncii.

Junior administrative officer @ Wayfare – La Wayfare ți se dă în mână cea mai importantă resursă pe care o poate avea o companie: omul. Spune-i ”bine-ai venit!”, oferă-i suport, ajută-l să se simtă important!

Consilier vanzari showroom @ ORIENT CERAMIC – Un ”salariu de bază + comision din înasări / minimum asigurat de 2500 lei” caută un posesor de card serios, implicat, cu inițiativă, care să aibă minimum studii medii.

Consultant Junior @ GOODWILL CONSULTING – Cea mai mare companie în domeniul fondurilor nerambursabile caută absolvenți de studii universitare economice sau europene care vor să profite de șansa de a învăța ”business” de la manageri de firmă.

Student for Logistics @ Continental – Una dintre cele mai mari companii din țară oferă un internship unui student care încă e în Facultate și vrea să cunoască mai multe despre domeniul Logistic.

Timișoara

*în funcție de ziua în care ai dat de acest top, s-ar putea ca unele joburi să fi expirat între timp. Găsești oricând joburi active entry-level în Timișoara aici.

Junior BI Specialist @ Acumen Development Centre – Uite un job perfect pentru cei atrași de tehnologie și care vor să facă o carieră în acest domeniu. Cognos, Hyperion, Business Objects îți sună cunoscut? Dacă da, deja pornești cu un mare avantaj.

Junior Billing Trigger Specialist @ Huawei – Am numărat 11 beneficii. Mai e nevoie să spunem ceva care să te facă să dai click?

Hardware internship @ Yazaki – Dacă ești în anul 2, 3 sau 4 la o facultate cu profil electronic, stăpânești limba engleză și ești pasionat de electronică, fii cel mai rapid și prinde un internship la Yazaki!

Reprezentant vânzări prin telefon @ Echo Plus – ”Ca să aplici pentru jobul nostru nu ai neapărat nevoie de experiență în vânzări. Printre cei mai buni oameni de vânzări din echipa noastră, sunt mulți pentru care primul job în domeniu a fost la noi”. Un loc ideal de unde să ”cumperi” un pic de experiență. E gratis.

Internship for General Ledger @ BOSCH SERVICE SOLUTIONS – Bosch, un alt angajator de top din țară, oferă șansa unui tânăr de a-și construi un CV atrăgător. Dacă ai diplomă de liceu sau ești la Facultate în domeniul contabil / economic / financiar, aruncă o privire peste restul cerințelor!

Iași

*în funcție de ziua în care ai dat de acest top, s-ar putea ca unele joburi să fi expirat între timp. Găsești oricând joburi active entry-level în Iași aici.

Junior Web Designer @ SC ZentaHub SRL – Se caută un Pablo Picasso de 2019! Adică nu ai pânză, ai desktop, n-o să lucrezi cu pensula, ci cu tastatura, nu ai vopsea, ci coduri. Mă rog, ai înțeles ideea. Dacă ai ochi pentru a alege o schemă interesantă de culori, fonturi potrivite și așa mai departe, atunci aplică cu încredere!

Internship inginer constructor @ DACORUM GRUP – Servicii complete de proiectare și execuție în domeniul medical, cu o echipă tânără, dinamică şi profesionistă. Cam asta vei face. Desigur, vei avea parte de instruire profesională atât în cadrul firmei, cât și prin cursuri acreditate.

Operator print digital @ SC MARCRIS CENTER SRL – Dacă ți-ai decupat prietenii și i-ai pus, prin Photoshop sau Corel Draw, în diferite ipostaze, atunci te califici pentru acest job. Mă rog, nu neapărat dacă ai făcut asta, ci dacă ai cunoștințe de programele respective.

Reprezentant vânzări @ INTERBRANDS – Chiar dacă o experiență profesională anterioară nu e obligatorie, aceasta reprezintă totuși un avantaj. În schimb, e necesar să ai cel puțin 1 an de experiență într-ale șofatului și minimum studii medii.

Asistent salarizare @ EXPERT MIND – Aici un lucru e sigur: cel puțin o dată pe lună vei fi cea mai iubită persoană din companie. În ziua de salariu. Așa că, dacă ai absolvit facultatea în 2019, ia-ți porția de afecțiune din partea colegilor.

Pentru sfaturi în legătură cu întreg procesul de recrutare, de la crearea unui CV puternic până la pregătirea unui interviu, vizionează materialele BestJobs Learn. Multă baftă!