Video: Cum să abordezi interviul de angajare

După ce ai învățat să creezi un CV puternic (de aici, aici și aici) și ai aflat că înainte de interviu există o altă etapă importantă, pregătirea lui, ai ajuns, în sfârșit, față în față cu recrutorul. Ești, deci, la interviul pe care ți-l doreai de atâta timp. Ce faci acum? Ce atitudine adopți? Ce trebuie să spui? Când trebuie să spui ceea ce trebuie să spui?

Așadar, astăzi vom vorbi despre interviu.Vom presupune că știi deja chestiile elementare, așa că vom trece foarte rapid prin ele, fără prea multe detalii: îmbracă-te adecvat poziției pentru care aplici, fii punctual, nu ajunge mai târziu decât trebuienici prea devreme, zâmbește, vorbește clar, fă contact vizual, strânge mâinile ferm și salută pe toată lumea!

După ce faci toate acestea, fii cel mai atent la atitudine! Conform studiilor, rețeta câștigătoare este… entuziasmul.

Pe cât posibil, arată-te entuziasmat de la bun început!. Fii curios în legătură cu jobul la care ai aplicat, cu firma și persoana sau persoanele din fața ta. Reține că sunt foarte importante primele minute! Se spune că recrutorii își fac o părere despre candidați în primele 5 minute și tot restul interviului e de fapt încercarea lor de a găsi elemente pentru a-și confirma convingerile.

Dar chiar și cu o atitudine corectă, tot nu ai rezolvat întreaga ecuație. Asta pentru că această atitudine entuziasmantă trebuie să fie susținută și de ceea ce spui. Și cum. Și când.

În episodul trecut am discutat despre pregătirea de dinaintea interviului. E timpul să pui în practică ceea ce ai aflat în urma research-ului făcut. Și să o faci rapid. Adică să încerci să stabilești o conexiune cu persoana din fața ta. Demonstrează că știi îndeajuns de multe lucruri despre companie și adu aminte de hobbyurile pe care le ai în comun cu recrutorul, dacă ai identificat atunci unele. Poți face chiar și complimente, atâta timp cât nu sunt forțate. Dacă chiar crezi că are adidași mișto, spune-i asta. Dacă nu, mai bine las-o baltă.

Exemplifică! Nu te feri să oferi exemple. Ba chiar vino pregătit cu câteva și așteaptă momentul potrivit pentru ele. Să luăm clasica întrebare ”ce te califică pentru acest job” sau ”spune-mi mai multe despre tine”. E un spațiu perfect pentru asta. Nu te rezuma să spui doar că ești creativ, ci demonstrează-i de ce. ”Permite-mi să-ți dau un exemplu: pe când lucram la X companie, am avut o situație în care etc. etc.”

Arată, deci, diferite situații cu care te-ai confruntat și cum ai reacționat la ele, cum ai rezolvat unele probleme. Pe scurt, fii mereu pregătit să demonstrezi ceea ce spui fără ca măcar să ți se ceară asta. Altfel, nu-ți rămâne decât să te creadă pe cuvânt că ești creativ, fast learner, rezistent la stres și-așa mai departe.

Dincolo de entuziasm, încearcă să fii cât mai echilibrat! Modest dar nu supus, sigur pe tine dar nu arogant, amuzant dar cu anumite limite. Sunt multe interviuri care se încheie cu recrutorul răzând în hohote, de pildă, iar cu tine așteptând trist zile întregi un răspuns. Pentru că până la urmă interviul de angajare nu e un show de stand up ci, așa cum îi spune numele, e un interviu de angajare.

Ca ultim aspect, vino cu 3-4 întrebări pregătite și pune-le în momentele potrivite. Din ce motiv a plecat persoana care ocupa poziția; ce se așteaptă de la tine acum?; dar pe termen lung?; care sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă și alte asemenea.

În acest fel nu doar că vei demonstra că ești interesat de poziția pe care ar urma să o ocupi, ci îți va fi și ție mai clar ce presupune aceasta. Poate pur și simplu n-o să vrei tu jobul, din diferite motive. Nu trebuie să plecăm mereu de la premiza că doar tu ești cel care are nevoie de el, ci și că angajatorul are nevoie de tine.

Atât pentru astăzi. Până săptămâna viitoare… multă baftă!