Întrebări pe care ar trebui să i le adresezi angajatorului în timpul interviului

Un interviu tipic se încheie cu întrebarea angajatorului: „Ai întrebări legate de job, companie?” Acesta este momentul tău de a afla maximul de informații și de a câștiga puncte bonus, așa că te rugăm să nu ratezi ocazia oferită întrebând doar: ” Care este salariul?”

Este întotdeauna bine să îi arăți angajatorului că ești interesat cu adevarat de job. Pregătește-te in avans, pentru a nu pune întrebări comune la care ai putea afla răspunsurile direct de pe siteul angajatorului.

Iata câteva sugestii de la BestJobs:

1. Cum a devenit acest job disponibil?

O întrebare importanta, desemnată să te facă să înțelegi cât de importantă si veche este poziția in organizație, cați oameni au deținut-o înainte și de ce este vacanta acum ( de ex. a crescut numărul de poziții sau angajatul anterior a plecat? ). Modul în care angajatorul răspunde acestor întrebari îți va da multe informații despre rotația si politica de personal din companie. Poți întreba de asemenea care au fost calitațile și slabiciunile angajaților anteriori ai acestui post.

Dacă poziția e noua este important să afli de ce a decis compania că are nevoie de acest tip de angajat.

2. Care sunt dificultațiile pe care s-ar putea să le întampin in această poziție?

O întrebare ce te ajută să afli părțile negative ale jobului. În alte cuvinte, află ce s-a întamplat cu angajatul anterior, dacă a existat unul, ce ar trebui să eviți sau ce aspecte trebuiesc îmbunătățite. Asta te va face încrezător și fără frică in fața problemelor potențiale.

3. Cum arată o zi tipică de muncă în această poziție?

Dacă ai senzația ca discuția nu merge bine această întrebare simpla si concretă te va ajuta sa topești gheața.

4. După ce criterii va fi evaluată munca mea?

Dacă vrei sa afli detalii despre prioritațile jobului și ai posibililor tăi superiori, această întrebare îți va aduce claritate.

5. De ce le place angajaților actuali să lucreze aici?

O modalitate inteligentă de a afla detalii despre valorile și cultura companiei.

6. Ce fac cei mai de succes si valoroși angajați ai companiei bine?

Urmărește modul in care angajatorul răspunde, tonul vocii folosit. Dacă atmosfera in echipa este una sănătoasă, atunci angajații de top o să fie menționați cu entuziasm.

7. Cum evaluezi performanța mea la acest interviu?

Întrebarea te va ajuta să afli cum te-ai descurcat, precum și cât de sincer si deschis este angajatorul. Faptul că ceri feedback constructiv vorbește despre entuziasmul și dorința ta de dezvoltare, de a corecta propriile greșeli precum și despre abilitatea ta de a la identifica.