4 lucruri pe care să încetezi să le faci chiar acum, dacă nu vrei să îți petreci întreaga viața intr-un loc de muncă greșit

Căutarea unui job perfect poate să fie extenuantă.
Dacă ești în căutarea fericirii profesionale fi mai atent la propriile acțiuni și încetează să te auto-sabotezi facănd aceste 4 lucruri:

1. Te subestimezi
” Nu, e prea multă responsabilitate pentru mine” „,” Cine o să mă plătească atât?” ,” Am investit atât de mulți ani în jobul actual încât e mai bine sa nu renunț acum”- și alte gânduri negative.
În loc să eviți ar trebui să acționezi. Nu o sa știi niciodată de ce ești capabil dacă nu încerci.
Când ești nefericit la muncă ar trebui să încerci să schimbi ceva. Timpul trece și nimeni nu va lua decizia în locul tău.  Adu-ti CV-ul la zi, aplică la jobul visurilor tale, fă pasul în a descoperi cea mai buna versiune a ta. Sau poartă o conversație cu managerul tău, pentru evaluarea salariului și a responsabilitaților.
Crește-ți stima de sine și fă pașii pentru a avansa în carieră.

2. Te plângi
Nu ne spune că tu chiar crezi că dacă te plângi de același lucru de 1000 de ori, fără să faci ceva, lucrurile se vor schimba de la sine.
Este mai bine să îți consumi energia pe ceva cu adevarat productiv. De exemplu gândește-te dacă și cum ai putea să influențezi factorii care generează problema. Dacă de exemplu salariul tău este sub media pe piață, gândește-te la argumentele pe care ai putea să le utilizezi pentru a cere o mărire.
Dacă ai o relație complicată cu managementul poate o discuție sincera ar ajuta. Pe scurt: acționeaza în loc să te plângi.

3. Te compari cu alții
Da, în social media suntem cu toții fericiți, bogați, faimoși și avem succes.
Foștii colegi au avansat în cariera pe când a ta pare blocată? Un prieten din copilărie și-a deschis propria afacere, iar tu nu poți să livrezi la timp un proiect? Un fost iubit/ iubită s-a mutat în altă țara cu jobul?
E momentul să închizi platforma de socializare și ideile toxice și să începi să gândești pozitiv. Nu poți să știi de la distanță cum a fost clădit succesul altora, ce au pierdut pe parcurs sau la ce au trebuit sa renunțe. Amintește-ți că fiecare avem drumul propriu. În timp ce te concentrezi la alții oportunități de carieră pot să treacă pe lângă tine.

4. Nu acționezi
Să acționezi pentru o schimbare, să lucrezi pentru propria fericire e întotdeauna dificil si inconfortabil.  Frici, obiceiuri si îndoieli, toate îți vor pune piedici.  Să schimbi profesia, să iei noi responsabilitați – poate să fie dificil. Dar trecând peste aceste obstacole vei obține ceea ce îți dorești!
Începe să acționezi acum!